2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Alımları etkiler tahminimce ama üzülmeyin KPSS B den atanıp VMY , Guy olanların yerine KPSS B çalışarak sizde düz memur olursunuz.
-
MEHMET ŞİMŞEK !!!
-
@proustt Küçümseme değil bu okuduğunu anlamaya davet ediyorum kimseyi küçümsemem emeğimi ve bilgimi asla ! 13 yaşından beri hepimiz o sınavlara giriyoruz ! Mezun olduğumuzda a grubunun sürecini ve zorluğunu kaldıramayacağını düşünenler b ye giriyor.Kimide kariyer meslek memurluğu diyip gecesini gündüzüne katıp hukuk iktisat maliye muhasebe artı gk gy gibi kapsamlı bir sınava girip tekrar kurum sınavına giriyor ve mülakattanda geçerse Guy oluyor. Herkese hakkını teslim edeceksin kardeşim ! Ben kanun ezberlicem diye gözlerim bozuldu ve bizim alternatif maliyetimiz gençliğimiz bilmem anlatabildim mi !Bu kadrolar öyle haybeden dağıtılacak kadrolar değil ! Çok isteyorsaniz demogoji yapmadan bu yoldan geçin !
-
Alımların çok olduğu 2013 yılında da bu uygulama mevcutmuş ve dışardan alımlar sene de 2 kere imiş. Twitter’da biri böyle yazmış. Geçmişte de uygulanmış ama dışardan da alım yine artmış. Öyle yazmış.
-
Beyler pareto üstad nerede bir şeyler söylese çok iyi olacak aslında @paretowilffredo
-
Uzman olmak için alan çalış yılları heba et düz memurlar olsun biz başta yanlış yaptık b den atanmamiz lâzımdı. Gerçi o zamanda bizim şansa uzmanı geç düz memurluktan bile dusurulurduk. Diyeceklerim bu kadar.
-
https://youtu.be/grj_G12zks8 Şunu bir dinleyin çok efkar bastı tutamıyorum ağlıyorum
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Kararın gerekçesi;
"Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığının çeşitli birimlerinde Genel İdare Hizmetleri sınıfına bağlı memur, vhki, yoklama memuru, icra memuru gibi kadrolarda istihdam edilen personelin aynı masada aynı işi yaptıkları personelle aralarındaki maaş farkı azımsanmayacak ölçüdedir. 666 sayılı KHK'da ifadesini bulan eşit işe eşit ücret yaklaşımına da aykırı olan bu durum Gelir İdaresi Başkanlığında çalışma barışının bozulmasına sebep olmaktadır."
Burada aynı masada aynı işi yaptıkları personel, bazı durumlarda 5 yıllık emeğinin sonunda Gelir Uzman Yardımcısı olarak atanmış olan kardeşlerimiz. Zamanında "bir şekilde" kuruma girmiş kişiler ile sizin çürüyen dirsekleriniz. Mağdur edebiyatı kazanır, emek popülizme yenilir böylece.
Dostlar ben bu konuda yıllardır bir noktada da tek başıma mücadele veriyorum. Öyle ki bana düşmanlığının temelinde benim bu tavrım olduğunu bildiğim kişiler var.
Biz hep anlattık hep karşı durduk. Emeğinizi yüceltip bunun çalınmaması için defalarca yineledik dostlar. Ama sizin savunmak için mücadelesini vermediğiniz hakkı elbet birileri gelip böyle alacaktı, aldı. 5 yıl içinde yapılacak iki sınav ile sizin hakkınız olan belki 5 bin kadro bu şekilde aktarılacak. Daha önce 15 bin kişiye aktarıldığı gibi.
Her konuda tasarrufu gerekçe gösteren kurumlar söz konusu iken siz karar verin etkiler mi etkilemez mi.Malesef bu konuda başka yorum yapmayacağım dostlar. Bu konuda daha yetkin kişiler vardır muhakkak. Biz kurum-içi prosedürünü çok bilmeyiz. Çünkü biz nereye geldikse gerek burada gerek yaptığımız her işte.emek vererek gelmişleriz.
Allah yardımcınız olsun dostlar.
Gözünden kaçan dostlar olmuş sanırım. Konu hakkındaki düşüncelerim bu şekildedir. Başka yorum yapmayacağım dostlar bu hususta söylediğim gibi.
-
@paretowilfredo Dahada kötü günler bizleri bekliyor yani .. Yıldım vallahi billahi her şeyden ya usandım şu genç yaşımda
-
Kurum içi uzmanlık adaletsiz ama şuan bu uzmanlığı beklediği için emekli olmayan yüzlerce kişi var uzmanlıklarını aldıkları an emekli olacaklar bu da var olan personel açığını daha da artıracak. Şuan kurumda hali hazirda memurlar zaten pek etkilemez yeni alımı. Belki bu sınavı açmak için gib guy sınavını 2-3 ay erteleyebilir ama inanın daha çok kadro açılır uzmanlık verilince.
-
@müşrif Engin bilgilerinden faydalanmaya hazırım, ancak kimse gösterdiğim çabaya laf söyleyemez, 7 kere A grubu mülakatlarını girdim diyorum, bütün süreçlerin canlı tanığıyım diyorum ama halen çarpıtıyosun, şunu da anlamanı istiyorum temmuzda sgk var ona da girelim hadi bak göreceksin hangimize öncelik verecekler
-
@paretowilfredo Şair burda diyor ki kardeşim uğraşmadınız yıllardır bir guy başlığı ilk defa böyle boş kaldı ne ilan verdiniz ne Birsey uğraşmadıginiz hakkınızı uğraşıp böyle aldılar. En azından ben böyle anlıyorum ve sonuna kadar hak veriyorum
-
@proustt Bu kadar emek verdiysen bu yasanın adaletsizlik haksızlık olduğunu söyle bu süreci yaşayan herkes bunu söyleyebiliyorsa sende söyle !
-
@proustt Bu arada inşallah herkes en iyi yerlere girecek,
-
@müşrif 10 senede hiç yükselme imkanı verilmemiş, yükselmek için de gecesini gündüzüne katarak çalışan birisi olarak bu yasadan gerçekten hakeden çok insanın yararlanacağını öte yandan haketmeyen de çok insanın olduğunu düşünüyorum ancak emin ol kardeşim bi sınav yapılacak ve barajı geçenler sadece bizler gibi gecesini gündüzüne katanlar olacak,
-
@proustt ben hiç sanmıyorum Kardeşim o sınavın zor bi sınav olacağını
-
@proustt Ve bu sınav diğer planan alımları zerre etkilemeyecek kanımca çünkü emin ol yeterlilikle gelen gelir uzmanlarına farklı gözle bakıyorlar ve ileriki dönemde hep beraber göreceğiz
-
Kurum içi gelir uzmanlık sınavı için bir değerlendirme yapmak istiyorum. Yıllarca maliye teşkilatı içinde farklı görevlerde çalıştım. Ve halen günümün önemli bir kısmı maliyede geçer. Kurum içi uzmanlaşma GİB kurulurken AB ye verilen niyet mektublarında yer alıyordu.. ilk özel sınav 2007 yılında yapıldıktan 1-3 sene içinde rekor alımlar olmuştu.. Öncelikle arkadaşların bazı kaygıları çok yersizdir. Zaten hali hazırda çalışan memur arkadaşlar zaten mevcut kadrolarda yer almakta olup bunların uzmanlaşması alımları ve ihtiyaçı kesinlikle azaltmaz aksine onbinlerce memur uzmanlık sınavını beklemektedir. Çünkü uzman olup yeni özlük hakları ile emekliye ayrılacaktır. Ve binlerce kadro boşalacak ve yeni alımlara neden olacaktır. (Diğer faktörler ceteris paribus adalet konusu ayrı tabiki). Herkes için hayırlısı olacaktır. Kandiniliz mübarek olsun
Bu da İlhan Kılıç hocanın postu.
-
Çıldırmamak elde değil
-
@gmzankr066 su emeklilik olayı güzel gibi duruyor ama ya böyle Birsey yaptıysan bir ilan ver herkesin gönlü olsun bizde diyelim ki demek ki etkilemiyor her yıl ilan devam edecek