İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
@sbf1983 hayırlı akşamlar hocam..
Şu şekilde yardımcı olayım;
Eski sonuca göre mülakata giren ve olumlu yada olumsuz sonucu olanları bu değişiklik hiçbir şekilde etkilemiyor. Olumlu sonucu olanların zaten direk kazanılmış hakkı oluyor çünkü..
Eski sonuca göre mülakata giremeyip de Yeni sonuca göre ise mülakata girebilecek kardeşlerime öncelikle hayırlı olsun Allah sizlere ve tüm kardeşlerimize en güzel makamları nasip etsin İnşAllah. Allah'ın duaları en çok kabul ettiği gün olan Arefe gününe girerken dualarımız sizinle..
Sadece bu kardeşlerimiz için ayrı mülakat yapılacak ve onların arasından da başarılı olanlar alınacak ancak sayı konusu nasıl olur bilmiyorum. Bilinen tek şey şu ki; yazılıdan yaklaşık 6 ay sonra böyle mutlu bir haber alan kardeşlerimizin mutluluğuna şahit olmak bizi de çok mutlu etti..Allah herkese nasip etsin İnşAllah..
Selametle...
-
@Mehmetemir üstad sınav anındaki bir dalgınlıkla iyuk sorularından bir tanesini optiğe geçirmeyi unutmuşum tabi sınav günü fark etmiştim ama iş işten geçtiği için elimden bir şey gelmiyor sadece keşke diyebiliyorum keşke dalgınlığa kapılmasaydım belki ben de mülakata katılacaklar listesinde olabilirdim 79,670 ten 80,423 puana yükselmiş sonucum
-
@RootofAllEvil hocam geçen seneden beri sürekli foruma yazar ve insanlara yardımcı olurdunuz. Ben isminizi ne zaman görsem hep mutlu olur ve dua ederdim İnşAllah kazanır diye. Kazanmasını en çok istediğim kişilerin başında geliyordunuz ve hâlâ öylesiniz hocam..
Moralinizi sakın bozmayın, puanınız zaten çok ama çok iyi. Elbette vardır bu işte de bir hayr. Ben lise sonda Polis Akademisine girmeyi çok istiyordum, sınavına girmek için spor filan yapıyordum, bir kontrol için normal göz doktoruna kendim gittiğimde bu göz dereceleri ile Polis akademisine gidemiyeceğimi söyleyince ben çok üzülmüştüm bir an. İnsan bir an çok uzun süredir istediği mesleğe gidemiyeceğini öğrenince yıkılır gibi oluyor. Ağır geliyor gerçekten. Sanki hayatta başka meslek yokmuş gibi bir an hayat bitecek gibi oluyor. O an annem baya moral vermiş ve demişti ki; " sakın moralini bozma, bunda da vardır bir hayr. Allah bir kapıyı kapatır ise bin kapı açarmış, sen sabredenlerden ol Allah sana en iyilerini nasip eder insAllah" demişti. Bende annemin bu sözü üzerine üzülmedim asla, hayat devam ediyor, dedim. Bundan birkaç ay sonra Polis Akademisini kapatılıp içindeki öğrencileri de normal fakültelere dağıttılar. Yani ilk durum benim için şer gibi gözüküyordu ama kazansa idim de okuldan başka okula gönderilecektim. Yani birkaç ay içinde durum çok değişti herkes için. Allah daha sonraki yıllarda bana daha iyileri nasip etti çok şükür. Sizlerin duaları ile de çok şükür mülakatı geçmek nasip oldu. Allah sonsuz kez razı olsun hepinizden. Nasip olursa bende savcılık tercih edeceğim için bir bakıma polislik mesleğini daha farklı ve daha iyi bir şekilde bana tekrar nasıp etti Allah. Yani Allah herkes için çok farklı hususlar takdir etmiş ki zaman bunu gösteriyor...
Ben mülakattan elenmiş olsa idim buraya da yazdığım gibi vardır bir hayr der ve geceli gündüzlü önceki sınavdaki gibi yeni sınav için ders çalışıyor olurdum.
Moralinizi sakın bozmayın. Allah, bir sonraki sınava daha iyi bir şekilde takdir etmiş olabilir kazanmanızı..
Puanınızın yüksek oluşu çok iyi bir hukuk bilgisini gösterir. Bu bilginin üzerine çalışarak ve Allah'ın izniyle bu sene sınav da açılırsa hayırlısı ile ben sizin mülakata kalmanız için çok dua edecem yine..
Biz ne zaman isterseniz buradayız..
Allah'ın izniyle sizle ve diğer değerli kardeşlerimiz ile meslektaş olacaz inşAllah..
Duaların en çok kabul edildiği gün olan Arefe günü, Allah tüm kardeşlerimizin kalbinde istediği ve hakkında hayırlı olan meslekleri nasip etsin İnşAllah..
Biraz içimi döktüm buraya, Hakkınızı helal edin..
Dualar tüm kardeşlerimiz için...
Selâmetle...
-
@Mehmetemir anladim hocam cok tesekkur ederim:)
-
@Mehmetemir yazdıklarınız gerçekten çok duygulandırdı. Elbette daha iyisi için çabalayacağım ve bununla birlikte sahip olduklarım için de hep şükredeceğim. Nice başarılar dolu meslek hayatı geçirmenizi Cenab-ı Allah'tan diliyorum forumda verdiğiniz emekler için çok teşekkürler
-
@RootofAllEvil Allah razı olsun.. Allah yolunuzu açık etsin her daim.
Başarılar dilerim.
Bu sene Siz nasıl bizim kazanmamıza mutlu oldu iseniz;
Seneye bu zamanlarda bizde, siz ve diğer kardeşlerimizin kazandığını görüp bayram yapacaz İnşAllah..Duaların geri çevrilmediği Şu mübarek arefe günü yeni bir sınav ilanı için çok ama çok dua edelim. İnşAllah bu sene de olur da herkes kazanır ve herkes mutlu olur. Zira bu forumda ki Herkes kardeş ve herkes birbirine yardım eden değerli insanlar. Hepsi de kazanmayı en güzel şekilde hakediyor.
Dualar öncelikle ek mülakata girecek kardeşlerimiz için, sonra ise tez zamanda yeni sınav ilanı için...
Selametle..
-
@Mehmetemir çok umut vadediyorsunuz herşey dediğiniz gibi sadece liyakata baksaydı fakat onca elenen var ve referansla kazanılır diyorlar bu konuda referans konusunda ne söylemek istersiniz referans gerçekten olmazsa olmaz mı
-
Benimde 80,06 olmuş malesef kaçırdığım kolay soruları kaçırmasadım içerideydim hayırlısı olsun başka sefere inşallah
-
Arkadaşlar hepinizin Bayramı mübarek olsun. Sonuçlar açıklandığında askerdeydim biraz geç öğrendim ama çok şükür bize de nasip oldu. Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum hayırlı olsun Allah utandırmasın. Mülakatı olumsuz sonuçlanan arkadaşlarım icin de en iyisini diliyorum hakkınızda her şeyin hayırlısı olsun.
-
sağlık kurulu raporu almak mülakat sonucu beklemek kadar sıkıntılıymış. saat 7'de kalktım hala raporu alamadım.
-
@FC-Real-GDP hocam bazı hastaneler de 2 saatte hemen çıkıyor. Benim de herşey 2 saatte halloldu. Yoğunluğa göre değişiyor galiba hastane hastane
-
Bu ilan gelmeyecek gibi
-
soru iptalinden dolayı ek mülakat yapılacak, bizim süreci etkiler mi acaba.
-
@FC-Real-GDP muhtemelen bekletip, herkesin eğitimini birlikte başlatırlar.
-
@FC-Real-GDP hocam aday şubeyi arayıp soranlar olmuş. Onlara ek mülakata girecek olanların beklenmeyeceğini bir ya da iki hafta içinde büyük ihtimalle tebligat geleceğini söylemişler.
Staj süresi 2 yıla çıktığı için adaylarla ilgili yönetmelik değişikliği olacakmış, onu bekliyorlarmış diyenler de var.Ama benim tahminim en geç haftaya cumaya kadar tebligatların geleceği yönünde...
Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin İnşAllah..
-
@Mehmetemir staj süreleri kısaltılmıştı tekrar 2 yıl mı oldu?
-
@uzmanyrdd fiiliyatta değişiyor sanırım.
-
@uzmanyrdd @evandro hocam 2019 Nisan ayında yeni kanun çıktı ve mezunlardan girenler için 2 yıl, Avukatlıktan geçenler için 1 yıl olarak adaylık süresi belirlendi. Elbette fiiliyatta acil durum vb. gibi sebeplerle bu süre kısaltılabilir diye düşünüyorum ama kanun direk 2 yıl olarak geçtiğimiz nisan ayında kanun olarak çıktı..
-
@Mehmetemir 22. Dönem 17 ay yaptı 23. Dönem de muhtemelen 16 ay civarında yapıp aralıkta kura çekecek.
-
@evandro hocam 22. Dönem için 12 ay,
23. Dönem için 17 ay olarak yönetmelik çıkmıştı o zamanlarda..Daha sonra 2019 Nisan'da ise stajı iki yıla çıkaran kanun çıktı. O yüzden bizim İnşAllah 24. dönem için yeni çıkan kanun gereği 2 yıl olarak uygulanacak. Tabiki ihtiyaç vb. durumlar da bu süre kısalabilir mi bilmiyorum...