Sitede Çıkan Kampüs Misyonerlik Sitesi Reklamı Hakkında Açıklama!
-
Merhaba dostlar. Bir çok kıymetli dostumuzdan haklı bir eleştiri ve şikayet geldi. Kampüs web adlı "misyonerlik" sitesinin reklamı hakkında bu şikayetler.
İlgili site hristiyanlık dinini yaymak adına misyonerlik faaliyeti yürüten bir sitedir. Zaman zaman karşınıza sitemizde de çıkmaktadır. Bu konuya dair bir kaç açıklama yapmak istiyorum dostlar.Evvela bu reklam bizim seçip koydurduğumuz bir reklam değildir. Google reklamları kapsamındadır ve içeriği algoritmalara göre belirlenmektedir. Bunun sık sık bizim sitemizde çıkmasının ana sebebi, her şeyden evvel çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede yaşıyor olmamızdır. Algortimanın ilk bizi yakaladığı yer burası. Nihayetinde misyonerlik de tam olarak böyle bir faaliyet. Kendi dinlerine başka dinlerden birilerini çekmek gayesinden mütevellit ülkemizde böyle bir sitenin kurulmuş olması ve verilmiş olması çok normal.
Diğer bir önemli algoritma da yaş aralığı. Algoritmalar bu sitenin ortalama hangi yaş aralığında insanlardan oluştuğunu bilerek buraya yönlendiriyor bu reklamı. Bundaki gaye de genç insanların zannediyorum arayışta olduğunu öngörmeleri. Sitenin kuruluşu için seçilen adın Kampüs kelimesinin seçilmiş olması da aslında hedef kitleyi aşikar kılıyor.
Tabi görülme sıklığını tetikleyen bir diğer unsur da misyonerlik faaliyeti yapanların muhtemeldir ki reklam için iyi bir ödeme yapmış olmasıdır Google'a.Malesef bu reklama dair tüm değişkenler kontrolümüz dışında dostlar. Eleştiri ve rahatsızlığınız çok haklı. Yanlış anlaşılmalara mahâl vermemesi açısından böyle bir açıklama yapmayı uygun gördük.
Herkese iyi forumlar diliyoruz.
-
@paretowilfredo üstad benim bu reklamla alakalı değil de birkaç sıkıntıyı iletmem gerekiyor öncelikle adblock engelleyici kullanıyorsunuz ve bu pek hoş durmuyor ve evet belli sitenin dönmesi için belli bir gelire ihtiyaç var bunu bir nebze anlıyorum fakat şu herhangi bir başlıkta kaldığın yerden devam et butonundan önce çıkan reklamların yerini değiştirmeniz mümkün mü ? Zira sizden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama bariz siteyi tasarlayanın uyanıklığı ve gerçekten irrite edici bununla ilgili birşey yapılmalı ve bir de aplikasyonu çıkmalı şu forumun o zaman gerçekten tadından yenmez
-
@thorstein-veblen Dostum evvela ad-block kullanmanın hak olduğu kadar bunu engellemek de bence ciddi bir haktır İşin şakası bir yana, sitenin ayakta kalması ve büyümesi adına bu bir mecburiyet gerçekten. İnsanların reklam görmeye tahammülü yok ve bu çok bencilce. Bunu en azından bizim sunduğumuz samimi ortamda yapmasa insanlar çok daha memnun olacağım dostum.
Çünkü sizin gibi iyi niyetli dostlarımızı tenzih ederek söylüyorum, bazı insanlar gerçekten sadece almak niyetinde. Azami fayda sağlayalım, ama hiçbir şey vermeyelim. Keza aslında kimsenin verdiği bir şey de yok bir yönüyle de. Dijital reklamcılığın şahıslardan aldığı herhangi bir şey yok. Kimsenin cebinden kuruş çıkmamasına rağmen reklam hususunda neredeyse hiç reklam olmasın diye talep edecek kişilerin olduğunu görüyorum üzülerek. Sadece benim siteye yazılar hazırlamak anlamında ve tabi ki forumda harcadığım efor bazı günler 6-7 saati buluyor. Bu baya baya bir mesai süresi ve hemen hepimiz düzenli işlerde de çalışıyoruz ayrıca. Bu eforun da bir karşılığı olmalı diye düşünüyorum. Bu izahatı aslında size özel yapmıyorum dostum, genele hitaben dile getirmek istedim bunları da.Gel gelelim diğer konularda @aliveli ve @maverick daha net yanıtlar verebilecektir. Forum tasarımı ile alakalı olduğunu düşünüyorum ben de. Bizim yapabileceğimiz bir çözüm var mı bu hususta net olarak bilmiyorum dostum.
Uygulama için de biraz daha sabır diyorum Yavaş yavaş yerine oturuyor her şey. Gelecek inşallah uygulamamız da mümkün olan ilk vakitte.
-
@thorstein-veblen hocam mobil uygulama android site kısmı için mevcut ama forum için henüz koymadık. Reklam konusunda sağ tarafta çıkan reklamı talep üzerine mobilden kaldırdık masaüstünde hala duruyor ilerde onu ne yapabiliriz bilemiyorum. Adblock engelleyici koymadığımız takdirde cebimizden yedirip içirip yolluyoruz gibi bir durum çıkıyor ortaya çünkü her kullanıcı sistemden ek bir alan tüketiyor.
-
Bu misyonerlik sitesi bana da gelip duruyor. Google algoritması efsane akıllı olduğu kadar, biraz da saçma. Bu türden reklamların kaç insanın djn değiştirmesine sebep olduğunu bilmiyorum ama rakamın büyük olacağını düşünmüyorum. Özellikle bizim siteden böyle bir yola girmek için çok alakasız yaşıyor olmak lazım. Vel hasıl antimisyoner nicki ile birilerini foruma bekliyorum.
-
Misyonerlik sitesi olmasının sizi üzen tarafı nedir? Neden korktunuz bu kadar?
-
-
@sincerly arkadaşım korkmaktan bahseden yok burada yazıyı tekrar okuyacak olursan ''gelen yoğun eleştirilere cevap mahiyetinde'' yazmış @paretowilfredo üstad.
yüzde 99u müslüman olan bir ülkede başka bir dinin reklamı,propagandası yayınlanan sayfada tabiki kuşkuyla karşılanır ve sayfa ile ilgili soru işaretleri oluşturur -
@sincerly bu şey değilmi ya. Yakışıklı ve ünlü işadamı bilmem ne?
-
@sincerly sana ne oluyor?
-
@sincerly yazdıklarından trol olma durumunun söz konusu olduğunu düşünmeye başladım. Lütfen biraz daha dikkat edelim hocam.
-
@mrnobody, içinde söyledi: Sitede Çıkan Kampüs Misyonerlik Sitesi Reklamı Hakkında Açıklama!
@sincerly bu şey değilmi ya. Yakışıklı ve ünlü işadamı bilmem ne?
-
@paretowilfredo ahaha mesele anlaşıldı üstat
-
@paretowilfredo o zaman bir tavsiye. açılan her yeni sayfanın ilk sayfasına bu açıklamayı yapıştırırsan herkes gardını almış olur. zahmetli bir iş ama seninde forum moderatorü olarak bir takım tedbirler alman hayrına olur. teşekkür ederim. selam ve saygı ile...
-
@mgg Öncelikle hayrımızı düşündüğünüz ve bu yöndeki önerileriniz için size teşekkür ederiz dostum.
İnsanlarda ön yargı olmadıkça ve insanlar her iklimden etkilenerek bir algı ile hareket etmedikçe sorun teşkil etmemeli dostum bu. Forumumuzun takipçisi dostlarımız bizi zaten tanıyorlar, yeni gelenler de forumu takip ettiklerinde bu başlığa muhakkak rastlayacaklardır. Yine bana rahatsızlığını ileten dostlarımızı da sizin gibi buraya yönlendiririz dostum
İlgili reklamların gösterilmemesi sizlerin de elinde. Reklamların sağ üst kısmında yer alan x butonunu kullanarak bu reklamın gösterimini engelleyebilirsiniz. İlginizi çekmediğini belirterek bunu yaparsanız ve ne kadar çok kişi bunu yaparsa gösterim o denli azalacaktır. -
Arkadaşlar bu reklam dışında başka bir reklamı tiklarsaniz veya GittiGidiyor, n11 gibi sitelerden bir şeyleri incelerseniz bu reklam yerine onu göstermeye başlayacaktır. Bence çok kolay bir iki hamle ile bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.
-
Şu reklamı bi ben göremedim bende hala Almanyadaki gemi şirketi çıkıyor yok yani gemi alacağımızdan değil iste ama merak edip bakıyorum şirket gelişiyor bu aralar
-
@keynesin-faizi Peşinatı uygun, taksitleri, ödeme koşulları avantajlı olursa alırsınız dostum niye alamayasınız?
-
@keynesin-faizi belki bir gün olur ne biliyorsun, bu bir işaret olmasın
-
@antimülakat bu bi işaret kesinlikle:))