2019 KGK Uzman Yardımcısı Alımı
-
85'e gelir mi? düşer mi sizce
-
@emregular bu konuda çeşitli fikirler var. benzer alım rekabet 90.53 ile kapattı. aradan kaç kişi çekildi ne oldu o arada takip edemedim. lakin burada ben rekabet alımından yola çıkarak 90'ı göreceğini sanmıyorum fakat rekabet 280 kişi idi burada 180 kişi dolayısıyla ne olur bilemem.
-
@emregular kesinlikle başvurun benden demesi
-
@kapesese yds olunca nerde 2 kurum sınavı görebiliyorsunuz hocam ? sizin o kurumların kaçla kapattığından haberiniz yok galiba ?tam hatırlamıyorum ama mgk ve ab uzman yardımcılığı açtı .biri 88 diğeri 92 93 le kapattı .diğerleri 80 yds istedi.merkez bankası son 2 yıl dedi.
tek ders bilgisi hangisi acaba ?keşke bizim de haberimiz olsa ! hangi kurummuş o .yds isteyen kurumun kurum sınavı normal sınavlardan daha zor oluyor .
hep sallamasyon yazıyorsunuz .sadece size demiyorum ama lütfen bi oturup araştırın .artık yds nasıl soruluyor .puan alsan nerelere yarıyor .kaç kişi alınıyor ?20 yi geçemedi sayısı .5 10 kişi arası alınıyor .
geçen hafta sonu cb iletişime girdim kpss gibiydi yuhh dedim .30 ingilizce sorusu vardı kazık gibiydi .atar yaparım diyenler patır patır döküldü .kaç kişi alınacak peki 10 .koskoca 10 .ama bu sınavda başta yds şartı koysalardı hepiniz burda isyan ederdiniz .keşke yds istemese diye .ama yds olmadan da yapılamıyor .1 yılımı yds ye adadım bn .o sırada kpss yi unuttum .tekrar ona çalıştım .kpss den istediğimi alamadım bu yüzden çünkü unutmuşum .sonra 1 yıl daha çalıştım.3 yılım gitti .sonra alımlar azaldı vs.çok kolay bi şey değil bu .bi girin sınava ondan sonra konuşalım
-
Hukuk için 40 kişi çağrılacakmış,kaça kadar düşer puanlar sizce?
-
@ekeblad benzer süreci yaşadım. Çok yüksek olmayan Tek dersin puan türü ve 70 yds ile hazine, planlama, gümrük uzman yardımcılığı sınavlarına giriliyor ancak. Onlar da bu yıl gelmedi. Yds çalışırken kpss aksıyor. Sonra bunun sıkıntısını çekiyorsun.
-
Bu tarihe kadar açıklanacak ve bu sınavı etkileyebilecek mülakatlar var mı?
-
@ekeblad Hocam neye bu kadar içerlediniz anlamış değilim. Ben tek ders diye birşey dediğimi hatırlamıyorum. Ayrıca söylediğiniz puanlara sahibim sistem eğer hem yüksek kpss hem de yds istiyorsa ben de sisteme ayak uydururum. Dediğiniz gibi değil ayrıca yeterince araştırıyorum. Yds si olan kişilerin daha çok mülakata kaldığı aşikar.. 6 aydır gib in mülakat tarihini bekleyene kadar ingilizceyi halledip şansımı artırmayı tercih ederdim. Ben yds olsun gerisi kolay gibi bir şey de demedim. Sadece yds ile olacak iş değil bu ıngilizceyi halledeyim derken alan ile irtibatı koparmamak lazım.
-
@mundellfleming hocam geçen sene yazılısına girmiştim. Bence o kadar uçuk değildi hatta baya kolay gelmişti bana. Umutsuz girmiştim yazılıya ama sonra çok pişman oldum düzgün çalışmadığıma. Maliye aşırı kolaydı şaka gibiydi 90 bekliyordum falan muhasebe bildiğimiz monografiydi. İktisatta grafik ve yorumlar falan vardı hicks ve slutsky gelir etkisi ikame etkisi vardı. Hukukta iyi niyet dürüstlük kuralı farkı gibi hep tanımsal sorular vardı. Olay hatırlamıyorum. Bddk çok çok daha zordu murakıplık için konuşuyorum tabi.
-
@economicus Hocam muhasebede sadece kayıtları mı istiyordu yoksa sonunda kesin mizan , gelir tablosu , bilanço istiyo muydu
-
@economicus sınavın ingilizce kısmı nasıldı hocam yapılabilirlik açısından ?
-
@bir-i̇ki evet hepsini istiyordu açılış bilançosu mizan gekir tablosu kapanış bilançosu. 3 saat civarı sürmüştü muhasebe. İngilizce yoktu geçen seneki yazılıda
-
@kebeye kaç puanla başvuruyorsunuz?
-
@economicus sagolun hocam , teşekkürler
-
@economicus Teşekkürler, şansımızı deneyelim o zaman
-
@economicus iktisadı o zaman en zoru gibi hocam grafikleri çiz yorumla tam erdal ünsal misali
-
P47 de Türkiye derecem var ama İngilizce yüzünden gitti ilan.keşke direk mülakat olsaydı.
-
@economicus peki sınav sonuçları nasıldı mesela ben bddk çok çok iyi yaptığım halde o kadar kıt verimiş ki dünden beri soktayım ona göre basvurcam bende
-
@yorgunisletmeci, içinde söyledi: 2019 KGK Uzman Yardımcısı Alımı
96 puan ile başvurmayı düşünmüyorum bıktım bu ingilizceden hiçbir yere başvuru yapamıyoruz.test ingilizce olsa bari yapardık bir ihtimal de çeviri nedir ya.acaba çok mu zor oluyor çeviri bilgisi olan var mı
dil için ders bazında baraj yoksa diğer alanları yüksek yapıp mülakata kalabilirsiniz
-
@æon_flux ingilizce sıfır gelirse çok düşürmez mi ortalamayı.