İİBF Mezunlarının Sorunlarını Anlatacağımız Video İçin Önerileriniz
-
Mümkün olduğunca hepsini dile getirmeye çalışacağız arkadaşlar. Sesimizi duyurana kadar her kanalı kullanmaya çalışacağız. İnşallah şu İİBF/SBF sesini gerekli yerlere duyurmaya gücümüz yeter.
-
@olursaolur çoğu kurumun göstergesi eşitlere peki ne olacak? Benim bildiğim kadarıyla daha doğrusu atanan arkadaşlarımla konuştuğum kadarıyla zaten anı göstergeler arası geçişlerde atanma zor oluyor izin verilmiyor ...ben tekrar diyorum şehrini beğenmeyen yada işini beğenmeyen yada iş ortamını amirlerinden çok çeken kişi, eğer sınav kazanırsa değişiklik yapabilir ve atanır bunun neresi hak kaybı anlamıyorum..adam senle aynı sınava giriyor ve seni geçiyor adam hakediyor yani, siz diyorsunuz ki bu zorlassin, burdaki bir çok kişide şunu der elinizde kpss puanınız hep olsun ..her zaman daha iyisini isteyin çalışın.. sonuçta herkes aynı calisyor ve aynı sınava giriyor, ama bu 2 den yada 3 den fazla olamaz diye bir sınırla anca olabilir, sonuçta burdaki bir çok arkadaş guy şehir tercihi yüzünden mağdur olan kişiler..tekrar diyorum bende halen atanamadim.....ama aranırsa 35 e kadar durmak yok yola devam..ama size göre dur !otur çalışma birak biz girelim bizi sınavda sen geçme ..guy aehir tercihi yuzunden o kadar cok magdur olan arkadasim var ki ...
-
kesinlikle uzayan süreç ve alım azlığı.kurum sınavı da bence.kaymakamlıkta hakimlikte bile kurum sınavı şartı yok ama vergi dairesine veznede çalıştırılan guylar için bi ton şart var
-
@bydaler suan benim yazmadigim şeyleri yazmisim gibi bir algı olusturuyosunuz öncelikle kazan yerleştin otur diye bir şeyden mi söz etmişiz bir daha okuyun lutfen aynı özlük hakları arasında sirf il yüzünden geçişteki keyfiyeti dile getirmişim ben.. guy dan örnek vermişsiniz cok guzel.guy il tercihini bize basta sunuyor kurum zoraki,dayatma bir ile göndermiyor seçtigimiz il icin kurum sınavını kovalıyoruz kaldi ki 6 ayı doldurunca verilen becayis hakki da il sıkıntısını önlüyor.. Guy dan devam ediyorum,girdiniz kuruma 2200 ek gösterge bakarsiniz tatmin olmuyorsunuz daha kariyer meslek gruplarına yonelirsiniz:kaymakamlik,hakimlik,sayistay gibi veya merkez uzmanliklara uğraşırsınız puanınızı yükseltirsiniz yanina bir de dil eklersiniz buna engel olan hicbir kurum yok olmaz da korkmayın yaş 35 e gelene kadar bizim de mantığımız daha iyisinin peşinden gitmekten yana bu fikri destekliyorum ters bir ibareye de yer vermedim sözlerimde..ben iller arasindaki keyfiyet bazli gecislerde sınır olmali diyorum hastalik vs durumlari haric ona zaten kurumlar da olumlu yaklasiyor merak etmeyin.Bir beyanda bulunurken lütfen keyfiyet ve mecburiyet kavramlarının ayrımına varın,karşı tarafın fikrine de saygılı olun.Goruslerimize yer verilen bir başlık açılmış ne mutlu ki dile getiriyoruz tartışma degil derdimiz..
-
@olursaolur şimdi çok bilenler bencilsiniz derler . Devam etsinler nasıl olsa bir gün son olur onlardan dopdolu konuşmalarını kariyerlerini izleriz
-
Bazi arkadaslarin da degindigi gibi. Süreci yaşayan iyi puanlı arkadaşlarımız yukarda yazılan hepimizin yaşadığı sorunları uygun bir dille anlatsa sonrada yaptigimiz twitter etkinliklerinde paylassak daha çok ses getirebilir. Hic ilgisi olmayan biri bile neymis bunlarin derdi deyip en azindan daha cok dikkat cekmemiz icin katki saglayabilir. Mesela video yu sunan arkadaşımız alsın mikrofonu Ankara da Milli Kütüphanenin(çevre koşulları da uygunsa) önünde kamp kurup yakaladığı iibflilerle röportaj yapsa.. çok mu ütopik oldu @paretowilfredo hocam siz ne dersiniz?
-
İhtiyacımız olan tek şey şeffaflık.
Neye çalışıyoruz, ne kadar bekleyeceğiz?
Önümüzü görmek en doğal hakkımız. Belirli ve anlaşılır bir takvim sunulursa diğer sorunlarımıza egilmemeleri için hiçbir sebep yok. Belirsiz ve karmaşık süreçler kendi içimizde dahi ayrıma sebep oluyor. -
@olursaolur kesinlikle amacimi tartismak degil..oyle bir uslupta kullanmadim zaten, herkes fikirlerini söylemekte özgür, siz kendi fikirlerinizi ben kendi fikirlerimi soyledim..ben size sizde bana katılmıyor olabilirsiniz..sorun yok
-
@paretowilfredo üstad guy da tek il tercihine de değinebilirsek çok sevnrm. 76 ile İstanbul dan elendm bir önceki sene 77 ile urda dan sırf il tercihi hatasından elendm üç senedir bu yuzden kurum sınavı göremyrm. 70 le guy sınavına giripte 76_77 ile girememek de adaletsiz bir seçim bence. Ki ben denizde bir damlayım ben gb bir sürü arkadas var bu sekilde. Rica ediyrm bu duruma da değinelim.
-
Kurum içi alımlar olmamalı
Taşra uzmanlıkları için de 3600 ek gösterge getirilmeli
Taşra-merkez farkı kalmamalı.
Sınav ücretleri indirilmeli mümkünse kaldırılmalı
Sınav ve sınav öncesi süreç kısaltılmalı
Sınavlar belli bir takvime bağlanmalı
KPSS-A sınavı yılda en az 2 kez yapılmalı
Sınava/mülakata giren,girmeyen adaylar puanlarıyla birlikte herkese açık bir şekilde duyurulmalı
Mülakatlar referans değil liyakat esaslı olmalı. Kiminin mülakatı 5 dk sürüyor kazanıyir kiminin mülakatı 30 dk sürüyor kaybediyor.
Şehir seçimini kolaylamak için Guy'da 10 katı kişi cağrılmalı.
Özellikle ÖSYM sınavları Ankara dışında da yapılmalı. -
4001 meselesi de var.
-
1 alımların azlığı
2 liyakatsiz mülakatlar
3 alım süreçlerinin çok uzaması
Benim gördüğüm temel sorunlar bunlardır ustad. Ayrıca artik boş tartışmalardan uzaklaşıp ana sorunları ele almalıyız. -
@paretowilfredo Hocam öncelikle duyarlı davranışınizdan dolayı çok teşekkür ederiz. Bizim en büyük sıkıntımız sürecin çok uzun ve belirsiz olması ve zaten az sayıda gelen ilanların yok denecek sayılara inmesi.Kpss Alan sınavının tarihi aylar öncesinden nasıl belirleniyorsa kurumların yapacak olduğu alımlarda takvime bağlansın.Makul bir süreye indirilsin bu süreç.Biz zorlu sınavlardan geçiyoruz ilan için bekliyoruz mülakat tarihi için bekliyoruz mülakatların açıklanması için bekliyoruz güvenlik soruşturması için bekliyoruz bekliyoruz da bekliyoruz.Ve bu süre içerisinde gelen olası ilanlara mülakat bekleyenler de haklı olarak başvuruyor ve mükerrer listeler oluşuyor.450 bin mezunu olan bir fakülte elbette bu sayının devlette istihdam edilmesini beklemiyoruz ancak yıl içinde a grubu kariyer meslek memuriyetlerinden toplamda 5 binlik bir alım olsa hak eden insanlar kazanıcak ama şuan 90 üstü puan almış bir insan puanı olmayan çaba göstermeyen emek vermeyen bir iibf mezunu ile aynı durumda.Bizim emeğimiz bilgimiz değersizleştiriliyor.Bu durumda sözün bittiği yer oluyor.Bu puanlar kolay alınmıyor günlerimiz gecelerimiz ders çalışmakla geçiyor sürekli bilgimizi taze tutmaya çalışıyoruz ve sınava 4 ay kalmasına rağmen elle tutulur hiçbir alım yok ve gelip gelmeyeceğide belirsiz.Bu belirsizlik sonlansın alım yoksa almıyoruz desinler bizde boşa kürek çekmeyelim.
-
35 YAŞ OLAYI MUTLAKA COZULMELI 35 YAŞ 40 OLSUN... 2016 DAN SONRA ADAM GB ILAN YOK SISTEM DEGISTI KURUMLAR YAPILANDIRNASI GUVENLIK SORUSTURMALARI VSVS 35 YAS 40 OLSUN
-
Bence en önemli 3 sorun var
1)Kadrolarin ve ilanlarin azliğı
2)Süreç belirsizliği(ilan ne zaman gelecek,sınav ve mülakat sonuçları ne zaman açiķlanacak vs
..)
3)Mülakatların şeffaf yapılmaması -
Üstad en önemli sorunlardan birisi de her ilde neredeyse bu fakültenin olması ve aöflerin yığınla mezun vermesi bana kalırsa
-
Kurum sınavları sadece Ankara'da değil diğer illerde yapılmalı.
-
4001 bildiğim kadarıyla 2012 öncesi yoktu ya da 4001 kadroları iibf nindi, öncelikli sorunlarımızdan biri bence bu genel idare hizmetlerinin eğitimini iibf alır, türkçe-matematik-tarih-coğrafyadan fazla net yapıldı diye 4 yıllık eğitimin önüne geçilememeli bence eskiye dönülmeli.
Diğer bir sorun ise Kpss A alımlarının merkezi atama gibi takvime bağlanmaması- belirsizlik
-
Merhaba dostlar.
Tüm fikirler birikene dek müdahil olmayacağım. Zaten sorunların bir çoğunun farkındayım sizlerle iç içe olduğum için. Gayem genelin yarasına deva olacak bir içerik ortaya çıkarmak için en önemli olanları seçebilmek. Çünkü efektif bir video olabilmesi için süresini çok uzatmamak gerekecek. Çok sıkmadan, olabildiğince etkin bir anlatım düşüncesindeyiz. Bizim dertlerimizi anlatmaya gerçekten çok daha uzun bir yayın şart lakin ilk etapta herkesin, belki siyasilerin, bürokratların da vakit ayırıp izleyebileceği bir yayın olmasını hedefliyorum, bu nedenle çok uzun olmayan bir video olması gerektiğini düşünüyorum. En azından şimdilik.
Gel gelelim @elisa dostumuzun gözümden kaçtıysa benzer fikirler diğerlerinin de adayları baz alan yapım önerileri kesinlikle çok güzel olur. Bunu bu kısa vadede yapamasak da sonraki aşamalarda kesinlikle istiyorum ben de. Bugün kendi formatımızda bir adım atıp yapılmamışı yapalım da evvela. Ama buna dair yeni çalışmalarımız olacak. Bu haksızlıklar, mağduriyetler ve sıkıntılar sürdükçe sesimizi daha gür nasıl duyurabilirizin yollarını arayacağız.
İstişare güzeldir, faydalıdır dostlar. Fikirleriniz kıymetli o nedenle düşüncelerini aktarmaya devam edin. Dediğim gibi en efektif olacak şekilde başlıkları seçip metinleştireceğim. Yine başlık altında sizlerle de paylaşacağım bunu, biraz daha fikirler biriksin bakalım.
-
Bence çözülebilecek sorunlar ele alınmalı.
Ydsyi sorun olarak belirtmiş bir arkadaş; bu sorun değil bilakis ihtiyaç. İngilizce gereken yerde elbette yds istenecek, ingilizce bilmeyen elemanı istemiyor adamlar neden işe aldıktan sonra uğraşsın ki.
Bi de kurumlar sınavları her ilde yapsın talebi var. Haklı bir istek ama gerçekleşen imkanı yok( kaymakamlık hakimlik sayıştay ve guy harici). Çünkü her bakanlığın her ilde sınav yapabilecek ne ilanı var ne de imkanı. 10 kişi alacak olsa 200 kişi için her ilde sınav olayına girişmez, hele ki talep kat be kat fazlayken.
Bunun dışında benim önerilerim şöyle;
-ilanların yıl sonunda devlet personel başkanlığınca toplanıp yılbaşında sınav takvimi olarak açıklanması, kesişmelerin önlenmesi
-belediye ve üniversite çiftliklerinin merkezi atama kapsamına alınıp düz memurların açıktan alımına son verilmesi
-mülakatların açıklanma sürelerinin mevzuata yazılması ve buna uyulması