2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Norm kadro ve istihdamın azaltılması tabiri bence şu süreç sessiz geçilmesi istendiği için ortaya atılmış bir kavram. Nedenini açıklayayım: SGK'da denetmen açığı henüz bitmedi, Maliye'de DUY ve MHUY için çok ciddi açık olduğunu duymayan kalmadı. Bazı teftiş kurulları adam eksiğinden aynı dönemde iki görevlendirme çıkarır oldu. İl göç için söyleyecek sözün bittiği noktasında çalışma yapılıyor özellikle Büyükşeihirde artık isyan hat safhada. Guy için peşpeşe beş alım gelse altıncısina yine ihtiyaç vardır vs.
Yani demem şu ki burada mevzu norma kadro, kadroların dolu olması falan değil. Uzaktan yakından alakası yok. Mesele kadroları ihtiyacımız olduğu güne sallayalım meselesi. Bakın bundan o kadar eminim ki çok yüksek mertebelerde bile adamlar bir an önce izin verilmesini bekliyor.
-
@antimülakat hocam peki kpss öncesi bu ilanın gelmesi için nasıl etkinlik yapılmalı yada yapılacak etkinliklerle süreci etkileyip ilan gelme ihtimali olabılır mı?bariz bu kadar ihtiyaç varken bomboş geçen bir yıl oldu doğru düzgün tek bir ilan bile görmedik bir türlü sesimizi duyuramadık :(((
-
@antimülakat hocam bu kadar ihtiyaç varken tüm kadroların bekletilmesi bence strateji ve bütçe başkanlığı'ndan kaynaklı, mevcut durumda iş yükü çok fazla birde üstüne yeni düzenlenmeler yapılması süreci haddinden fazla uzatmakta
-
Etkinlik önceki senelerde işe yaradı şimdi neden yaramasın hocam
-
@mervenil valla hocam İİBF çok seslilikte başarılı olan bir fakülte değil maalesef. Bunun için yapılması gereken her yerden topyekûn mücadele. Biz yazılarla, sizler sosyal medyada hatta yapılabilirse gazetelerde haberle, Fox TV gibi yerlere ulaşarak. Bütün yolları ilan getirmeye ikna etmek için heder etmek gerek
-
@antimülakat aynen öle hocam malesef... ben memurlar. net in merkezine kadar gidip durumumuzdan bahsetmiştm en azından haberlerinde bizede yer versinler diye ama pek ilgilenmediler gündem ne ise ona göre haber yapıyoruz dedıler :((( bence bir an önce gazete ilanı için çabalamalıyız yada mektup şu 2 ayda elimizden geleni yapmalıyız yoksa en şanssız ilansız kpss yılı olarak tarihe geçicez
-
@mervenil maalesef hiç bir dönem İİBF'linin yanında olmadılar. Tek dertleri öğretmenler aksine daha olmadık haberlere yer verdiler. En azından herkes bunun farkına vardı. Şu sitede hiç yoksa malumlar netin yanımızda olmadığını göstermiş olduk ya o bile yeter aslında. Keşke daha geniş kitlelere ulaşabilsek, İİBF mezunu sayısı çok büyük rakamlarda ama bizdeki sorun birlikte kalamamak.
-
Doğuda bir ilimizde vergi dairesi müdürü olan değerli bir büyüğümle iibflilerin durumu hakkında sohbet ederken aynen şunları ifade etti " Şuan ülke genelinde o kadar çok personel ihtiyacımız varki sadece benim dairemde tüm servislerin etkin bir şekilde calisabilmesi için en az 20 kişiye ihtiyaç var hatta bu sayı dahada arttırılabilir durumun vahametini açıklamak için şöyle bir örnekte vereyim sana yakın zamanda Muş ili Malazgirt Mal Müdürlüğü'nde hic personel kalmadığından dolayı artık hizmet verememeye başladı" dediğinde bende peki durum bu kadar ciddiyken neden bu ihtiyac karşılanmıyor dediğimde de şöyle devam etti " biz bakanlığa sürekli olarak talepte bulunuyoruz ama neden alım yapılmıyor gerçekten buna bir cevabım yok bilemiyorum" dedi evet arkadaşlar görüldüğü üzere durum bu ve geçen bir iletimdede söylediğim gibi ülkemizde 1040 vergidairesi/ malmüdürlüğü var ve bir bütün olarak düşündüğümüzde devasa bir personel ihtiyacı olduğu aşikar keşke cumhurbaşkanımız özel sektörden beklediği istihdam hassasiyetini kamu içinde gösterse özelliklede bu ülkenin büyük bir yükünü çeken maliye bakanlığı için...
-
@sherlock-holmes o zaman etkinliklere devam.
-
Memurlar iş yoğunluğundan bıkmışken çalışacak adam yokken biz işsizken kim neyi bekliyor anlamadım. Hepimiz çıldıralım bu isteniyor galiba.
-
@sherlock-holmes bu muhabbet geçeli ne kadar zaman oldu hocam eski bir durum mu
-
@modigliani-0 çok değil birkaç hafta öncesinde
-
@sherlock-holmes biz sesimizi bir şekilde cumhurbaşkanlığına duyurmamız lazım.Bence güzel bir metin hazırlayıp Cimer etkinliği yapmalıyız.1000 kişi aynı metni yollasa inanın dikkat çeker ama nedense cimer etkinliğine kimse yanaşmıyor.Ben artık twitter etkinliklerinin bir işe yaradığını düşünmemeye başladım.
-
Toplu cimer etkinliği denenebilir hem de çok basit bir durum
-
@fridakahlo hocam onlardan da ziyade. Şimdi herkes kadrolar cemaatten alındı başka cemaatlere verildi anlayışının peşinde. Bence ekonomik olarak çok zor sürecin yaşadığı bu dönemde hükümet yeni bir sarsıcı söylenti ile uğraşmak istemiyor. Onun içinde eldekiyle idare edilsin politikasına dönüldü.
-
Twitter da Murat hoca bu hafta guy için sponsorlu etkinlik yapılacağını duyurmuş arkadaşlar
-
-
@antimülakat haklılık payınız çok yüksek hocam, öyle olduğu düşündükçe de çok üzülüyorum " biz neyin bedelini ödüyoruz?" olan bize oldu, ne diyeyim yüce mevlam görsün , şu mübarek günlerde hayırlısı ile güzel kapılar açsın inşallah
-
@sherlock-holmes buna benzer birşeyi Büyükşehirlerden birinde çalışan arkadaşım aktardı , müdürleri " iş yetiştiremiyoruz, eleman yokluğundan , batarsak şaşırmayın " demiş espirili bir dille
-
@fridakahlo ama alım yapmamak için direniliyor maalesef ne dersek boş, personel de kalmasa karar mercii ne derse o oluyor