2019 Hakim Yardımcılığı
-
@harveyspecter Sağlam bir yaklaşım ile süreci özetledin yine Maşallah
Şöyle birşey diyeyim. Bu sistemin amacı avukatlık mesleğini bir düzene sokmak içindi daha çok. Bugünkü açıklama şuanki mezunları ve öğrencileri kapsamıycaksa eski sisteme devam etmiş olacağız.
Staj süresinden bahsettiniz evet yasalaştı o. kesin bundan sonra staj 2 yıl olacak.
yardımcılık müesesi yıllar içinde aktifleşecek heralde. Yine de açıklamayı Taslağı bir görelim.
Ayrıca mülakatlar açıklanmış. Mayıs sonu bitiyor. Açıklanması da 1-2 ay içinde olacağını düşünürsek Haziran'da Sınav yok diyorum. 2019 Aralık sınav olacak Buda benim daha önce 1.600 Kadro talep edildi dediğimin teyidi olacaktır -
@silaa İnsanlara yardımcı olmayı seviyorum .
Yok fazla sormadın, sonuçta öğrenmek için soru sormak lazım
Evet, düşündüğün gbi olacak heralde
Hadi bakalım Açıklamayı bekleyelim. Genel çerçeve önemli sonuçta. -
@suigeneris Aynen dediğiniz gibi bundan sonra bekleyip göreceğiz.Taslakta ne olduğuna bakmak lazım.Şimdiye kadar hep bir an önce bu değişiklikler uygulanmaya başlayacakmış gibi bir algı yaratıldı.Bunun en büyük sebebi her yerde dillendirilen hakim yardımcılığı müessesesiydi.Ancak pek de dillendirilmeyen staj süresi,baraj puanı gibi hususlar bir anda duzenleniverdi.Yargının en büyük yaralarından olan avukatlık sınavı bile yakın vadede gelmiyor.Dilerim ki 2 yıllık stajını üzerine 3 yıl vb yardımcılık getirilmesi gibi bir durumla karşılaşmayız.2 yıl boyunca nitelikli bir eğitim alıp hakimliğe başlamak nasip olur.Yine belirttiğiniz gibi haziranda sınav olacağını ben de zannetmiyorum.Zaten bakanlığın sınavları düzene sokmak gibi bir politikası olduğunu duymuştum.Yine kasım,aralık gibi düzenlenir bu sınav:)
-
@suigeneris Kasım olasılığı çok yüksek diye duydum kardeşim umarım olur
-
@ücüncütekil İnşallah şuanki sistemle gireriz
Hemen yeni bir sistem gelip üstüne ders eklenip önümüze koymaları bana mantıklı gelmiyordu açıkcası. Zaten böyle birşey için başarı oranı çok düşer. üstüne 70 Barajı geldi. Bağ kurunca eski sisteme devam etmeliyiz çıkıyor. -
Bizim için alım sayısı kaç olur ki
-
@ecem Bunu seninle bu sayfada konuştuk diye hatırlıyorum.
1.600 Kadro talep edildi demiştim. -
BiZe düşen en fazla 100 olur yine
-
@ücüncütekil Aynen Aynen
-
@suigeneris belki bir değişiklik vardır diye düşünüyorum artık sormayın diyorsunuz yanı evrene mesaj diyelim
-
@ecem Değişiklik her zaman için vardır. güncel rakamı şuan kimse bilemez ben talep edilen rakamı tekrar hatırlattım sadece
Kusura bakma -
@suigeneris @ecem Geçen Ciritin bir konuşmasını paylasmistim okumussunuzdur neye istinaden söyledi bilmiyorum ama tam olarak 2000 falan diyordu .arttıracağız falan diyordu .
-
@mujdeniz Muğlak haberler var dostum ama henüz erken net bilgi için.
-
@paretowilfredo valla muğlak ta olsa duymaya hazırız biz haber haberdir
-
@silaa Tablo biraz netleşsin dostum. Maliye için yapılanma neyse Adalet için reform o
-
@paretowilfredo Ben adlici yim aslında karıştım ortaya ,araniza sizmak gibi olmasın .En sonunda kırmızı gülü bağrıma koyup Kadıköy vapur iskelesinin önünde nurcemalinizi bekleyeceğim hocam olmayacak böyle hayalet Süvari gibisiniz.Hayirli haberlerinizi bekliyoruz inşallah.
-
Monopol Eğitim kurumları ile irtibata geçtim.
Şuanda değişiklik beklenmemekte ve derslere başlanıldı 12 şubat diyor.
-
@suigeneris o belli bir şeydi sui zaten .. reform falan filan hepsi hikaye aynı düzen devam . Şuan o gelir mi gelmez mi ikileminini atlattigimiza göre kontenjan şimdi inşallah 2000 dedikleri gibi ilk o şekilde verirler .
-
@suigeneris Hocam monopol sınav ne zaman olur bi tahminde bulundular mı acaba?
-
@mujdeniz Okadar ileri girmedi işte