kızılay personel alımı 2019
-
Arkadaşlar sınav çok zordu. Hiç görmediğim bir kale koymuşlar. Avrupa Amerika, Türkiye neredeyse tüm kaleleri tarihi yerleri bilirim. Turizm merakım vardır. Bunu hiç görmemiştim. Irak İran Suriye vs. sıklar böyleydi. Kaddafi'yi sordular. Yaser Arafat dedim Kendimi boğasım var Matematik çok zordu. Türkçeden neredeyse hiç soru yoktu hep mantık ve sıralama sorusuydu. Süreyi yetiştiremedim. Alan bilgisinde Empati ilk ne ile başlar diye bi soru vardı. Karşındakinin yerine kendini koymak, onu anladığını sesli belli etmek, onu anladığını hareketlerinle belli etmek vs. Sınavı iyi geçen var mı bilmiyorum. Sıralama ile mi çağıracaklar yoksa puan barajı mı var onu da bilmiyorum. Bilgi alırsam sizleri de bilgilendireceğim. Bu arada pek çok kez yazdım fakat hala soran arkadaşlarım için belirtiyorum. Ben KBKB için başvurmuştum
-
Sinava giren arkadaslar sinav hakkinda bilgi verebilir mi sorular felan nasildi
-
@eclectus valla genel yetenek soruları baya zordu soruyu 4-5 kere okudum anlamak için tabi süre de işliyor pek iç açıcı değildi ne yalan söyliyim
-
@onurkoseoglu sonuçta bir değerlendirme sürecidir elbet birileri uygun görülecek sıkmayın canınızı
-
@eclectus evet ama sanırım olmayacak :(((
-
Merhaba, forumu okuyordum ama süreçler hakkında bilgim olmadığı için bir şey yazmamıştım. Ocak ayında Flebotomist ve Laboratuvar Teknikeri ilanına başvurmuştum. 16.02 tarihinde sınav için mail atıp giriş kodu gönderdiler ama sınavda sistemsel sorun olduğu için bugüne yani 10.03 tarihine ertelemislerdi. 9da sınava girdim. Genel yetenek genel Kültür soruları ama çoğunlukla görsel ve mantık soruları şeklindeydi Ales soruları gibi diyebilirim. Birde bölümüm hakkında sorular soruldu. Bundan sonraki aşama nasıl olur bilmiyorum. Mail veya başka bir şekilde dönüş yapılırsa yazacağım. İnşAllah hayırlısı ile hepimiz başlarız.
-
Arkadaşlar selamlar, Öncelikler sınava giren arkadaşlara geçmiş olsun.
Flebotomist sınavına giren arkadaşlar sınavınız nasıl geçti?
Geçen sınavdan farklı yapmışlar bu sefer. Önceki sınavda Sayısal-Sözel-Soyut Kavrama için ayrı ayrı 20soru/20dk ydı bu sefer Sayısal-Sözel-Soyut Kavrama için tek seferde 60soru/60dk yapmışlar. Bence önceki daha iyiydi her alandan soruları görebiliyorduk. Yeni yapılan sistemde Sorulan 60 sorunun 50 sini yapmak imkansız gibi bir şey çünkü soruların bir kısmını süreyi yetiştirip göremiyorsunuz. Ben soyut kavrama sorularını kısa sürede yapıyorum ancak bu soruları en sona atmışlar sadece 2 tanesini görebildim onlarıda 30 saniyede çözdüm ve test bitti. Yani benim gibi olanlar için bence haksızlık gibi bir şey oldu.
Genel kültür soruları basitti. Bölüm sorularıda bir önceki sınavda da dediğim gibi karmaşık zor sorular vardı.3-4 tanesini bakar bakmaz yaptım. Ancak geri kalanlarda bayağı bir düşünmem ve kafa yormam gerekti.
-
@sczdmr Sınav çok zordu. Süre çok yetersizdi ama ben süre bakımından sıkıntı yaşamadım hep 5-6 dk sürem kaldı geri dönüp kontrol edebilme şansı yakaladım. İptal edilen ilk sınav daha kolaydı daha güzel geçmişti. İlk sınavımda soyut kavramayı genel kültürü full doğru yaptığıma emindim ama bu sefer öyle olmadı çoğunu atmak zorunda kaldım. Türkçeyi hiç söylemiyorum bile. Matematikten korkan bi insan olarak daha Türkçe beni şaşırttı. Laboratuvar sorularında da zorlandım. Çoğu bildiğim şeylerde olsa yinede bilemediklerim oldu. Bazı soruları terimleri falan derste hiç görmemiştim bu ne hiç duymadım diye kaldığım şeyler vardı. Genel kültürde ilk sınava göre zor geçti. Hakkımızda hayırlısı ama iyi şeyler düşünemiyorum nedense. İyi geçti de diyemiyorum kötü geçti de diyemiyorum.
Ayrıca bir şey takıldı aklıma iptal edilen ilk sınavda PİT testi vardı bu sınavda yoktu acaba o neden yoktu ve o ne zaman yapılacak ? Ya da bu sınavı geçenlere mi yapılacak ? Ya da mülakata gitmeye hak kazananlara mı ? Bu soruların cevabını asla bilemiyor oluşumuz üzücü
-
Arkadaşlar korkarım labaratuar soruları yüzünden elenicem sorular yalnız bana mı zor geldi bilemiyorum ama işaretlediklerimin yarıyarıya doğru çıkma olasılığı bile zor görünüyor size başarılar diliyorum
Sonuçlar ne zaman(kaç ay sonra:) öğrenebiliriz, kızılaydan bilgi alan varsa yazabilir mi ? -
Hayatimda gordugum en zor sinavdi turkce sorulari yuzde 90 mantik sanki uzman doktor aliyorlar laboratuvar sorulari o neydi oyle kizilayda calisan personelin bile o sorulari tam olarak bildigine emin deilim herhalde hic dogrum yok cok kotu gecti cok
-
Merhabalar;
Bende bişey sormak istiyorum çalışma saatleri nasıl acaba mesai saatleri değişiyor mu ? Kaçta başlayıp kaçta bitiyor genelde ? Birde çalıştığımız bölge sık değişiyormu aynı yerde sabit miyiz ?
Bilen arkadaşlarımız cevap verirse çok sevinirim. -
Arkadaslar lütfen dönüs alirsaniz en azindan bana donus yaptilar diye paylasin cunku sinav oldik artik.tam birnbilinmezlik sozel yetenek vs kolaydi ama genel kultur sadece fotograf bu ne bu kim yani tum 2019 guncel bilgilerine calsitigimhalde hic bisi cikmadi ters koşe oldu zaten alan sorularindan bahsetmiyorum bile iki uc tane bildigim.cevap varsa bile ole bi cevap sıklar yazmislwr ki bi arkadasiminda dedigi gibi turk kzilayi lab çalisan bile yani o sorular karsisinda kafasi karsir.. durum bole... en azindan onceden sinav olacak die bekliyoruz ve biliyorduk simdi neyi beklicez ne olcak kisqmi uzun mu bir haftami 2 ay mi beklicez hic bilmiyoruz
-
@esra001 hayır ben bölümü birincilikle bitirmeme rağmen duymadığım şeyler vardı son bölümde çok bocaladim
-
@sfcrt çalışma saatleri ve yeri konusunda esnek olman bekleniyor. En ufak tereddüt sezerlerse mülakatta elenirsin. En çok üzerinde durdukları konulardan biri bu.
-
@sedaberat tebrik ediyorum bölüm birincisi olmandan dolayı
Önceki sınavda akıllılık edip labaratuar sorularından başlamış olsaydımk biraz ön fikir edinir hazırlıklı girerdik, güncel kan bilgilerinin çok dışındaydı sorula neyse olan oldu arkadaşlar, üzülmeyin artık. -
Arkadaşlar merhabalar. Takıntı oldu artık şu Kızılay işi. 10 dakikada bir açıp foruma bakıyorum birşey var mı diye. Bilgi edinen lütfen paylaşsın çünkü buradan başka da bilgi edinebileceğimiz forum site vs. yok gibi Öğrendiğim birşey olursa ben de muhakkak paylaşırım. Sınavdan sonra pek umudum kalmadı ama insan yine de hayal kuruyor işte
-
@sfcrt kızılay rotasyon vb uygulamıyor, çalışma yeriniz fazla değişmeyecektir.
-
referanslarımızı sınavdan sonra hemen ararlar mı acaba önceden arayıp bilgi vermemiz gerekir mi sizce?
-
Merhabalar, gençlik çalışanı pozisyonu için başvuran, alınan veya bu pozisyon hakkında bilgisi olan var mı? Sürekli eski ilanı kapatıp yeni ilan açıyorlar.
-
@feyzaa referanstan kastınız nedir? Ben başvurumda referans göstermedim o yüzden soruyorum