İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
@idarhakim hocam iyi kötü idari yargıda dava açmış biri olarak söylüyorum işlevli olmaz. Halihazırda vergi uyuşmazlıklarında benzeri kurumlar mevcut ve uyuşmazlık çözümüne pek bir katkısı yok, süreyi uzatmak dışında bir iş yapmıyor.
-
Arkadaşlar bir dahaki sınav ile ilgili duyumu olan yok mu başka yukarıdaki yorumları okuyunca biraz canım sıkıldı açıkçası başka duyumu olan var mı pareto arkadaşımız 2019 idari hakimlik başlığında net olmamakla birlikte 100 kişilik alımın konuşulduğunu söylemişti ama ???
-
Sanırım henüz netleşen bir durum yok ama ben de bakanlıkta çalışan bir arkadaşımdan kasım ayı içerisinde alım olacağına dair bir bilgi öğrendim netleşmedi ama alım olmasını bekliyoruz demiş
-
@ecem idari için dedi dimi
-
@muzgor evet idari için
-
@ecem arkadaşınız sayı hakkında bilgi verdi mi?
-
@muzgor yok hayır bahsetmedi
-
Arkadaşlar sınav olursa şayet aralık ayından önce beklememek lazım artık düzene girdi sınavlar .
-
@kendinehâkim hocam bence bunu diyemeyiz.
Zira biliyorsunuz ki gündemin vb. hususların çok hızlı değiştiği bir ülkeyiz. Geçtiğimiz Aralık sınavına baktığımızda kimse birkaç ay önceden tahmin edemezdi tam anlamıyla çünkü Bakan bey her yıl Kasım ayında 4-5 bin hakim savcı alacağız demişti. Heleki ilan geleceği dönemde uzun bir süre ilan gelmeyince birçok kişi Mart dönemine işaret ediyordu. Bu yüzden birçok kişi ağırdan aldı çalışmayı ama bir anda Ekim sonunda Aralık sınavı için ilan geliverdi ve maalesef çoğumuz tam anlamıyla konuları yetiştiremedi.
Bu yüzden hocam direk Aralık'ta düzene girdi demek için çok erken. Ne olur ne olmaz. Herkese tavsiyem özellikle şuan KPSS sürecinde devam ediyor çalışmalarımız. KPSS Hukuk çalışırken oluşturduğunuz temeli Temmuz KPSS'den sonra arttırarak üzerine güzelce bina edin. Bakarsınız bir anda ilan geliverir Eylül de Ekim'de belki Kasım'da.
Kimse bilemiyor önceden ne olacağını o yüzden en güzeli temkinli olup hazır olmak..
Bu arada moral bozmak da yok, Allah'ın izniyle çalışmak var. Birçok forumda Moral bozmak için dalga geçen, insanlar ile alay eden ama emin olun gizli gizli çalışan bir çok insan var maalesef. Onlara verilecek en güzel cevap sizin çalışarak başarınız olur. Sınav olacak diyen birçok kişi var. Her ihtimali düşünelim Hadi Allah korusun olmadı bu sene sınav diyelim. Kaybımız olmaz aksine şöyle olur; Ben birçok arkadaşımın KPSS hukuk, hâkimliğe göre daha kolay olduğu için hakimlik sınavı çalışması temeli ile çok güzel 0 yanlış, 1 yanlış vb. çıkardığını duyuyorum. Bu sene KPSS de aynı şey olur inşAllah. Yine birçok kurum sınavında ki hukuk kısmı hâkimlik sınavı temeli ile çok güzel çözülecek nitelikte. O yüzden aslında kaybetmek yok. Bir yandan da sınav gelecek ve inşAllah çok güzel günler gelip geçecek...
Zaman su gibi akıp geçiyor. 29 Aralık sınavına ha girdik ha girecez derken bakın aradan 4.5 ay geçti. Zaman su gibi akıp geçerken bize düşen elimizden geldiğince hazır olmaktır.
Allah'ın izniyle hersey güzel olur inşAllah..
Rabbim şu mübarek Ramazan ayında hepimizin dualarını kabul etsin ve hepimize hayırlı bir iş nasip etsin İnşAllah...
Selametle...
-
9 günlük sessizliği bozayım.
Malum forumda bugün iki farklı duyum paylaşıldı;
Birincisi kesin temmuz da açıklanacağı şeklinde,
ikincisi ise 20 mayıs olacağı hususunda. İkinci duyum heyecanlı bir haftasonu yaşatacak bize -
@geliruzmanı07 ben 20 haziran diye duydum hocam hakimlik akademisi ile de örtüşüyor. Mayıs zor artık.
-
@çıkmadıkcandan malumlar nette ben de 20 haziran okudum:)
-
@çıkmadıkcandan Murat kaymak da 20 Mayıs demiş grupta. Bilemiyorum sadece duyum
-
@geliruzmanı07 inşallah öyledir hocam .
-
İstanbul guy kazanıp mülakat bekleyen var mı arkadaşlar? Varsa 75 kişinin duası onla beraber haberi olsun
-
İdari yargı hakimliği sınav tarihi ne zaman
-
20 mayıs duyumu tutmadı arkadaşlar (beklemiyordum zaten) gözler 20 hazirana çevrilmiş durumda
-
@nopainnogain, içinde söyledi: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
20 mayıs duyumu tutmadı arkadaşlar (beklemiyordum zaten) gözler 20 hazirana çevrilmiş durumda
Bayram 'dan sonra ki 3 hafta için de listeler hazır olup açıklanacaktır.
-
@Dunya-ese hocam yeni sınav konusunda kesin bir duyum yok maalesef şimdilik. İnşAllah tüm dualarımız yeni bir sınav açılması ve hepimizin kazanıp hepimizin mutlu olması.
Şu mübarek Ramazan ayı hürmetine Rabbimiz dualarımızı kabul etsin inşAllah. Ne zaman hepimiz kazanır isek o zaman hepimiz mutlu oluruz@amirim bu güzel müjdeniz için canı gönülden teşekkür ederim. Heyecanla Haziranın son haftasını bekliyor olacağız...
Selametle...
-
Soru iptalleri ile ilgili herhangi bir gelişme var mı acaba?