Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
@sinavparambitti gereksinim doğru hocam, kelimeyi hatırlayamadım. Önyargı ile tutum arasında kararsızım bende, soruda ön bilişsel süreç gibi bir şey diyordu ondan önyargı olabilir dedim, yanına da soru işareti koydum, kitle iletişime göre kitle belli bir amaç için toplanan değil ama yani daha doğrusu şıklarda aynı özellikleri taşır vs gibi şıklar vardı, kitle iletişim kuramlarının etkiye dayalı olanlarında kitle pasif ve farklı farklı, heterojen olma durumu da kuramlardan birinde geçiyor ama ona da net demeyelim.
-
@agor Hangi etkiyle, cizgisel iletisim modelinin temel noktasıdır. Siyaset biliminden yola çıkan model “etki” kavramını ve propaganda anlayışını sorgular. Modele göre, “kim” gönderdiği bir mesajla “alıcıları” yönlendirebilir.
Propanga yazdiginiz cizgisel iletisim modeli sanirim. Propaganda arastirmalari cogunlukla var ama kuramsal isim olarak propaganda modeli diye bir kuram hatirlayamadim ben.
-
Tarih Cevaplarından Bazıları
Pasinler Savaşı
Rumeli Hisarı
Uygur Devleti -
@yaso06 hocam ona da soru işareti koydum. Dediğiniz de olabilir ama net bir biçimde kitleyi pasif görmesi lazım, propoganda modeli de var fakat dediğim gibi cevap net olarak hangisidir tam emin değilim.
-
Homojendir di bir sorunun cevabi.
-
@lysisminos hocam altıgen sorusunda hem 23 hem 26 oluyordu ortadaki sayıların toplamı dışarıdaki sayıların toplamının yarısına göre hesaplanınca. Başka bir detay vardıysa benim gözümden kaçtı.
-
-
@antimülakat hocam izzet keribar ile ara guleri ayni anda yazmissiniz. Dogru cevap izzet keribardi
-
@agor ben salladım 26yaptım.
-
cevplar geldikçe güncelleme yapıyoruz arkadaşlar. El atılırsa bütün soru ve cevapları bulabiliriz. 70 sorudan en azından kaç yapıldığı ortaya çıkmış olur.
-
Bir sorunun cevabi as/as well
Bir digeri despite/ inspite of -
Kusura bakmayin aklima geldikce yaziyorum.
Kuramlardaki sorunun cevabi önyargi degil tutum.
Bir digeri de propaganda modeli degil, cizgisel iletisim modeli.
-
Son güncellemeye göre 46 sorunun cevabını yazmış olduk. Tabi bakan çıkıyor ama el atın dostlar. Neden çekiniyorsunuz? En azından şu 70'i tamamlamaya çalışalım. Hiç mi aklınıza bir şey gelmiyor?
https://www.tercihiniyap.net/kamudan-haber/cumhurbaskanligi-iletisim-baskanligi-uzman-yardimciligi-h6668.html -
Ne zaman açıklanır fikri olan var mı?
-
Temel hak ve ozgurluklerin sinirlanmasiyla
Ilgili bir soru vardi hatirlayan var mi?Bir de paragraflarin yer degistirme sorusu 2 ve 3 demistim ben.
-
@agor uyaran tepki modeli olacak hocam o sorunun cevabı
-
2019 Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülünü Alan Sanatçı: İzzet Kehribar
-
Lazersfeld diye bir cevaptan bahsedilmiş hatırlayan var mı?
-
@antimülakat onu hatirlayamadim soruyu vs.
-
Bir soru vardi öyküleyerek anlatiyordu bir hikayeyi. Cevap ben öyküleme demistim onu hatirlayam var mi?