2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
@58auhf58 youtube da benim hocam`dan izleyebilirsin hepsini bende dersaneye gitmedim hep oradan izledim baya faydali oluyor maliye ile basla derim iktisatla veya muhasebeyle baslarsan zorlanabilirsin maliye daha zevkli ve kolay digerlerine gore
-
Arkadaşlar sayıştay yazılıda idare için genel esaslar ve idari yargı demiş teşkilattan ve mahalli idarelerden soru geliyor mu
-
Çıkmış Klasik Sınav Soruları
https://www.tercihiniyap.net/kpss/sayistay-denetci-yardimciligi-yazili-sinav-sorulari-h5416.html
araştırma yapmak zor değil. yazının kaynağı bu forumun site bölümü.
-
@simer93 hocam siz de başlamışsınız çalışmaya. Netleriniz nasıl?
-
@mayaa 26 - 43 aslında umudum yok ama boş olduğum için çalışayım bari dedim
-
@simer93 69 doğruya umudunuz yok mu? Ben mi yanlış anladım
-
@mayaa evet ham puan 75 ile kapatmış ya geçen sınav
-
@simer93 Geçen sınav hem iki farklı sınav iki ayrı değerlendirmeydi hem de mayıs ve ağustos olmak üzere kpss çalışanların hazırlıklı olduğu bir sınavdı. Şubattakş sınav 2018 ham puan verileriyle kapatırsa oldukça yüksek kapatacak demektir. İnşallah öyle olmaz
-
@mayaa inşallah bende tabiki düşük kapatmasını isterim
-
Bir haftadan az bir süre kaldı ve Sayıştay sayfası çok durgun çok enteresan. Ölüm sessizliği var grupta.
-
@mayaa yazılıya hazırlanıyoruz
-
@alihazars Helal olsun hocam. Netleriniz nasıl hocam? Bir de öngörünüz
-
@simer93
İdarede genel esaslar ve idari yargı yazıyor
İdari teşkilat yazmıyor
Çıkmış sorulardada idari teşkilattan soru geldiğini yanlış bakmadıysam göremedim -
Arkadaşlar sayıştay başkanı sayın Seyit Ahmet Baş’a sormak istediğiniz bir şey varsa bir saat içinde yazarsanız sorabilirim.
-
@hll 2020 için plan olup olmadığını sorabilirsiniz hocam
-
2020 için alım planı var mı ve sayılar hep böyle stabil 45 kişi mi devam edecek onu merak ediyoruz hocam
-
@modigliani-0 her sene alım yapacağını bu sayınında sabit 45 olacağını söylemişti.
-
Hocam prestij olarak sayıştay denetçiliğini içinde bulunduğumuz dönemde ve gelecekte nasıl görüyor ve bir de ceza hukuku yönünden sayıştay denetçileri de hakim ve savcılarla aynı konumda mı? Rica etsem çok gereksiz olmazsa sorarsanız çok sevinirim
-
@hll Hocam 2018 sınavı hala mülakat sürecinde ve herhangi bir gelişme yok mülakat tarihi alım tarihi vs herhangi bir planlama var mı ? yoksa güvenlik soruşturmasına mı bağlı olarak gelişiyo bunu sorarsanız çok memnun kalırım teşekkürler. Ayrıca bu sorunun cevabı 2019 sınavının da bir nevi akıbetini belirleyecek...
-
Arkadaşlar sordugunuz soruların cevaplarını aldım toplu olarak yazıyorum.
- 2018 sınavı tekrarlandıgı için normalde tamamlanması gereken süreç daha mülakatlar bile yapılmamış. Şuan 2018 sınavı için güvenlik soruşturmaları yapılıyormuş. Güvenlik soruşturmaları tamamlandığı gibi en kısa sürede mülakatlar yapılıp mülakat hızlı bir şekilde sonuçlandorılacak.
2)sayıştayın diğer hakim savcılara göre konumu. Yargıtayla aynı kadrodaki tüm kişilerle aynı haklara sahip. Yargıtay sayıstaytan sonra 3 yıl sonra kurulmuş. Daha öncesindede sayıştay osmanlıda diger mahkeme hakimlerinin özlük haklarına sahipmiş. Fazladan böyle bir detaylada cevapladı ;).
- hersene 45 kişimi sorusunu biraz genişleterek sordum. Kapanan bazı kurumlar başkanlık v.b. Gibi kapatılan kurumlarda bazı uzmanların sayıştay denetçiği kadrolarına geçtigini bunun 45 kişilik alım sayısına bir etkisi olup olmayacagını ilerki yıllarda hep 45 kişi olacak diye sordugumda.
Bu yıl 90 olacak diye bir cevap geldi ama galiba 90 dan kasıt 2018 ve 2019 buyıl alınacagından o kastedilmek istedi. Seneye 45 olacak diye tahmin ediyorum. Bu tam anlayamadım yanlış birşey söylerek yanıltmak istemem en az 45 o garanti düşük bir ihtimal 90 da olabilir ama bence orada 90 la anlatılmak istenen dedigim gibi iki yılın bu yılda olan toplamı diyr düşünüyorum.