2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
@maliyeciuzman 2016 kaç doğruyla kapattı hocam
-
Son 4 sinavada girdim. 2016yi bence bu sınavlarla kıyaslamamak lazım çünkü o sınavda muhasebe yoktu ve zaman konusunda ciddi bir faktör. Bir diğer husus 2016da gy ıktisattan daha etkili maliye ve hukuk ile eşit. gk ise iktisat ile eşitti. Son 3 sınava gelirsek;
Muhasebe: 2018 mayıs sınavı bariz zor bir sınav. 2019 sınavında ise 2018 ağustosa göre bir tık daha zor denebilir.
Iktisat: mayıs 2018 sınavı çok basit 2018 ağustos sinavi mayısa göre bir tik zor. 2019 iktisat çok zor.
Maliye: 2018 iki sınavda eşit derece orta halli bir sınav 2019 kolay.
Hukuk: 2018 sınavları birbirine yakın orta derece 2019 sınavı bir tık daha zor.
Tabi bu düşüncelerde çalışmış olduğum konu, ilgi alanım vs farklı düşüncelere sebep olabilir. Genel olarak 2018de iki sınav olması 2018 ağustos sınavının 2019a göre biraz daha kolay olması sebebiyle 2019 sınavının bir kaç soru daha düşük kapatacağını düşünüyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah:) -
Teşekkürler her üç sınava da girip değerlendirebilecek arkadaşlar olursa sevinirim. Aynı görüşte olan ya da farklı düşünen arkadaşların yorumları önemli. En azından üç sınavın zorluk derecesiyle orantılı olarak kaçla kapatacağı konusunda bir öngörümüz olabilir.
-
bence zordan kolaya;
mayıs 2018-şubat 2019-ağustos 2018 -
@alexistocquevill alan ağırlıklı 63-64- gy gk ağırlıklı 65-66 bandında kapattı.
-
2016 sınavında gy iktisat %20 şer, maliye hukuk %25 er gk %10 ağırlıktaydı. Muhasebe son sınavda en kolayiydi. 2019 iktisat bariz daha zordu 2016 ve 2018dekilerden. Maliye belli bi standartta oluyo bence hep çok farkli olduğunu düşünmüyorum. Hukuk bu sınav 16 ve 18 sınavlarından çok az daha zordu diye düşünüyorum. Bu sinavda iktisatı 11+ olanlara standart sapmadan yüksek puan gelir diye bekliyorum. Son olarak 62-65 aralığı bana da gerçekçi geliyo. Hatta yüksek iktisat doğrusu olan biri (13+) 60-61 doğruyla bile girebilir.
-
Son girdiğim sınavlara göre yorum yaparsam: 2018 ilk yapılan sınavın gkgy kısmı zor alanı kolaydı .
Sınava giremeyenlerin 2. Defa girdiği sınavda 2018 in 2. Sınavında hem gkgy hem alanı zordu
Ve zorluk derecesi aşina olabilcek sorulardı son sınavda hissetiğim iktisattaki şeyi hissetmemiştim ve çok az bi farkla kaçırmıştım
ama
2019 son sınav soruları bakımından 2018 in son sınavına göre sorular daha orjinal zorluktaydı . Beklentim son sınava göre daha düşük seviyede kapatması . 61 net üstü arkadaşlarım başarılı olabilceklerine inanıyorum . -
2016 sınavını karşılaştırmaya dahil etmek yanlış olur çünkü alanların ağrılığı farklıydı. 2018 ve 2019 sınavlarını karşılaştırdığımızda;
Genel yetenek: 2018 Mayıs Ağustos ve 2019 Şubat birbirine eşit standarttaydı.
Genel kültür: 2018 Mayıs zor. 2018 Ağustos ve 2019 Şubat sınavları arasında 2019 Şubat bir tık daha zordu.
İktisat: 2018 Mayıs ve 2018 Ağustos sınavları kolaydı 2019 Şubat sınavının soruları daha kaliteliydi ve diğer sınavlara nazaran daha zordu.
Maliye: 2018 Mayıs orta 2018 Ağustos sınavı bence son 3 sınavın en kaliteli maliyesiydi bu yüzden diğer sınavlara göre daha zordu diyebiliriz. 2019 Şubat orta.
Hukuk: 2018 Mayıs orta 2018 Ağustos kolay 2019 Şubat sınavı diğer yıllara göre daha kaliteliydi bir tık daha zordu diyebiliriz.
Muhasebe: 2018 Mayıs sınavı en zor muhasebeydi 2018 Ağustos ve 2019 Şubat sınavları kolaydı.
Genel olarak değerlerdirdiğimizde 2019 Şubat sınavında kaliteli soru sayısı daha fazlaydı. bu nedenle 63 ve üzeri yapan herkesin şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. -
@abdurrahim benim tahiminim tam bu civarlarda olacak. Fazla zorlamadan ufak ufak çalışmanız yararınıza olabilir.
-
@umutsuzlars bence olma ihtimali yüksek.
-
@hll inşallah hocam, bi kaç gün daha dinlenip başlamayı düşünüyorum ben de. Hayırlısı hakkımızda
-
@hll sagolun hocam ufaktan başladım ben. Ben de olacak gibi hissediyorum, çok istiyorum daha doğrusu . hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
-
Bence sınavların zorluk derece büyüklükleri
GY 2018 Mayıs>2019şubat>2018 Ağustos
GK 2019 Şubat>2018 Mayıs>2018 Agustosİktisat. 2019Şubat>2018Ağustos>2018Mayis
Maliye 2018Ağustos>2018Mayıs>2019Şubat
Hukuk. 2019Şubat>2018Mayıs>2018Agustos
Muhasebe 2018Mayıs>2018Ağustos>2019şubatEn zor sınav sıralaması
2019Şubat>2018Mayıs>2018AgustosBu sınavın kapatacağı aralık bence
72 ham puan üzeridir
Yani alan ağırlıklı 47 alan 15 gkgy
Orta alan ağırlıklı 44 alan 21 gkgy
Gkgy ağırlıklı 41 alan 26 gkgy
Civarı kapatma ihtimali yüksek -
Sayıştay yazılıda muhasebe cıkmıs sorulari bulamadim elinde olan varmi veya link gecen senenin sorularıda olur hafizalarda kalan soru tipi nasildi falan monografi soracaklarini zannetmiyorum 1 saat surede
-
Klasik sınava nasil? hangi kaynaklardan hazirlanmaliyiz? Ticaret hukuku secmeli seçen birisiyim.Hukuk ,iktisat,maliye hangi kaynaklardan ne şekilde çalışmalıyız .kompozisyona nasil çalışmalıyız ? Bir arkadaşımız cevap verirse tecrübeli duacisi olurum .
-
@ademsmith hocam muhasebede sadece birbirinden bagımsız kayıt soruları oluyormuş monografi yok diye duydum
-
@atam2811 ben klasik sinavda cikma ihtimali olan yerleri okuyup sonrasinda kapatip kendi ifadelerimle yaziya dokmeye calisiyorum ozel kaynakta almadim hukuğa murat eğitim kurunlari konu anlatimdan calisiyorum.
Not: tecrübeli değilim -
@ademsmith hocam ben de muhasebe ile başladım çalışmaya. Muhasebe maliye hukuk iktisat sıralamasıyla giderim herhalde. Ben de çok tecrübesizim fakat yarın kurs hocamla görüşmeyi düşünüyorum edindiğim bilgileri sizinle de paylaşırım
-
daha önce 2 kez vmy 1 rekabet klasik sınava girdim yani klasik tarzda sınavlarda cevaplarda hem yorum hemde bilgileri sistematik bir şekilde tümden gelim yada tüme varım şeklinde çalışılmalı maka
le okuyun arkadaşlar faydası olacaktır. -
Öncelikle sınava giren arkadaşlar hakkında hayırlısını temenni ediyorum.
Sayıştay'ın önceki sınavlarına girmiş birisi olarak klasik sınava hazırlanırken eski kaynaklarınızın çok fazla dışına çıkmamanızı, soru cevap şeklinde notlar hazırlamanızı ama alanın genel hatları hakkında bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim. Son 2 sınavda ben bu şekilde çalıştım ve klasik sınavlarında genelde ilk 30 un içerisinde yer aldım. Nacizane tavsiyelerim bu şekildedir. Rabbim yardımcınız olsun.