2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
Mevcut bakanın açıklama yapması gerekir. Askıda kalmış çoğu şey . Avukatlara yeşil passport bayağı alkış aldı . Temmuza kadar bizim durum netleşir herhalde .
-
Hukuk mezunları ıcın bıle ıkı sınav getıren sıstem iibf mezununu nasıl bır sınava tabi tutacak ya da alacak mı?Bana hukukcuları yeterlılık olcmek ıcın hakımlıkten once bır sınava daha sokan sıstemın ııbf lıyı dırekt sınava alması cok mantıklı gelmıyor..Hersey her zamanki gibi muallakta ...
-
İibf lerin idari hakimlikteki durumu hakkında hiç şeffaf bilgi yok.... Acaba bu durumla ilgili bi yorumunuz veya bilgi alabileceğiniz birileri yokmu....
-
Galiba bizim süreçte hukukçulara benzer şekilde olacak ;
Ön yeterlilik>Hakimlik mesleğine giriş>Mülakat>3 Yıl idari hakim yrd>(Tekrar yeterlilik olabilir) ya da üç yılın sonunda>Asilden atanma
-
İnşallah bu sene sınav açılırsa bu uygulama olmaz yoksa ibf için gerçekten cok daha zorlayıcı olur
-
ARKADAŞLAR BİRAZ UZUN OLDU AMA LÜTFEN OKUYUN İÇİMİ DÖKTÜM
Arkadaşlar özellikle rica ediyorum kendim de cok fazla görüyor ve duyuyorum. Yargı reformu, mulakat derken herkes kafası karıştı. Hatta maalesef bazı kardeşlerimiz umutsuzluğa kapıldı dersi bir süre de olsa bıraktı.
Arkadaşlar yapmayın. Ne olur bırakmayın. Süreç zaman çok hızlı geçiyor. Bakın 29 Aralık sınavı için ilan geldi gelecek derken nerdeyse 1 yıl sınav olalı ise 5 ayı geçti. Peki biz bu süreçte ne yapabildik? Arkadaşlar yapmamız gereken tek şey aynı tempo ile devam etmek. Hatta ben insanların bilerek aklını karıştırıp kendileri son tempo çalışan kişileri çok gördüm ve duydum bu zamana kadar.
Kimsenin moralinizi bozmasına izin vermeyin Arkadaşlar. Her biriniz Allah'ın izniyle geleceğin hakim ve savcıları olacaksınız. Güzel günler sizi bekliyor İnşAllah...
Yapmamız gereken tek şey bakın şuan bir çok kardeşimiz KPSS sürecinde devam ediyor. Allah'ın izniyle KPSS sürecini atlatmaya bakın. Diğer kardeşlerimiz ise hakimlik yada kaymakamlık için var gücü ile çalışmaya devam etsin..
Bu hukuki yeterlilik sınavı gelse bile bu düzenleme ne zaman yürürlüğe girer ise o zaman hukuk fakültesine yeni girenlere uygulanacak ve onlar da en erken ihtimalle bugünden hesaplar isek 2019 girişliler için desek bile bunlar en az 5 yıl sonra mezun olacakları için 2025'ten önce yani en az 5 yıl böyle bir sınav olmayacaktır.
Bu durumdan hareketle hukuk mezunları en az 5 yıl boyunca sınava girmez iken evleviyetle İBF'li kardeşlerimiz de girmeyecektir diye düşünüyorum ki aksi durumda şöyle bir durum ortaya çıkar. Hukuk mezunu olup idari yargıya girecekler ne yapacak o zaman? Çok büyük karışıklık ortaya çıkar. Bu yüzden mantıklı olan da dediğim gibi en az 5 yıllık bir süreç olacağı...
Ayrıca arkadaşlar yaz tatili vesilesi ile rehavete kapılmadan çalışmaya devam edin. Zira hepimiz biliyoruz ki 29 Aralık sınavı için yüzde 90 herkes Mart Nisan ayına kaldı derken bir anda Ekim ayında ilan geliverdi ve bir sürü kişi yetiştiremedi sınavı. Bizim ülkemiz sürprizlerle dolu her an herşey hızla gelişebiliyor. Öyle ki bir gün haberleri takip etmesek nerdeyse Ashabı Kehf gibi uyanıyoruz.
Bize düşen Allah'ın izniyle geleceğin hakim ve savcıları olarak garibana ses mazluma nefes olacak kişiler olarak moral bozmadan aynen çalışmaya devam edin...
Bu zor zamanlarda elimizden geldiğince birbirimize destek olmalı ve kardeşlik bağını kuvvetlendirmeliyiz. Unutmayın milletler topla tüfekle yıkılmaz yıkılamazlar milletler ancak aralarındaki kardeşlik bağı kalkıp herbiri kendi havasına suyuna düşünce yıkılır gider. Bir olmazsak yıkılır gideriz....
Sizden ricam hepimiz bir seferberlik başlatalım. Elimizdeki kitap not vb. herşeyi paylaşalım. ihtiyacı olan bir sürü kardeşimiz var. Hukuk kitapları paylaşım başlığımıza yazabiliriz.
Çok yazdı İsem hakkınızı helal edin
Rabbim şu mübarek Ramazan ayının son günleri hürmetine hepimize hayırlı meslekler nasip etsin İnşAllah...
Selametle...
-
@mehmetemir hocam benim anladığım ibf, sbf alımı ya tamamen kaldırılacak ya da yine kota gelecek. Siz adli kısmı ile ilgili olduğunuz için idari ile ilgili durumdan haberdar değilsiniz gibi. Bu seneki komisyon açık açık bakanlık sbf ibf istemiyor dedi ve biz kota uygulayacağız dedi. Bakan yardımcıları resmi olmayan ortamlarda bunu defalarca dile getirdi. Sbf ibf li arkadaşlarım bence doğrudan hakimliğe kanalize olmasınlar. Yanlış anlaşılmasın gizli gizli ders de çalışmıyorum. Ama benim duyunlarım bu yönde. Kota gelirse iyidir öyle diyim
-
@çıkmadıkcandan teşekkür ederim hocam yorumunuz için.
Bu konuda kimi her yıl bu şekilde kimi de tam tersi yönde söylüyor. Bu konuda netlik yok ve bence hiçbir zaman da olamayacak ama bence eğer denilen gibi olsa idi kanun değişikliği sonrası ilk sınav olan 29 Aralık sınavında İbf'nin sınava girememesini uygularlardı diye düşünüyorum.
Kota olayı ise mülakat komisyonu neye göre karar veriyor bilemem ama tamamen sınava İBf'nin girememesi gibi bir durum olacağını zannetmiyorum.Ben her zaman dediğim gibi elbette herkese nihai hedefi tek bir meslek olmamalı bu işler nasip işi elbette ama net bir durumun olmadığı hallerde insanların istediği mesleğe yönelik çalışması ve moralini bozmadan devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.
-
Karamsarlık çökmedi desem yalan olur... Hayırlısı artık hakkımızda... Yorum yazan cvp veren tüm arkadaşla tşkr ederim...
-
@ignore geçen sene yaz mevsiminde iibf ibaresi kanundan kaldırıldığında da böyle karamsar bir ortam oluşmuştu. Sonra ekimde birden ilan geldi zar zor yetistirdik sınava konuları. Tavsiyem ipleri elinizden bırakmayın nasipten öte yol yok ama tedbir bizden takdir Allahtan..
-
Arkadaşlar maliye icin onerebileceginiz kaynak varmi kpss icin arda hocanin maliye ders notlarina bakiyorum hakimlik icinde yeterlimidir sizce bu maliye konusunu halledemedim bir turlu. Vergi ve tvs de sorun yok.
-
@paragliding KPSS maliye kitaplarının çoğu hakimlikte ki maliye soruları için yeterli.. iktisat ve maliye soruları KPSS düzeyinde geliyor
-
İdari Hakimlik açıklandığında 100 kişiden kaçı iibfli diye cimere soracağım.Daha önceki alımlarda kotanın tamamı doldurulmuştu.Şimdi nasıl olacak bakalım.
-
@ücüncütekil tamam hocam o zaman ben ayni kaynaktan devam ediyim bide kaynak cok oldukca insanin gozunde buyuyor dersler
-
Arkadaşlar HMK için hangi kaynakları kullanıyorsunuz??
-
@kendinehakime kanunun kendisi. bence usul hukuklarında kanunun kendisinden şaşmamak gerek
-
@toranj, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
@kendinehakime kanunun kendisi. bence usul hukuklarında kanunun kendisinden şaşmamak gerek
ismail ercanın 2014 basımı kıtabı var bende .400 kusur sayfa cok fazla gıbı geldı..sadece kanun yeterlı olur mu hıc konu anlatım kıtabı almadan ardından cokca soru ıle??
-
@kendinehakime hocam @Mehmetemir hocamın çok güzel bir notu vardı kısa ve öz kendisi muhakkak size yardımcı olur direkt kanun ilk başta zorlayabilir önce notu iyice anlamak çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum
-
@toranj hocam HMK gibi usul derslerinin kanunu her ne kadar anlaşılır bir kanun olsa da tek başına kanundan bakmak yeterli olmaz arkadaşlar Medeni Usul zor bir ders ve konular dağınık bir haldedir. Tek başına kanun okuyup ezber yapmanız demek kafa karışıklığına yol açacaktır.
Sizin mantığı oturtabilmeniz için bakın dikkat edin kitap demiyorum size yol gösterecek bir not dahi olsa harici bir kaynak elde etmeniz gerekir ki Ancak bu suretle mantığı oturtabilirsiniz.
-
Çok güzel kısa hazırlanmış bakanlık özet notu;
https://drive.google.com/file/d/1OcDmLdVR8pHmXN_q9HQ8cEMn8t07zW4V/view?usp=drivesdk
Medeni usul kendi notum;
https://drive.google.com/file/d/1CSyc31jZyKoEn6CRkvMMGwKULOzdh0pN/view?usp=drivesdk
Bunlar size yol gösterir ama bol soru çözmek gerekir usul dersleri için...
Allah yardımcınız olsun...