KPSS A Grubu Nedir? Konuları Nelerdir? Nasıl Hazırlanılır?
-
@kpssasgkdenet Hocam kimse sana geç olmuş çalışma diyemez ki sen bile pişman olmamak adına bunca süreyi boş geçirmek istemezsin. Ayrıca zaman çok da kısa değil. İyi bir planlamayla güzel puan alabilirsin. Bu planlamadan kastım saat 8 de uyandım 8.10 yemek 8.20 lavabo şeklinde olmasın. Hem gerçekçi olmuyor hem de uyamıyorsun genelde. Ben günü ikiye bölüp sabah 1 ders (9-1) arası öğleden sonra 2. ders (2-6) arası şeklinde çalışmıştım. Bir sayısal bir sözel ders şeklinde bölmek sıkılmanı da önlüyor. İktisat- maliye, ya da muhasebe-hukuk şeklinde. İktisat tufan samet son dörtlü ise tetra ya da analiz işini görür. B grubu içinse akşam 2 3 saat çalışmak bence yeterli olur çalışan arkadaşlar daha iyi bilirler ancak videolardan eksiğini tamamlayıp pegemden soru çözebilirsin. Hem A hem B grubunun olmazsa olmazı deneme. Korkma çözmeye ve son ay özellikle her gün çözüp spesifik konu eksiğini tamamlarsan bu işin olmaması için hiç bir sebep yok. Ancak ikinci bi plan da olabilir bu yıl yds çalışıp en azından onu aradan çıkarıp eylül yds den sonra gelecek sene için de kpss ye çalışabilirsin. Burada da karar sana bağlı.
-
@vorgheizer çok teşekkür ediyorum hocam çok sağolun
-
Arkadaşlar deneme çözmenin önem derecesi nedir?Birde şu zamanlarda yapılan düşük netler moral bozmalımı çünkü çözdüğüm ilk denemede maalesef kötü bir netice aldım.
-
@heisenbergww Ne kadar çözerseniz o kadar iyi hocam. Bir de adı üstünde deneme zaten. Deneyip, yanlışlarınızı görüp ona göre çalışmalarınıza şekil vermeniz lazım. Sınava daha 4 ay var. Her türlü eksiğin kapanabileceği bir süre.
-
Kpss a insanları o kadar sıkıntıya soktu ki bu sene, İİBF'li muhtemeldir ki yakın zamanda eli ayağını komple bu süreçten çekecek. 2018 kpss sonrası gelen ilan toplamı kaçı buldu? Rakam çok komik gerçekten, tek kurumun açtığı sayıyı şimdilerde 10 kurum anca açıyor. Maliye uzman yardımcılığı, defterdarlık uzman yardımcılığı, mali hizmetler uzman yardımcılığı yıllardır ses yok.
-
@vorgheizer Saolun hocam denemeye devam o zaman
-
@antimülakat Hocam daha o sıkıntıları düşünecek seviyede değilim müfredatı adam gibi öğreneyim sonrasının derdini sonra düşünürüm diye düşünüyorum
-
Kpss A pişmanlıktır. Kaybedilen yıllar, harcanan umutlardır.
-
@gaddar-kerim Sosyal ortamda rakiplerinizi psikolojik baskı ve mobbinglerle elemeye çalışacağınıza sınav usulunde elemeye çalışsaydınız bu kadar pişman olmazdınız.
-
@heisenbergww a grubu alımlarında umutsuzluk diz boyu. şu başlıktan haberiniz yok galiba
https://forum.tercihiniyap.net/topic/5195/2019-gelir-uzman-yardımcılığı-sınav-i̇lanı/285
kimse kimsenin moralini bozmuyor. gerçekler acıdır. 2 sene emek verip müfredata hakim olup halen işe girememiş olabilirsiniz. bu riskleri göze alarak uğraşmak lazım.
-
Benim Hocam Yayınları 2019 KPSS A Grubu İdare ve İdari Yargılama Hukuku Video Ders Notları nasıldır?Elimde güncel ders notum yok da tavsiye edebileceğiz başka kaynak var mı?
-
@heisenbergww, içinde söyledi: KPSS A Grubu Nedir? Konuları Nelerdir? Nasıl Hazırlanılır?
@gaddar-kerim Sosyal ortamda rakiplerinizi psikolojik baskı ve mobbinglerle elemeye çalışacağınıza sınav usulunde elemeye çalışsaydınız bu kadar pişman olmazdınız.
İlan yok, giremiyoruz.
-
@bakalım Hocam 'hukuk öğretir' kanalından anayasa izledim harika anlatıyor idareyede bir göz atin isterseniz
-
@islimbot @Gaddar-Kerim İşte o başlıkta tartışılması gayet normal bu başlığın konusu açık bi şekilde sınav süreci ile alakalı.Evet alım yok peki biz napalım?Bu bölümü okumuş,bu disiplinde yoğrulmuşum şu saatten sonra yeniden üniversitemi okuyayım a grubu çalışmayıp?
-
@heisenbergww, içinde söyledi: KPSS A Grubu Nedir? Konuları Nelerdir? Nasıl Hazırlanılır?
@islimbot @Gaddar-Kerim İşte o başlıkta tartışılması gayet normal bu başlığın konusu açık bi şekilde sınav süreci ile alakalı.Evet alım yok peki biz napalım?Bu bölümü okumuş,bu disiplinde yoğrulmuşum şu saatten sonra yeniden üniversitemi okuyayım a grubu çalışmayıp?
Doğru diyorsunuz da olmuş 3 yıl, hadi gitti bir 3 yıl daha, sonra? Ben kimseyi karamsarlığa sürüklemek istemem ama işin gerçeği bu. Siz yeni mi başladınız sürece? Ben iibflilerin ilan beklemenin ötesinde alternatif yollar bulabilmesi gerektiğine inanıyorum, konu bu.
-
@gaddar-kerim Çok haklısınız ama özel sektör kapısı kapalı,akademisyenlik yolu a grubundan daha çetin,kolluk kuvvetleri bir ihtimal,girisimcilik icin sermaye yok hem de hayalimdeki meslekler a grubundan geçiyor.Anlayacağınız ne olirsa olsun bu yola tüm gayretimle girmek zorundayım.Diğer yeni giren arkadaşlarında durumu eminim benden pek farklı değildir.Umarım en kısa zamanda sizde bu süreçten kurtulur,bizede ileride geniş alanlar kalır.
-
safa sazak kamu hukuku atlas kitabı nasıl?
-
@bakalım günceli çıkacak baya övülüyor tablolu bir anlatım kolay anlaşılır .Kullanan arkadaşlar memnun kalmıştı.
-
arkadaşlar herkese bu zorlu süreç için kolaylıklar ve bolca azim diliyorum. birkaç kitap tavsiyesi isteyeceğim sizden. bazı kitapların yanına elimde olanıda yazdım değişiklik oldumu pek bilmiyorum bilen arkadaşlar bu yeter bu yaramaz şunu al derlerse çok memnun olurum
1)vergi hukuku(elimde pareto 2017 var sizce yeter mi? yetmezse öneriniz)
2)tvs(2017 nurettin bilici tvs var )
3)ticaret hukuku(ayşe sarıca ticaret hukuku 2017 var)
4)icra iflas hukuku(2017 ders notları)
5)ceza hukuku(2017 ders notları)
6)hukuk soru bankası
7)kpss alan denemesi -
@meminerd Hocam değişiklikleri analiz edip kendiniz o sayfaya güncelleyecek şekilde notlar alarak çalışırsanız gerek olmayabilir ama bütçe durumunuza göre imkanınız varsa vakit kaybetmeyin güncel kaynakları alın derim çünkü 2017 den beri birçok değişiklik oldu