2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
-
@hıçok evet 225. İle puanınaynı olanlar 225. Olarak kabul edilip diğer sınava girmeye hak kazanıyor.
-
@hll teşekkür ederiiim
-
Arkadaşlar anket analizini paylaşıyorum. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JIyVU7lWo71LB7i1L16h3b4WdT9kEtl8gRUMRiyMBu4/edit?usp=sharing
Ösym'nin sınav puanı hesaplama formülüne göre hesaplamaya çalıştım. Bu arada anketimize göre ortalamalar yüksek maşaAllah hani ümidinizi kırmasın zira geçmiş yıllarda bu ortalamanın çok altında kapatmış ( 90 soruda 45 doğru gibi ) yine standart sapma da geçmiş yıllarda 15 civarındayken anket verilerimize göre yaklaşık 10. Her iki durumu da gösterir şekilde bir çalışma yaptım. Kendi netlerinizi bulup kaç puana tekabül ettiğini kontrol edin. Umarım nihai sonuçlarla tutarlı olur da sonraki sınavlarda da kullanabiliriz.
-
@harmenihas Hocam anket sonucuna göre, kaç ortalamayla kapatmasını bekliyorsunuz ? Emeğinize sağlık bu arada
-
@harmenihas geçen yılki sınavda iki standart sapma olmasından ötürü sapma az gelmiş olabilir lakin bu yıl tek sapma hesaplanacak bence 2016 yılındaki gibi bir sapma sürpriz olmaz.
-
@abdurrahim teşekkür ederim Hocam. 73 ham puan civarı düşünüyorum. 44-20 mi olur 44-21 mi olur yoksa 45e 20 mi bilmiyorum
-
@don-pablo geçen senenin standart sapmasıyla ilgili bir şey paylaşmadılar Hocam. Hatta ben bilgi edinmeden istedim onu da vermediler ve özel çalışma gerektiren konularda istersek " hayır " diyebiliriz cevabına sığındılar. O yüzden 2016 ve 2014 verilerine baktım ortalama ne gelmiş diye. 2012 ve öncesini çok sağlıklı bulmuyorum onları da almak istemedim
-
@harmenihas 43-20 ile çalışmıyorum yazılıya, inşallah pişman olmam
-
@harmenihas 2016 ve öncesinde +1,-1 oynamış hemen hemen yakın değerler almış bu yılda ben geçen yıl verileri olmadığı ve 2 sapma olduğu varsayımıyla 16 yılına yakın sapma bekliyorum benim öngörüm 72 ham puan ile kapatabilir
-
@abdurrahim Ya benimki tahmin siz çalışın Hocam çok uzak değil zaten tahminime.1 soru sapsam dediğinize geliyor. Standart sapma belli değil, en yüksek yapan belli değil, ortalama belli değil. Şu analizde tek bildiğimiz ham puan o bile tam değil hatırlayamadıklarımız da vardır illa ki. Bu tahmin çok havada kalabilir. Ben ortalama verilere göre tahminde bulunmaya çalıştım.
-
@harmenihas yok hocam sizin dediğinizle alakalı değil ya, ben geleceğini düşünmüyorum. 26 Mart’tan sonra bakarım duruma göre teşekkürler tekrardan
-
@don-pablo Hocam ortalamanın düşük olduğu yılda standart sapma yüksek gelmiş, ortalama yüksek ise standart sapma düşük gelmiş. 2014 ortalaması 150 soruda 74,25 ( %49,5) iken 2016 ortalaması 90 soruda 43,24 ( % 48 ) gelmiş. Bu bakımdan ben ortalamayı 45 değil 44 hatta 43 bile alabilirim o sınavlara göre daha zordu. yine standart sapma 2014'te 13,472 iken 2016'da 15,741 gelmiş. Ben burada standart sapmayı 16-17 de alabilirdim. Ortalama değerler görülsün diye 45 ortalama 15 standart sapma dedim. Verileri kullanılabilir hale getireyim siz de değerleri kurcalaya kurcalaya değerlendirme yapın. Hangi durumda ne değişiyor deneyerek görelim. Değişikliği sadece m9 ve n9 hücrelerindeki 15 ve 45 değerlerini değiştirerek yapın
-
@don-pablo hocam 24-40 benim calismayayim o zaman
-
@ynsss4 benim 42-22 bıraktım ben
-
@ynsss4 hocam benimkisi yanılma payı yüksek bir tahmin sadece amacım sizin hevesinizi kırmak kesinlikle değil bence çalışmayı bırakmamak kpss a grubu sınavlarının sırrı ne olursa olsun bırakmayın allah yardımcımız olsun.
-
@harmenihas Hocam şimdi bu tabloyu nasıl okumak lazım standart sapma 9,7484 olursa veya 15 olursa; bu sapmalar neye istinaden belirlendi? Yani sadece anket verilerine göre tek bir standart sapma olması gerekmiyor mu?
-
@alexistocquevill anket verisine göre olan 9,7484. fakat genel olarak ortalama çok yüksek ve standart sapma çok düşük. geçmiş yıllara bakınca bu veriler gerçek değerlerden çok uzak.forumdaki arkadaşların başarısı yüksek yani ben de önceki yıllardaki gibi olursa durum ne olur onu ayrıca göstermeye çalıştım.
-
Arkadaşlar daha önce de 2018 ve 2016 sınavlarına giren arkadaşlar varsa bir karşılaştırabilir mi en zor sınav hangisiydi? Ama sınava bizzat giren arkadaşlar değerlendirirse daha sağlıklı olur. @Antimülakat @paretowilfredo @aliveli arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz üç sınavı karşılaştırınca mutlaka hepsinin ayrı zorlukları vardır ama? Giren herkes değerlendirirse çok sevinirim
-
@mayaa Hepsine girdim şahsi düşüncem zordan kolaya olacak şekilde;
2019 > 2018 Ağustos > 2018 Mayıs > 2016