2019 MERKEZ BANKASI 50 UZMAN YARDIMCISI 15 DENETÇİ YARDIMCISI ALIM İLANI
-
@preacher tesekkurler
-
Arkadaşlar istatistik konularında yazmıyor ama zaman serileri dahil midir?
-
Arkadaşlar giriş için sadece kimlik yeterli, değil mi?
-
Kimlik yeterli...
1 gruptan girecek olan var mı? -
Geçmiş olsun. Beklediğimden kolay bir hukuk sınavıydı diyebilirim.
- Çekirdek hakların kapsamı nedir?
- İdari işlemlerin kaldırılması, geri alınması ve iptalini yapan makamlar ile hüküm ve sonuç doğuracağı zamanlar açısından karşılaştırın.
- Emredici hukuk kuralları nedir, mutlak ve nisbi emredici hukuk kurallarını karşılaştırın.
- Ticari iş karinesini açıklayın.
- Borçlar kanununa göre, sözleşmede bedeli yabancı para cinsinden belirlenen borç tl cinsinden ödenebilir mi ?
- 1211'e göre tcmb nin hukuki statüsü nedir?
-
Bu ne rezalettir yaa haberleşme ve seyahat özgürlüğü ivedilikle sert çekirdekli haklar statüsüne alınmalıdır
-
İktisatta bir o kadar zordu...soruları hatırlamıyorum bile...
-
@hilmihilmi hocam denetçilik sorularına kolay diyen siz miydiniz? Uzmanlık nispeten daha kolaydı çünkü
-
@mulkiyeli_93 bayılıyorum hukuka. Bilirsen her zaman karşılığını alırsın. İktisatsa her zaman nankördür, hep daha fazlasını ister
-
@dalisalvador hocam iki duopol model büyüme kayıtsızlık eğrisi ile ıs lm bp ,pareto yu karşılaştırıyorsanız çok iyi iktisat biliyorsunuzdur. Saygı duyarım.
-
@dalisalvador 4. Soru mesela. Ne yazacam neyi yorumlayacağım bilemedim...yaz yaz bitmedi
-
@hilmihilmi elbetteki makro iktisadı yorumlayabilmek için çok sağlam bilgi gerekir, sizi de anlıyorum. Canımız sağ olsun hocam oldu bitti artık.
-
Ekonometri sınavını nasıl buldunuz 1. Grup?
-
İktisat göreceli olarak kolay geldi bana, sadece uzun uzun açıklamak gerekiyordu IS-LMdeki hareketlerin yarattığı etkileri. Son soru yorum sorusuydu, ona nasıl puan alınır bilmiyorum. Ekonometri sınavı otokorelasyon kısmı hariç çok kolaydı. Otokorelasyon sorusunu yapamadım orcutt metodunu duymadım, çalışmamışım. yansızlık gösterme, gaus-markov varsayımlarını açıklama falan göreceli olarak kolay şeyler. eleyici soruyu yapamadım
-
Sınav soruları ile ilgili değil ama Merkez Bankası'nın sınavı yapış şeklini beğendiğimi söyleyebilirim. Çanta,telefon, cüzdanın yasak olması gibi bir durum yoktu. Sınav giriş belgesi bile çıkarmamız gerekmedi. Sınav için hiçbir ücret ödememize rağmen ÖSYM'nin sınav setinin daha kaliteli halini (hatta bir kurşun kalemin yerine tükenmez kalem vererek) sınava girenlere sağladı. Sınav yeri de gayet uygundu. Bunlar küçük şeyler gibi gözükse de sınava girenler üzerinde etkili detaylar. Tabii ki kişi sayısı az olduğu için yapılması daha kolay ama diğer sınavların yanında hakkının verilmesi gerek diye düşündüm.
-
@madonna1 ne mezunusunuz hocam?
-
@iktisat7 iktisat mezunuyum.
-
@tonyukuk646 katılıyorum, çok rahatlatıcı yaklaşımları beni de iyi hissettirdi. sınavın ortamı ve havası güzeldi.
-
Ekonometri ilk başta kolay gibi gözüküyordu ama ilk sorunun son şıkları (otokorelasyonların modellenmesi, Cochrane–Orcutt, differential equation vs) çok zordu. Açıkçası o sorulardan toplam 5 puan bile alamam çünkü hiç bilmiyordum. O şıklarda basit zaman serisi soruları ve değişen varyan soruları beklerken onları görünce ters köşe oldum.
İktisatta da engels eğrisi, marshallcı talep de beklemiyordum doğrusu.
Yarın da bu performansı gösterirsem (ve kağıtlar ne kıt, ne de bonkörce okunursa) toplam 50-60 gibi bir ortalama gelir diye düşünüyorum. Bu mülakata çağrılmak için yeterli mi bilmem. Çağrılsam da sınav skorum benim avantajıma olmayacak.
-
@johndoe66 katılıyorum, orcutt metodunu hiç duymadım. 30 puan havadan gitti. geri kalanlar kolaydı bence.
bakalım asıl bomba yarın, para-banka nasıl olacak. bana kolay gelmiyor.