2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
Sınavın zorluguna dikkate alarak kacla kapatir acaba ortalama
-
@beton-şaban anayasada düzenleneni soruyordu cevap 18 yaş
-
İnternetten araştırmama rağmen doğruyu bulamadığım sorular
1.Keynes basit çarpana yönelik eleştiriler
2.GSMH hesaplama üretim yöntemi icerisinde yurtdışı üretilen mallar var mı yok mu?
3.Pozitif dissallikta kaynak tahsisi formülü. -
Ayrıca şu tam rekabet dengesinde denge fiyatını bulurken özdeş tüketici ve özdeş üretici sayıları soru çözümünde dikkate aliniyormu alınıyorsa neden? Adı üstünde tam rekabet bir bölgede ne kadar tüketici üretici var olmasının bir önemi var mı?
-
@beton-şaban Doğrudur.
-
@g-uzmanı soruyu tam hatırlamıyorum ama tam rekabet diyorsa eğer pek bir işe yaramaz piyasa talebi firma talebi plur. İkisini eşitler sonuca ulaşırsın.
-
@g-uzmanı 1. Sorunun cevabı bence üretim bilmem nesinin sabit olmaması eleştirisi. Zaten sabit o dediği
-
@g-uzmanı dışsalık sorusunda bunu buldum hocam bu pozitif dışsallık başlığından; “Tüketilen Q1 düzeyindeki çıktının gerçek marjinal sosyal faydası, marjinal dışsal fayda ve tüketici tarafından elde edilen marjinal özel faydanın toplamına eşittir. Bu eşitliğin sağlandığı noktada etkin kaynak dağılımı gerçekleşmektedir.”
-
@arpad Ben öyle düşündüm ve sonuç olarak 25 buldum farklı bir çözümü olan arkadaş varsa aydınlatırsa güzel olur
-
@kombassankoma Bütün şıklarda eşitleme vardı diye hatırlıyorum pozitif dissallik olunca da marjinal sosyal fayda ve marjinal dışsal fayda toplamının marjinal sosyal maliyete eşit olduğu noktada tahsis gerçekleşir mantığını kurdum ama yanlış öldü sanırım çünkü pozitif dissallikta maliyet unsuru manasız gibi
-
@g-uzmanı https://i.hizliresim.com/Wq8vrE.jpg Ben bu şekilde diye biliyorum
-
@g-uzmanı hocam ben de marjinal özel maliyet ile marjinal dışsal fayda eşittir marjinal sosyal fayda yaptım. Az önce bahsettiğim durum şıklarda yoktu:/
-
@metehan Bu şekilde piyasa dengeye gelip fiyat oluşuyor muhtemelen tabi ben ayrıntıda boguldum galiba
-
@metehan 10 tüketici 10 üretici yok muydu?
-
@suytres, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
1.Ayağı ile oy verme-dupoit
2.Vergi İnceleme 3Ay
3.Hangisi mutlak anlamda ticari kazanç sayılır= diş protez
4.hangisi harcamalar üzerinden alınan vergidir= ötv miydi öiv mi aklımda değil
5.Ücret değildir Noter
6.Ticari kazanç Diş protezcisi
7.Değer üzerinden yüzdelik vergi Advorelem
8.İkinci sınıf Tüccar tabela asmaz
9.Deflasyonda Kamu Harcamaları artar Kamu geliri azalır Bütçe Açık
10.denk bütçe
11.-telafi edici bütçe
12.Mali yanılsama
13.Dışsallık
14.Muhlet verme
15.Yök genel bütçeli idareMaliyede klasik bütçenin özelliklerinden değildir diye bir soru vardı.Çıktıya önem vermez diye birşey di cevap
iktisatta bir işçi esnek çalışma saatlerine sahipti çalışırken alınan ücretin alternatifi boş zamanlı bir soru vardı
Muhasebede alacak devir hızı
Tmsf sorusu maliyeti 25000 birikmiş amortismanı 10000 kalan ömrü 4 yıl fakat 2 yılın kayba uğramış azalandan normal amortismana geçiyordu 7500 dedim -
Acaba bir sonraki sınav için kpss istenir mi?
-
@gossen yanlış hatırlamıyorsam 30 üretici 10 tüketici
-
arkadaşlar borçlar kanununa göre kanunda aksine hüküm yoksa olağan zaman aşımı 5 yıl değilmiydi
-
klasik bütçeyle ilgili olan soruda performans gibi kriteri olan bir şık vardı ben onu işaretledim. klasiklerin perfonmans verimlilik vs gibi bir derdi yok diye düşünüyorum
-
@csdkll Kural 10 yıl istisnai durumlarda 5 yıl onlarda otel motel felan diye tek tek sayılıyordu