2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@kartel06 Kardesim sen amerikan modeli yargı birliği sisteminden bahsediyorsun ama Türkiye'de uygulanması zor bunun için Anayasal sisteme, hukuk devletine ve demokrasiye sadık olmak gerekir ve bunların çok güçlü bir şekilde uygulanması gerekir. Tek bir mahkemenin de adli idari ve askeri davaları bakması da çok güç çünkü her biri ayrı bir uzmanlık gerektiriyor. Amerika yargı birliğini nasıl uyguluyor bilemem ama bizim ülkemizde imkansız. Amerikada yeri geldiğinde Senato bile Başkandan daha üstün ve güçlü ancak otoriter ve diktatöryel eğilimli bir yönetime verilen ülkemizde çok zor... Bizim ülkemizde hukuk devleti, demokrasi veya Anayasal ilkelere bağlılık yok tam tersine güçlülerin hukuku var.
-
-
@kartel06 Bu konuya dair geçen yıl ben de yetkili sayılabilecek konumdaki bir isimden böyle bir düşüncenin de olduğunu duymuştum.Ancak uygulama alanı bulması yakın vadede olmaz sanırım.Zira yakın zamanda açıklanan 2023 vizyonu çizen yargı reformunda bu durumdan bahsedilirdi diye düşünüyorum.
-
@kartel06 bakanlıkta bu yönde eğilimler olabilir bunu ben de duyuyorum ayrıntısını yasa çıkınca ve sınav yönetmeliğinde göreceğiz.Askeri yargı kaldırıldı evet iibf nin de idariden alınmama ihtimali de olabilir ama ben adlilere uygulanan prosedürün ki ben bunun uygulanacağını düşünüyorum -yeterlilik+hakim savcı meslek sınavı hakim yrd- şeklinde.Tabiki toptan iibf nin alınmaması yasal değişiklik gerektirir ama kısa vadede bu söz konusu olacağını düşünmüyorum.Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@legend-is-back hocam sizce sistemi getrimeyi düşünen yetkili " otoriter ve diktatöryel eğilimli bir yönetime verilen ülkemizde" görüşünüze ne kadar katılıyor. Bu arada ABD sisteminde de yargıçlar aynı mahkeme altında iş bölüşümü ile çalışıyor. Bugünkü Yargıtay misali ceza, aile, ticaret, askeri hepsi mevcut.
-
Bir de iki önemli husus daha mevcut. Birincisi TBB ve Hükümetin arasındaki buzlar erimiş, ikincisi AB ilerleme raporlarında hukuk mezunu olmayan hakim savcıların doğru bir politika olmadığına yer verilmiş bu da mevcut durumu etkileyecektir. Ama ne olur ne biter kesin konuşmak için erken, şimdilik bilinen hukuka güveni artırmak ve yabancı yatırımcı odaklı kapsamlı bir reform için çalışması başladığı.
-
Sınavlarda çok karıştırılan süre hesabı mevzusunun ayrıntılı anlatımı arkadaşlar, buraya fotoğraf nasıl atılır bilmiyorum o yüzden siteye attım, buyrun beklerim;
https ://hakimvesavciliksinavi.wordpress.com/2019/06/14/cok-karistirilan-sure-hesabi-mevzusunun-ayrintili-anlatimi/
Hayırlı günler..
Selam ve dua ile...
-
en son yapılan sınavda idari hakimlik var mıydı acaba?
-
@ekeblad vardı hocam 29 Aralık 2018 de yapıldı ve 100 idari yargı hakim adayı alınacak. Mülakatlar bitti sonuç bekleniyor...
-
Arkadaşlar tweet atmaya devam gündemdeyiz hala HaziranİİBFye UcBinGUY
-
https ://www.memurlar.net/haber/835921/mecliste-tatilden-once-4-onemli-paket-yasalasacak.html
Arkadaşlar hakim yardımcılığı meclis tatile girmeden ilk yargı paketinde yasalaşacak gibi duruyor.Umarım akıllardaki şüpheler geç olmadan giderilir ve insanlar önlerini daha rahat görüp rotalarını çizebilirler
-
Yardımcılık kesin aralık sınavınada yetişir ama iibf nin durumu nolucak Ama 2 sınav olmaz bence alım sadece yardımcılık olur.
-
Hayırlı günler değerli kardeşlerim...
Bu metni yazmak kardeşlik görevi oldu..
Arkadaşlar bir çok mesaj geliyor özelden..
İBF'li kardeşlerimizin durumu ne olacak diye..
Bende kendi ayrıntılı görüşümü size yazayım. Doğrudur yanlıştır eleştirilebilir çoğuna katılmasanız sizin gözünüzde bile içinde az da olsa gerçeklik payı vardır.
Tek amacım umutsuzluğa kapılan kardeşlerime elimden geldiğince derman olmaya çalışmak...Ben bu konuda umut kesilmemesini hep söylüyorum. Zira aynı şey geçen sene kanun değiştikten sonra da oldu. Herkes bir anda umutsuz oldu eyvah ibf sınava giremiyecek dedi millet hiç çalışmadı herkes üzülüyordu sonra derken bir anda ilan geliverdi. Çoğu İBF'li kardeşlerimiz sınava kadar konuyu yetiştiremedi.
Ben geçenlerde yazdım yine yazarım bakın bu tip belirsiz dönemde çalışan kazanır. Eğer denildiği gibi ibf kardeşlerimiz sınava giremeyecek olsa idi geçen sene kanun temmuzda değişmişti ondan sonraki ilk sınav olan 29 Aralık sınavında bunu uygularlardı ama yapmadılar İBF'li kardeşlerimiz sınava girdi.
Daha sonra 15 gün önce yargı reformu belgesi çıktı bunda da İBF'den hiç bahsedilmedi.
Diğer yandanda yargı reformu sonrası bazı arkadaşlar hukuk mezununa sınav geliyor artık bizi almazlar dedi.
Ama yine söylediğim gibi hukuk mezunlarına gelecek olan sınav bu sene okula yeni başlayacaklar için yani 5 yıl sonra mezun olacak bu girenler onlara uygulanacak dolayısıyla 5 yıl boyunca hukuk mezunlarına yönelik sınav yok evleviyetle hatta kesinlikle İBF'li kardeşlerimize de yok.
5 yıl boyunca süreç hakim yardımcılığı olarak uygulansa dahi hukuk mezunlarına yönelik bir sınav yok ve İBF'ye de yok.
Tekrar diyorum bu geçiş belirsiz dönemlerde en akıllı iş umudu kaybetmeden derse devam etmek. Evet çok zordur sonu belli olmayan bir süreçte devam etmeye çalışmak.
Devam edin arkadaşlar güzel günler çok yakındır İnşAllah...Hadi diyelim her ihtimale karşı ibf alınmadı bu sene. Olabilir çok küçük olsa da ihtimal var. Her şeyde olumsuz ihtimal vardır ama şu yönden asla kaybınız yok ki hakimlik sınavına yönelik çalışmakla zaten bütün kurum sınavları hukuk alanına ayrıca İBF'li kardeşlerimizin en çok girdiği sınav olan KPSS hukuk ve kaymakamlık sınavına da otomatik çalışmış oluyorsunuz.
Yani Allah'ın izniyle İnşAllah sorun olmadan bu zorlu dönem atlatılır.
Canınızı sıkmayın ders çalışmaya ne olur devam edin..
Birbirlerimize dua edelim hep..
Bizlerin de hataları kusurları vardır ama ne yaptı isek sizin mutluluğunuz için biraz da olsa şu zorlu dönemde yüzler gülsün diye yaptık.
Hakkınızı helal edin ne olur garibana ses mazluma nefes olmak için çalışmaya devam edin.
Zerre hattım varsa çalışmaya devam edin
Hiç çekinmeden ister burdan ister özelden dilediğiniz zaman soru sorabilirsiniz. Her türlü eleştiriyi de yapabilirsiniz mutluluk duyarım.
Allah yardımcınız olsun değerli hakim ve savcı adayı kardeşlerim...
Selametle..
-
@mehmetemir hocam size hep dua ediyorum bu başlığa da devamlı girip bakma sebebim açıklandıysa eğer Mehmet hocamı geç kalmadan tebrik ediyim düşüncesi.. Allah inşallah bu işe yüreğini koyan herkese nasip eder,bizlere de arkalarından gelmeyi.. Çalışmayı bırakmayalım biz iibf li kesim olarak.Bu bir belirsizlik evet ama belirsizlik ortamında calisanlar kazanıyor her zaman bu da böyle bir gerçek ..Allah emek verenin emeğini yerde bırakmaz inaniyorum bu gün olmaz da bir gün olur elbet düşüncesi her zaman olsun içinizde su kpss,mülakat işlerini aradan çıkarıp tekrar bu başlığı canlandiririz inşallah 2018 Hakimlik Başlığında yaptığımız gibi..Hepinize kolaylıklar
-
@olursaolur hocam sizden ve diğer kardeşlerimizden Allah hepinizden razı olsun..
Ne zaman hepimiz kazanır isek o zaman mutlu oluruz...
Dualarımız bütün kardeşlerimiz için...
Hepimizi ayakta tutan bu zor zamanlarda birbirimize ettiğimiz dualardır..
Duasız üşürmüş yürekler bil. Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin. Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan, sana ummadık kapılar açan. Bİlmezsin kimin için ettiin duadır, seni böyle ayakta tutan.
- Hz. Mevlana -
İnşAllah tez zamanda mülakat açıklanır ve diğer yönden de bir an önce bir sonraki sınav için ilan gelir ve tüm kardeşlerimiz girer İnşAllah...
Selametle...
-
@mehmetemir inşallah hocam Allahın izni ile dua edelim birbirimize ..
-
Yeni bir gelişme duyum vb bir şey var mı ?
-
@pareto_wilfredo @amirim hocalarım hiç mi haber yok?
-
Duyumun en kısır olduğu sınav hakimlik sınavıymış hiç kimse bir şey söyleyemiyor .
-
Bu sene sınav olur mu veya iibf durumu ne olacak? Aklımı kurcalayan bazı sorular bunlar...