2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@ücüncütekil hakim alımına dair yaptığı paylaşım eski tarihli duyumları doğru çıkınca eski paylaşımlarını hatırlatmış, hakimlik için yaptığı paylaşımda doğrudur umarım Bakan hakimlik alıma neden değinmedi acaba
-
idari hakimlik sayısı ne kadar olur acaba?
-
Artık 30 mayısta grup hareketlenir bakalım reformdan ne çıkacak
-
Aralık da kesin varmış ama idari olur mu bilmem Allahım inşallah olur 556. Olmak çok koydu bizim için umut olur inşallah
-
@ert1234 idari yok mu
-
@muzgor kesin birşey söylemedi hoca adı GÖKAN AKSOY tanırsınız belki
-
@ert1234 twit mi attı kendisini tanımam ama
-
Inşallah alim olur bende onu bekliyorum
-
@muzgor ankara da 4t de ziyaret ettim dediği buydu aralık da kesin hakimlik var ama idari olur mu bilmiyorum dedi
-
@samettin inşallah
-
Hayırlı geceler arkadaşlar...
Umarım çalışmalar iyi gidiyordur..
Allah bir bekleyiş içinde olan hepimize yardım etsin İnşAllah..
Umut kesmek yok İnşAllah arkadaşlar..
Güzel günler yakındır..
İlerde 10-15 yıllık inşAllah hakim veya savcılar olduğunuzda geçmişe dönüp bir bakayım dediğinizde bu zor günler sadece birer anı olarak ve kulaklarda hoş bir seda olarak kalacak İnşAllah..
Moral bozup süreci bırakmış olan arkadaşlarıma sesleniyorum;
İnanın 29 Aralık sınavı asla ölçücü değildi çünkü zor denemelerde bile çok güzel netler çıkaran bizler soru kalitesi olarak ne zor ne kolay ne olduğu tam belli olmayan bir sınav ile karşı karşıya kaldık.
O yüzden moralinizi bozmayın arkadaşlar bu forumda herkes gece gündüz çalıştı. Ben buna kefilim. Elinizden geldiğince durmadan devam edin. Temeliniz sağlam oldu. Sırada ise katları inşa etmek var.
Şuan elimizden geldiğince 29 Aralık sınavında oturttuğumuz güzel temeli bolca tekrar etmek olsun ki hukuk dersleri çabuk unutuluyor. İnşAllah umudumuz yüksek yeni sınav ile ilgili.
Sınav ilanı gelince kısa bir daha tekrar ve az bir konu çalışması ile bol soru çözerek üzerine kolayca sapasağlam bir bina inşa edebilirsiniz.
Unutmayın ki garibana ses mazluma nefes olmak için biz çalışmaya devam etmeliyiz çünkü talip olduğumuz meslek bizzat adaleti tesis eden makam ve sizlerde bir masumu kurtarır iseniz bile bu da sizin iki dünyanızı da kurtarır...
Allah zihin açıklığı versin inşAllah..
Notu eksik olan, çalışma planı olmayan, sınav süreci ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kardeşlerim çekinmeden özelden 7/24 yazabilirsiniz...
Selametle...
-
Bugün adalet bakanlığının yeni yapısını açıklayacaklar sanırım inşallah bide sınav ilanı gelir ben ümittliyim arkadaşlar
-
Hakim yardımcılığı geliyor diyorlar bekleyip göreceğiz.
-
Danıştay küçülmeye gidecek diyolar , yargıyı bi araya toplayacak diyolar , idari yargı bu yıl gelir mi acaba ?
-
Hukuk fakültesi mezunlarından hakim, savcı, avukat, noter olmak isteyenler önce ÖSYM tarafından düzenlenecek "Devlet Sınavı"ndan geçirilecek. Bu sınavdan 70 ve üstünde puan alanlardan avukat olmak isteyen avukatlık stajına başlayabilecek. Hakim, savcı ve noter adayları ise ikinci sınavdan geçecek..
Acaba idari yargının durumu nasıl olacak?
-
@aslan-reyiz hocam söz konusu yargı reformu kılavuzunda aynen şu yazıyor.
Herkes gönlünü ferah tutsun
"Bugün için avukatlık ve noterlik mesleklerine giriş için bir sınav bulunmamaktadır. Avukatlık için daha önce yapılan düzenlemeden vazgeçilmiştir. Hazırlık sürecinde bu alandaki ihtiyaç başta Türkiye Baolar Birliği ve barolar olmak üzere hukuk fakülteleri ve diğer yargı aktörlerince dile getirilmiştir. Hukuk
fakültesi mezunlarının hâkim ve savcı yardımcısı, avukat ve noter olabilmeleri için “Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı”na tâbi tutulmaları bu ihtiyacın giderilmesini sağlayacağı konusunda bir konsensüs
oluşmuştur. ÖSYM tarafından yapılacak sınavdan yeterli puan alanlar doğrudan avukatlık stajına başlayabilecek; hâkimlik, savcılık ve noterlik için ayrıca
mahsus sınava girebileceklerdir. Hukuk mesleklerine giriş sınavında başarı sınırı tüm meslekler için aynı olacak şekilde belirlenecektir. Bu sınavda yeterli puan alamayanlar hukuk fakültesi mezunu ola-
rak diğer bütün haklarını koruyacaktır.Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nın, düzenlemenin yapıldığı tarihten sonra hukuk fakültelerine giren öğrenciler için uygulanması öngörülmüştür.
Ayrıca hocam söz konusu düzenleme de hakim savcı yardımcılığından bahsedilse de herhangibir tarih verilmemiş. Hakim savcı adayları staj süresi ile ilgili kanun iki ay önce yeni değiştiği göz önünde tutulur ise Ben İnşAllah kasım yada Aralık'ta yapılacak sınavın da adaylık şeklinde olacağını ondan sonraki sınavın yardımcılık şeklinde olacağını düşünüyorum.
Allah hepimize en güzel meslekler nasıp etsin İnşAllah...
Selametle...
-
Idari yargıya dair bir düzenleme yok galiba bizim durum yine belirsiz
-
@olursaolur evet hocam sanırım yok inşallah Aralık da gelir kıl payı kaçtı bu sene 100 200 alım olsa çok iyi olur Aralık da kesin hakimlik sınavı var dedi bir hocam Gökan Aksoy ama idari yargı olur mu bilmiyor
-
@Mehmetemir Hukuk fakültesi mezunlarından bahsetmiş hep .İİBF'lerin idari hakimliğe girişi konusunda bir düzenleme görünmüyor.Mesela bize nasıl bir “Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı” yapılacak, ya da bu sınav sadece hukukçulara mı yapılacak? Hakim yardımcılığı bize uygulanacak mı? Bunlar hep açıkta kalmış gibi.
-
@aslan-reyiz @olursaolur hocalarım ve herkes lütfen okuyun;
Şuradan da bakabiliriz ki:
Zaten bu sınav gelse bile bu düzenleme ne zaman yürürlüğe girer ise o zaman hukuk fakültesine yeni girenlere uygulanacak ve onlar da en erken ihtimalle bugünden hesaplar isek en az 5 yıl sonra mezun olacakları için 2025'ten önce yani en az 5 yıl böyle bir sınav olmayacaktır.
Bu durumdan hareketle hukuk mezunları en az 5 yıl boyunca sınava girmez iken evleviyetle İBF'li kardeşlerimiz de girmeyecektir diye düşünüyorum ki mantıklı olan da budur.
Hakim yardımcılığı ise önceki mesajımda dediğim gibi bu yıl değil de ilerleyen yıllarda yürürlüğe gireceğini tahmin ediyorum.
Ben önümüzdeki aylarda bu konunun netlik kazanacağını düşünüyorum...
Çalışmaya devam arkadaşlar...
Allah'ın izniyle güzel günler hepimizi bekliyor...
Allah şu mübarek günler hürmetine hepimize hakim veya savcı olabilmeyi nasip etsin İnşAllah...