2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
Arkadaşlar iktisat maliyeden 7 soru geliyormuş. Nereden çalışacaksınız, özet var mı? Ne tavsiye edersiniz. Bu arada vergiden savaş yayınevinden sertkan erdurmaz iyiymiş. 2018 sınavında 31. Olan bir arkadaşım var. Dilerseniz netlerini paylasabilirim
-
@58auhf58, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Arkadaşlar iktisat maliyeden 7 soru geliyormuş. Nereden çalışacaksınız, özet var mı? Ne tavsiye edersiniz. Bu arada vergiden savaş yayınevinden sertkan erdurmaz iyiymiş. 2018 sınavında 31. Olan bir arkadaşım var. Dilerseniz netlerini paylasabilirim
Onun ıcınde tvs yok sadece vergı hukuku dıye hatırlıyorum.Ama ıyı anlatıyor begenmıstım.Ama her zaman Bilici yeterlı vergıde hem kısa öz hem anlasılır .Malıye ıcın ben Murat yayınlarının malıyesını kullancagım unv zamanında malıyeyı ondan ogrenmıstım .Cok ıyı kaynak .
-
@kendinehakime matrah yeni basimda tvs de var hocam
-
@ömerhayyam, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
@kendinehakime matrah yeni basimda tvs de var hocam
yok benım dedıgım konu anlatımlı vergı hukuku matrah degıl.Farklı kıtaplardan bahsedıoyoruz sanırım
-
@kendinehakime hocam yeni baski konu anlatimliya tvs de eklendi:).Google'a matrah sertkan erdurmaz yazin cikiyor.Bu arada onceki basim konu anlatimlilarda tvs yoktu
-
@ömerhayyam, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
@kendinehakime hocam yeni baski konu anlatimliya tvs de eklendi:).Google'a matrah sertkan erdurmaz yazin cikiyor.Bu arada onceki basim konu anlatimlilarda tvs yoktu
Tamam şimdi oldu.Kusura bakmayın çok ders calıstım sanırım anlayamamısım :))) -
Bilici mi alalım, matrah mi sizce?
Adli hakimlik ile ortak olan kisimlara nerden çalışıyorsunuz
-
Arkadaşlar ben hukuk çıkışlı olduğum için maliye iktisat bilgim yok. Piyasada en çok tutulan iktisat maliye kitabı hangi yayından çıkıyor? Idari hakimlikten sonra sayıştay sınavına da girmek niyetindeyim. O sebepten biraz daha ehemmiyet veriyorum bu iki derse.
-
@Mehmetemir Merhaba hocam. İdari yargı için idare hukukundan; Mahalli idareler ve teşkilat kısmından soru geliyor mu?
-
@58auhf58 genelde hâkimlik için 3 yayın tercih edilir herkesce; themis, Monopol, savaş yayınları
Birkaç tane daha yayın var. Ortak alan dersleri için okuldan yeni mezunsanız güzel bir temeliniz vardır elbet. Üzerine bina etmek için kısa notlar ve kanunu tekrar etmek önemlidir. Temeliniz olduğu için Bu yayınlardan birini tercih edebilirsiniz...@ozdas hocam idare hukukunun maalesef bir kapsamı yok. İdare hukukunu Kaymakamlık gibi çok aşırı zorlamasalar da teşkilat, idari işlem, ihale, idarenin sorumluluğu, memurlar ve daha birkaç konudan özellikle soru geliyor her sene. İdare en geniş kapsamlı ders olduğu için elinizden geldiğince çok şey öğrenmek faydanıza olur..
Selametle...
-
@Mehmetemir bilgilendirme için
çok teşekkür ederim hocam -
Vergi tvs için önerim ;
Safa hoca vergi hukuku atlası +sertkan hoca matrah soru bankası (özgün+çıkmış)
-
@Aslan-Reyiz https:// www. monopolkitabevi. com/kitap/monopol-hakimlik-set-2/ sınava ilk defa hazırlanacam bana yardımcı olur musunuz alsam mı bilemedim
-
-
@maviş-123, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
https:// www. monopolkitabevi. com/kitap/monopol-hakimlik-set-2/
@maviş-123 ilk kez hazırlandığınız için set kitap önermem özellikle temeliniz yoksa.Ayrıntılı bilgi için @Mehmetemir hocamın geçmiş sayfalarındaki yazılarını inceleyebilirsiniz
-
@maviş-123 @Aslan-Reyiz baya bir yazı olduğu için bulmanız zor olabilir diye bir daha yazayım dedim..
Bu süreçte herkes farklı bişey der. Her insanın çalışma stili farklıdır. Kimi farklı farklı yayından çalışır kimi hepsini aynı yayından bitirir.
Sizlere tavsiyem her yayınevinin ders kitabı farklıdır. Bazıları bir dersi iyi anlatır iken başka dersi kötü anlatmıştır.
Sizlere tavsiyem set almayın çünkü o zaman anlatım vb. hususları bir derste bile beğenmez iseniz moraliniz bozuluyor. Set almak biraz daha ekonomik olsa da size tavsiyem her dersin ayrı ayrı kendinize en uygun olan anlatımlı kitaplarına kendiniz bakın. Hangisini severseniz onu alın derim. Mesela savaş yayınları Zapata hocanın medenisi ve borçları çok eğlenceli ve anlatıcı iken aynı yayınevinin diğer kitapları için aynı şeyi diyemem. Yani en güzeli set değil de tek tek farklı yayınlardan çeşitlilik sağlamak. Şöyle düşünün masaüstü bilgisayar kullanan arkadaşlarımız daha iyi bilir ki masaüstü Bilgisayarı toplama yapmak en iyisidir yani farklı firmaların farklı ürünlerini bilgisayara takmak ve o şekilde bilgisayar kasasını tamamlamak güzel performans yapar genelde..
Tabi dediğim gibi herkesin çalışma stilli farklı olduğu için kalbiniz hangisini arzu ederse onu yapabilirsiniz…
Selametle...
-
@Mehmetemir teşekkür ederim hocam
-
Arkadaşlar geçen senenin idari hakimlik soruları elinde olan varsa paylaşabilir mi? Yada nereden temin edebilirim?
-
Arkadaslar monopol idari hakimlik soru bankası icin yeni baskıya çıkacak mı var mı bilgisi olan bekleyelim ya da alalım bir an evvel
-
@olursaolur hocam her sene yeni baskısı çıkıyor. Bu sene de çıkarırlar yüzde 90.
Ama bir aya filan anca çıkar diye düşünüyorum zira geçen sene de aynısı oldu. Genelde yayınevleri ilan gelmeye yakın zamana kadar konu anlatımı kitaplarını bitirip onları basıyorlar sürekli. İlan geleceği dönemde ise yani sınava 2 ay kala filan da soru bankaları çıkıyor. Sonra sınava 1 ay kala da denemeler çıkıyor. Size tavsiyem gerçi çok az şey değişti geçen seneden beri de sınava bir iki ay kalana kadar konu bolca konu çalışın.
Aralarda ise Şu gibi internette bir sürü site var. Yeni kitaplar çıkana Kadar bu gibi sitelerden soru olarak yararlanın derim;https:/ /www.kpsshukuk.com/
Daha sonra soru bankası çıkınca onu alın. Son bir ay da ufak ufak denemelere başlar. Son 15 gün ful deneme çalışırsınız..
Hayırlı geceler...