Yüksek lisansı bitirme süreci 3 yıla düşürüldü, başlangıç tarihi ne zaman bu sürenin?
-
2013'te yüksek lisansı kazanan birisi tezini hala vermemiş diyelim. Verilen süre olan 3 yılı doldurduğundan hakkının yanması gerekiyor. Bu karar 2015'te alındığı için mi, bu kişi hala yüksek lisansa devam edebiliyor. Bu tarihten itibaren mi 3 yıl süresi var olarak algılamalıyız.
-
Bu tarihten itibaren algilamaliyiz. 2016-2017'den itibaren tezli yüksek lisansa başlayanların da bilmesi gereken, dersleri maksimum 4 dönem yani 2 yıl içerisinde bitirmeleri ve aksi takdirde atılacakları... Yüksek lisans tezini de dahil ettiğimizde maksimum 6 dönem yani başladıktan sonra 3 yıl içerisinde vermiş olmaları gerekiyor. Aksi takdirde şutlaniyorlar. Eğer tez kabul edilmezse eski sistemde tez konusunu değiştirmesi için ek süre verilirken şimdi o da verilmiyor. Tez kabul edilmediği anda direkt atiliyorsunuz. Bence bu süreçte hocalarla zıt düşmemekte fayda var
-
.......................
-
2016-2017 güz dönemi itibariyle süreler başlayacaktır.
1-Tezli yüksek lisans programını bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırılmadığına bakılmaksızın dört yarıyılda ders dönemini, en çok altı yarıyılda ise tezi tamamlayamayanların,
2-Tezsiz yüksek lisans programını bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en çok üç yarıyılda tamamlayamayanların,
3-Doktora programlarına tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenlerden dört yarıyılda ders dönemini, lisans derecesi ile kabul edilenlerden ise altı yarıyılda ders dönemini, ayrıca bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç olmak üzere tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenlerden her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızınon iki yarıyılda; lisans derecesi ile kabul edilenlerden de on dört yarıyılda bitiremeyenlerin,
İLİŞİKLERİ KESİLECEKTİR. -
15-16 güz döneminde başlayacak demişsiniz.Bu yönetmelik yürürlüğe geçen sene bahar döneminde girmedi mı nasıl güzden itibaren etkili oluyor
-
İyiki bi yüksek lisans başlattık
-
@mazlumaday YÖK yönetmeliğe ek madde yaptı.Süreleri 2016 güz döneminde başlattı.
-
@escobar_p Hocam ilgili yönetmelik var mı elinizde okuluma daha geçen hafta sordum başlangıç tarihi belirsiz hala dediler.Benim için de epey önemli
-
@mazlumaday Yönetmeliği YÖK'ün sitesinde bulabilirsin.Bu konuda rahat ol.Üniversite öğrenci işleri tamamen boş adamlardan kurulu.Süreler güz döneminde başlıyor...
Kardeşim, İstanbul Üniversitesi'ne yeni gitti.Bizim değişiklikten haberimiz yok,atılma mı geldi dediler YÖK'ün sitesine girdiler ve kendileri de gördüler ki atılma geri gelmiş ve süre güz döneminde başlayacak...
Sorunun ana kaynağı ise kimi okulların halen yönetmelik değişikliğine gitmemesi.Süreçten haberdar değiller.Bugün bile resmi gazetede 3 üniversitenin yönetmelik değişikliği var.Üniversiteler sürece biraz geç uyum sağlıyor.
-
@mazlumaday buldum yönetmeliği..
13 Haziran 2016 tarihli 75850160-104.01.03.01/35253 Sayılı Yök Kararı...
Bunu söyle üniversiteye gidince bulurlar
-
@escobar_p Hocam sizi de yordum ama küçük bir yanlış anlaşılma var sanırım.Siz 15-16 güz dönemi demiştiniz kararda 16-17 güz dönemi yazıyor.Benim problemim oydu zaten sıkıntı yok
-
@mazlumaday pardon,yanlış yazmışım.Düzelteyim onu.2016-2017 güz dönemi ile başlıyor süreler
-
@escobar_p kardeş ben 2015 yılında girdim şuan 3.donemim kalan dersler var nazamana kadar yapabilirim?
-
@ismail Ders aşamasını tamamlamak için azami 2018 ayının Mayıs ayına kadar;tezi tamamlamak için 2019 yılı Mayıs ayına kadar süren var.
-
@escobar_p 2018 Aralıkta Celp Tarihim Var Onu napcam kardeş
-
@ismail Eğer 2018 Aralık'ta 29 yaşını doldurmamış isen,askerliğin tecil edilecektir.
-
@escobar_p zaten 3 yıl tecil oldu da, o dediğin tecil ne için oluyor 90dogumluyum 29 dan gün alacağım o vakitlerde.
-
@escobar_p Tezi verdikten sonra mı 1 yıl tecil oluyordu, birde 1 yıl muhabbeti vardı. Yoksa dersleri verince mi?
-
@ismail Tezi verdikten sonra,Doktora'ya başvuru yapmazsan askere gidersin.Tez'i bitirdikten sonra herhangi bir tecil hakkın olmayacak.
-
@escobar_p teşekkür ederim