2019 MERKEZ BANKASI 50 UZMAN YARDIMCISI 15 DENETÇİ YARDIMCISI ALIM İLANI
-
İnsan kaynakları soruları çok acayipti ben baya salladım. Nereden bulup sormuşlar acaba
-
@madonna1 ben yanlış mı gördüm acaba. X’in p değerini hatırlıyor musunuz tam olarak ?
-
@cagabo hocam muhtemelen 1,4e-6 gibi birşeydi orada e üzeri -6 anlamına geliyordu yani 0 a bayağı yakın bir rakamdı. O sebeple karıştırmış olabilirsiniz.
-
@cagabo evet e'li bir şeydi. e'den sonraki rakam virgülden sonraki sıfır sayısını belirtiyor. dolayısıyla 0,000000006 gibi bir sayı aslında.
-
@preacher hocam rica etsem hatırladığın kadarıyla konuları yazar mısın seneye elimizde bir fikir olsun?
-
iktisat son soruyu hatırlayan var mı? kac şıklı bir soru idi? simdi icime bir kurt dustu acaba son bir şık vardı da gozumden kacti yanlislikla bos biraktim diye? yanilmiyorsam iki şıklı idi? ilki dis ticaret aciginin azalmasinin ekonomiye etkisi (ad yukari kayar, fiyat seviyesi ve gsyh artar?), ikincisi ise turkiye'nin dovize (ithalata) olan talebinin esnek olmamasinin nedenler idi? ucuncu bir secenek var miydi?
-
@gençişsiz Hatırladığım kadarıyla buyrun umarım yardımcı olur
1.Markov analiziyle insan kaynakları planlaması süreci, ve 3 pozisyon için örnek veriniz..
2. Davranış derecelendirme ölçeği ile performans değerlendirme süreci nasıl olur? nelere dikkat edilmelidir ?
3. Tatmin nedir ? İşyerinde tatmin neden önemlidir? işle ilgili tatminleri açıklayınız ..
4. İş temelli ve yetkinlik temelli ücretlendirme süreçleri ..
5. Örgüt yapısı unsurlarını örnek vererek açıklayınız .. -
@johndoe66 yoktu hocam iki secenekliydi dogru hatırlıyorsunuz
-
@johndoe66 iki şıklıydı, ama ben ilk şıkkını öyle hatırlamıyorum. Dış ticaret açığındaki azalmanın sebeplerini soruyor diye anlamıştım ben.
-
@employee ben ekonomiye etkisini soruyor diye hatirliyorm
-
@kamups insan kaynaklarının aşırı zor olduğunu düşünüyorum.markov uçuk derecede zor, diğerleri de gayet zordu açıkçası. kaç kitap bitirdim ama ne kadar ana konulardan uzak, ne kadar diplerde yada uzmanlaşmayla öğrenilecek şey varsa sormuşlar. İşletmenin de aksine bir o kadar kolay olduğunu düşünüyorum. Sizin işletme nasıldı?
-
@baskan Psikoloji mezunu olarak bende 3 kaynaktan çalıştım ve markov sorusunu oldukça zor buldum, analizle ilgili detaylı bilgiye çalıştığım kaynaklarda rastlamadım. Diğer sorular da detaylı olsada kaynaklarda mevcuttu en azından yapılabilirdi. İşletme ise bana bile kolay geldi haklısınız basit detaylar sorulmuş ama bölümüm gereği yine de zorlandım. İki sınav arasındaki dengesizlik zorluk derecelerini dengelemek için olsa gerek diye düşünüyorum ..
-
@employee evet ben de öyle hatırlıyorum, dış ticaret açığının azalışının teorilerle destekleyerek açıklamımızı istiyordu.
-
@kamups çok teşekkür ederim hocam sınavda başarılar
-
@elifff matematik ne kadar kolaysa istatistik o kadar zordu arkadaşım
-
@kenobi bizden başka 3. Grup yok sanırım
-
@elifff vardılar sınav salonunda gördüm adgssfsf ama burada yoklar evet
-
@employee ben de sebebini açıklamamız gerektiğini düşündüm.
-
Arkadaşlar yarınki sınav gruplara göre farklı mı olacak yoksa bütün grupların sınavı aynı mı olur? Bilen var mı?
-
@tonyukuk646 ayni olmasi lazim