2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@kendinehakime justice hakimlik sınav formatından -piyasanın en sağlam ve ayrıntılı kaynağı olmasına rağmen-uzakta kalıyor son 3 sınavdır.Konsensus çıkmış+monopol idari hakimlk soru bankası idealdir.Kanun metni dışına çıkmaz komisyon her gün okunmalı ayrıca.
-
@Aslan-Reyiz monopolün sadece özel kısmının iyi olduğunu söyleyen çok kişi var ben de kararsız kaldım özelini çözücem kamusu için ne düşünüyorsunuz? Justice ek kitap çıkarmıştı geçen sene kamusu için baya hafifletmişlerdi soru tarzını
-
@ecem hocam aslan hocaya sormuşsunuz ama bende acizane bir iki husus ekleyeyim dedim;
Monopolün özel hukukun aksine asıl kamu hukuku kısmı çok faydalı ve akılda kalıcıdır. Kısa kısa ve sınavda da birkaç soru tutmuştur. Özel hukuk kısmı ise maalesef çok ama çok uzun sorular olan, özelikle eşya hukuku kısmında çok aşırı ayrıntı içeren olay soruları ile biraz müfredat dışına çıkmıştır. Size tavsiyem alacaksınız Monopolün kamu hukuku kısmı çok işinize yarar. Ayrıca yeni baskısını beklemenizi tavsiye ederim zira kamu hukuku Özel hukuka göre daha hızlı değişmektedir. Yeni baskılar tahminimce bir aya kadar çıkar. Bu zamana kadar internette şu site gibi Hukuk soruları çözebileceğiniz bir çok güzel site var. Bunlara bakabilirsiniz;
https:/ /www.kpsshukuk.com/
Hayırlı bayramlar...
-
@Mehmetemir, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
@ecem hocam aslan hocaya sormuşsunuz ama bende acizane bir iki husus ekleyeyim dedim;
Monopolün özel hukukun aksine asıl kamu hukuku kısmı çok faydalı ve akılda kalıcıdır. Kısa kısa ve sınavda da birkaç soru tutmuştur. Özel hukuk kısmı ise maalesef çok ama çok uzun sorular olan, özelikle eşya hukuku kısmında çok aşırı ayrıntı içeren olay soruları ile biraz müfredat dışına çıkmıştır. Size tavsiyem alacaksınız Monopolün kamu hukuku kısmı çok işinize yarar. Ayrıca yeni baskısını beklemenizi tavsiye ederim zira kamu hukuku Özel hukuka göre daha hızlı değişmektedir. Yeni baskılar tahminimce bir aya kadar çıkar. Bu zamana kadar internette şu site gibi Hukuk soruları çözebileceğiniz bir çok güzel site var. Bunlara bakabilirsiniz;
Hayırlı bayramlar...
Hayırlı bayramlar hocam son 100 kisilik idari yargi adayi ilaninda kac iibfli mulakati gecti bu konuda bir bilginiz var midır?
-
@toroskaplan hayırlı bayramlar hocam..
Maalesef bir bilgim yok hocam. Olan kardeşlerimiz varsa İnşAllah bu mesajı görüp bilgiyi buraya yazarlar...
Selametle...
-
@ecem mehmet emir hocamla aynı görüşleri paylaşıyorum .Monopolün kamusu daha iyidir.Özeli biraz daha uzun ama yine de çözülür.Justice nin kamusu da özeli de ayrıntılıdır.
-
@toroskaplan, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
@Mehmetemir, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Hayırlı bayramlar...
Hayırlı bayramlar hocam son 100 kisilik idari yargi adayi ilaninda kac iibfli mulakati gecti bu konuda bir bilginiz var midır?
Cimere sordum bu konuyu cevap gelirse paylaşıcam .
-
-
@Aslan-Reyiz teşekkür ederim
-
@Mehmetemir teşekkür ederim
-
Arkadaşlar bu sene mezun oldum. Hukuk mezunuyum. Hakimlik için daha önce soruşturma geçirilmiş olması sorun olur mu? Takipsizlik kağıdım var.
-
Hocam @Mehmetemir iibf mezunuyuz diye çalışmamazlık etmeyelim demi iibfden kazanan olmuştur illaki değil mi
-
@ert1234 şöyleki son yapılan sınavı iibf mezunu olarak kazandım ancak mülakat sonucum başarısızdı , benimle aynı kurumda çalışan 2 iibf mezunu arkadasım söz konusu sınavın mülakatında başarılı oldular , o yüzden sen çalışmalarına hırsla devam edebilirsin
-
@ert1234 hayırlı günler hocam..
Benim bizzat en yakın arkadaşlarımdan biri siyasal mezunu idi, kazandı idari hakimliği. Ben her zaman elimden geldiğince söylüyorum, Allah'ın izniyle devam edin arkadaşlar bu tip belirsizlik dönemlerinde çalışan kazanır arkadaşlar.
Ben belki sürekli aynı şeyleri söylüyorum diye belki bozuk saat gibi aynı şeyleri söyleyip duruyor moral konusunda diye rahatsız olanlar vardır diye sürekli yazmıyorum ama önceki yazılarıma bakarsanız ki ben bir yıldan fazladır sürekli çalışın arkadaşlar diye kendim hukukçu olduğum halde İBF'li bir çok kardeşime moral vermeye çalıştım Allah'a şükür forumdan da birçok İBF'li kardeşimize nasip oldu.
Hatta bana hiç unutmuyorum bir İBF'li kardeşimiz mesaj atmıştı; hocam buraya kadarmış ben yetiştiremiyecem, maalesef istediğim bir meslekti ama artık herşey bitti diye. Baya morali bozuktu, Bende ona garibana ses mazluma nefes olma hayalinden tutun bu foruma hep yazdığım şeyleri yazdım, baya bi anlatmıştım. O da söz vermişti çalışacağına. Sonra yazılı açıklandığında mesaj attı hocamm yaşasın derece yaparak kazandım diye. Allah razı olsun ümitsizlik ve belirsizlik döneminde iyiki bırakmamışım diye.
Siz de bırakmayın asla arkadaşlar..
Allah'ın izniyle yetişir daha 4-5 ay var. Nice arkadaş vardı yukarıdaki gibi. Bırakmışlardı sonra bir umutla yine sarıldılar. Elbette nasip herşey. Çok çalışırsın yeri gelir yine olmaz. Ama Allah'ın izniyle ben hep diyorum şuan belirsizlik var arkadaşlar. Ama bu belirsizliği lehinize kullanın ne olur. Geçen sene de vardı. Herkes İBF'li alıncak mı derken birkaç ay öyle heba oldu maalesef. Ben o zaman da dedim şimdi de diyorum ve Allah ömür verdikçe yine diyecem inşAllah;
Devam edin, çalışın arkadaşlar. Hakimlik sınavı hukukun zirvesi olan ve hakimlik sınavına çalışmakla başta İBF'li kardeşlerimizin en çok işine yarayacak KPSS hukuk testi ile çok ama çok fazla kurum sınavında çıkan Hukuk soruları hakimliktekiler ile hemen hemen aynı konular. Siz hâkimliğe çalışmakla zaten otomatik olarak bunlara hazır hale geliyorsunuz. Ne olur bırakmayın arkadaşlar...
Birbirimize çok ama çok dua edelim..
Allah ilmi isteyene, zenginliği dilediğine verirmiş. Biz ilmi isteyelim ve ilim için çalışalım. Bu vatan, bu bayrak bizi bekliyor..
Allah rızası için zerre hatrım varsa çalışın bırakmayın çünkü geçen sene bu zamanlarda da aynı süreç varken beni dinleyenler çok şükür şuan hâkimliği yada kurum sınavlarını kazanmış haldeler çok şükür. Sizde pişman olmamak için ne olur var gücünüz ile çalışın. Bir de şu varki bu sene yeni bir sürü insan mezun oldu. Rakip sayınızda arttı. Şuan çalışmaya başlamak için hâlâ geç değil. Şuan başlayan biri iyi çalışma ile Allah'ın izniyle yetiştirir.
Sürekli sorduğunuz soruları ve cevaplarını, Sizler için Sınavla ilgili tüm not, güncel Bilgi, hap bilgi, sık sorulan sorular, bu forumda yazan önemli bilgiler vb. tüm hususları bu sitede topladım ki bir bütün olsun herşey;
http ://www.hakimvesavciliksinavi.wordpress.com/
Bu sitede aklınıza takılan herşeyin cevabı vardır. Elbette orada olmayan her hususta buraya ister bana ister forumdaki diğer kardeşlere hiç çekinmeden yazabilirsiniz. Sizlere hepsi elinden geldiğince yardım edecektir. 7/24 ne zaman isterseniz çekinmeden yazabilirsiniz..
Not eksiğiniz olursa kendi notlarım ve bazı kul hakkı olmayan notlar var elimde. E mail adresinizi özelden yazarsanız bende oraya yollarım inşAllah..
Devam arkadaşlar devam..
Ne olur devam..
Allah'ın izniyle tüm Dualar sizlerle...
Selametle..
-
@58auhf58 birkaç kişi daha sormuştu hocam bunu burada. Allah'ın izniyle bişey olmaz diye yazmışlardı diğer arkadaşlar, oradan hatırlıyorum.
-
@Mehmetemir Ben de elendim 2018 Aralık sınavından. Yeniden çalışsam mı diye düşünüyorum. Moral oldunuz Allah razı olsun. İyi bir insansınız.
-
@ert1234, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Hocam @Mehmetemir iibf mezunuyuz diye çalışmamazlık etmeyelim demi iibfden kazanan olmuştur illaki değil mi
Çok yakın bi arkadaşım oldu, iibf mezunu ve idari hakim oldu bu sene.
-
@Mehmetemir Sagolasin kardes.
-
Arkadaslar malıye monopolun analız ders notunu kullanan var mı?ıcınde sadece konu mu var soru da mevcut mu ıcerıgını bulamadım suan 2018 basımı ındırımde sızce alınır mı??
-
@Mehmetemir Allah razı olsun üstad