2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@mehmetemir hocam ben bakanlık özel notunu kullandım hiç kanuna bakmadım soru bankası olarak sertkan durmaz hmk soru bankasını aldım ( mehmet hocam tavsiye etmişti) ve 7de 6 yaptım. Özellikle notlarda olmayan konuları soru bankasından iyice çalışmıştım. Kitabın açıklamaları ve soruları kaliteliydi. Bu bir metoddur dileyen kanundan da çalışabilir tabiki benim yaptığım riskli bir tercihti kanunla pekistirirseniz çok daha faydalı olacaktır
-
@nopainnogain çok sevindim hocam.
Özellikle bahsettiğiniz soru bankası çok iyi. Bende ondan çalıştım. Şuan vakit daha çok varken konu çalıştıktan sonra en az iki kere kanun tekrarı çok faydalı olacaktır.
Selametle...
-
@mehmetemir, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
@toranj hocam HMK gibi usul derslerinin kanunu her ne kadar anlaşılır bir kanun olsa da tek başına kanundan bakmak yeterli olmaz arkadaşlar Medeni Usul zor bir ders ve konular dağınık bir haldedir. Tek başına kanun okuyup ezber yapmanız demek kafa karışıklığına yol açacaktır.
Sizin mantığı oturtabilmeniz için bakın dikkat edin kitap demiyorum size yol gösterecek bir not dahi olsa harici bir kaynak elde etmeniz gerekir ki Ancak bu suretle mantığı oturtabilirsiniz.
@nopainnogain, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
@kendinehakime hocam @Mehmetemir hocamın çok güzel bir notu vardı kısa ve öz kendisi muhakkak size yardımcı olur direkt kanun ilk başta zorlayabilir önce notu iyice anlamak çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum
@nopainnogain, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
@kendinehakime hocam @Mehmetemir hocamın çok güzel bir notu vardı kısa ve öz kendisi muhakkak size yardımcı olur direkt kanun ilk başta zorlayabilir önce notu iyice anlamak çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum
notu gördüm cok tesekkur ederım.Ismaıl ercanın kıtabına bakmak vakıt kaybı mı olur sızce??
-
@kendinehakime henüz vakit daha çok hocam. Eğer diğer dersleri sıkıştırmayacak ve planı bozmayacak idi ise elbette bakabildiğiniz kadar çok kaynağa bakmak faydalı olacaktır.
-
benim usul hukuklarım full du. illaki soru çözeceksiniz vaktinizi konu yerine soruya ayırmak daha mantıklı geliyor bana . ben kanundan çalıştım justice ,konsensus ve monopol çözdüm. ben şahsen bu yöntemin çok daha işe yarar olduğunu düşünüyorum ama kanun metni bazı insanlara anlaşılmaz geliyor . bunu kendinizde en iyi siz bilirsiniz eğer öyleyse tabi ki kitapla destekleyin
-
Bayramınız mübarek olsun değerli kardeşlerim..
Bir ay boyunca oruç tutmamıza karşılık,
Rabbimiz de bize Bayram hediye etti...Bayramınızı en içten dualarım ile kutlar, musmutlu bir bayram geçirmenizi Rabbimden isterim..
Allah hepimizin kalbine göre hayırlı meslekler nasip etsin İnşAllah...
Şu güzel bayram günü gibi tez zamanda yeni sınav ilanları gelir ve ayrıca mülakat sonuçları açıklanır da hep beraber daha güzel bir şekilde bayram havası yaşarız İnşAllah...
Selametle...
-
Arkadaşlar galiba bundan sonra iibflilete kapandı eğer yanlış anlamadıysam idari hakimlik???
-
@muzgor, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Arkadaşlar galiba bundan sonra iibflilete kapandı eğer yanlış anlamadıysam idari hakimlik???
yeni bir açıklama mı oldu??
-
@muzgor nasıl ya
-
https:/ /m.haberler.com/hakim-ve-savci-yardimcilarinin-gorevleri-belli-12120147-haberi/ Haberde yazıyor
-
https:/ /m.haberler.com/hakim-ve-savci-yardimcilarinin-gorevleri-belli-12120147-haberi/ Haberde yazıyor
Hakim ve savcı yardımcılığı sınavına hukuk mesleklerine giriş sınavında başarılı olan hukuk fakültesi mezunları ile belirli bir süre avukatlık yapanlar başvurabilecek.
Ne zaman uygulanacak ve bu yazının kaynağı önemli.Bakanlık sitesinde bununla ilgii birşey bulamadım.Ancak daha öncede dediğim gibi hukuk mezunlarını bile 2 aşamalı sınava sokan bu yeni sistemin hiç sınava sokmadan iibf li alması sizce de saçma olmaz mı??Bir an önce netleşse..9 günlük tatilimi ders çalışarak uykusuz geçiriyorum sınava giremeyeceksek boşa gidecek.. -
@kendinehakime bu sene yürürlüğe girer bence pareto üstad ne der bu işe acaba??? Başka türlü bileğisin var mı acaba
-
@kendinehakime bu sene yürürlüğe girer bence pareto üstad ne der bu işe acaba??? Başka türlü bileğisin var mı acaba
Bakanın açıklamalrını okudum.Bu sınav hemen olacak şey değil.Zaten sınav bu yıl ünv girecekelri kapsayacak şuan sınava giren ve hazırlananları değil demiş...Sınav 5 yıla kadar aynen devam eder o zaman .
-
@kendinehakime var mı link açıklama ile ilgili
-
@paretowilfredo olay yeri incelemesi için bekleniyosunuz hocam :))
-
@kendinehakime var mı link açıklama ile ilgili
http://www.basin.adalet.gov.tr/Etkinlik/adalet-bakani-abdulhamit-gul-haberturk-e-konuk-olduHukuk sorunundan ziyade nitelikli hukukçu sorunu var. Hukuk fakültelerinin 5 yıla çıkması hemen olacak bir düzenleme değil. Bu 5 yıllık bir belge. Bunun olması için yeterli akademisyen, müfredatın ortaya konması lazım. Konuyla ilgili eylem planını birkaç ay içinde paylaşacağız. Sınav konusunda bu yıl üniversiteye yeni girecekler için olacak. Okuyan öğrencilerle ilgili söz konusu değil.
-
Arkadaslar matrah yeni baskisi hicbiryerde yok galiba bilen varsa yardimci olursa sevinirim
-
@pareto_wilfredo siz ne diyorsunuz bu haberle ve sistem değişikliğine ilişkin
-
Cinere yazsak acaba sınava iibf likerin girip girmeyeceği ile ilgili bilgi verirkermiki bu konuda bilgisi olan varmı
-
Arkadaşlar artık iibf idari yargı sınavına giremeyecek mi? Bi duyumu olan var mı