GUY 2018 MÜLAKAT KAZANANLAR
-
@selocan Çalışırken bile kazananı duydum.
-
@silence Kazandığımıza pişman ettin be arkadaşım.
-
@silence hocam “insanlarla muhatap olmaktan çok çalışanlarla müdürlerle uğraşıyosun” kısmını biraz açabilir misiniz rica etsem? En çok ne gibi sorunlar olabiliyor mesela?
-
@venüsmer tabi ki cok şükür aarkadasım şimdiden tebrik ederim ama ben gercekci olan kısmını yazdım illa ki memnun olanlarda vardır ama ben daha denk gelmedim o arkadaslara sadece bunları yazdım calısmayi birakmayın diye eğer sıkıntılı yoğun bi servise düşerseniz hazır calışma temponuz olur eğer şanslı huzurlu bi servise düşerseniz gerek kalmadan bırakırsınız insallah en güzeli olur..guy da düşeceğiniz servis şefiniz müdürünüz seçtiğiniz şehire filan bakmıyo tamamen şans şimdiden bol şanslar..
-
@nonbisinidem açikcası en basta emekliler sıkıntı emekli olmuyolar maaş düşüşünden dolayı veya 3600 gelecek diye, eski kafalı oldukları için iş konusunda da öğretici değiller ve çok sertler onun dışında veri hazirlamacilar var bizle ayni serviste ayni işi yapıyolar ama bizden düşük maaş aldiklari icin en ufak bi kıvılcımda bile bize yükleniyolar..ilk bi sene izin hakkın olmuyo zaten ufak bi izinde şefinden baslıyon müdür yardımcısı filan kıvrandırarak izin veriyolar sana ayrica ilk bir ay bi yerde baska aylar baska servislerde calisabiliyon cok fazla sirkülasyon var buda üstlerinin takdirine bağlı yani kimse senin yerini değistirirken bi sey sormuyo sonra mükellef şikayet etsin kavga çıkarsın ne olursa olsun sen hiçe sayılıyosun gibi gibi yani şefin müdür filan iyiyse cok şanslısın ama kötüyse sıkıntılı..
-
@silence En rahat servis hangisidir?
-
@shanks en yoğun vergilendirme onun dışındakiler bana göre ortalama aynı veya dönemine göre iş yapılır..misal takip servisi secimden dolayı 2 ay iş yapmadı şimdi cok yoğun cünku insanlara bu ay borcuyla beraber seçim döneminde gönderilmeyen borclarda gönderiliyo misal sicil servisi günlük rutin aynı işi yapar icra servisi iş yükü çok yoktur ama icralık mükelleflerle uğraşman icin pasif olmaman gerekiyo sesler cok yükselir ihtilaflı işler sürekli mahkeme yazılarıyla uğraşırsın yani senin beklentine bağlı bu..ama kalıcı olmak istiyosan kesinlikle vergilendirmeyi isteyin orada bi seyler ögrenebiliyosun diger servisler bana göre fiziksel iş yükü..
-
@silence Kalıcı olmak derken orasını pek anlamadım.
-
@shanks yani emekliliğe kadar vergi dairesinde kalmak istiyosan çünkü iş çeşitliliği fazla vergilendirmede bi seyleri öğrenmen genelde 2 seneyi bulur iş ceşitliligi fazla old icin zevkte alırsın ama diğer servislerde ortalama en fazla 2 ayda öğrenirsin işi ve sürekli aynı işi yapmak çok sıkar tabi beklenti ve kisiye bağlı bunlar dediğim gibi
-
@silence anladım hocam dediğiniz durumları bankada çalışırken ben de çok yaşamıştım umarım tarih tekerrür etmez gerek işte gerekse de sosyal hayatta Allah iyi insanlarla karşılaştırsın inş..
-
@nonbisinidem insallah kardeşim..vergi dairelerinin en büyük sıkıntısı çalışanlar anlamında kimse birbirinin işini yapmak istemiyo yapandan da rahatsız oluyolar ve engellemeye çalışıyolar kendileri de kendi işlerinden fazla iş yaparlar diye..tek temennim arkadaşlar yeni girenler özellikle eskilere bakmayın sakın bi güler yüz yardımcı olmaya çalışmak insanlara çok önemli hepimizin yakınları anne babası kardeşi gidiyo devlet dairesine bunu göstermeyi unutmayalım maalesef eskiler bunu bizden götürmeye çalışıyo izin vermeyin..
-
bayadır surecten uzak kaldım. su asamada yapmamız gereken birşey var mı ? sadece beklemedemiyiz
-
@silence Şimdi henüz ne iş yapacağımızı da bilmiyoruz ya. Öğretmeleri lazım illa ki. İnşallah bunu yaparken ılımlı olurlar. Ben kendi adıma çekiniyorum biraz. Hiç özelde de çalışma tecrubem olmadı. İlk kez çalışacağım. Sert veya öğretmeye açık olmazlarsa vs...
-
@birgaripiibflii o konuda sıkıntı yapma arkadaşım herkes sıfır geliyo şefin ve ortağın sana yardımcı oluyo öğretirken servisin genç ağirlikta calışansa diğerleri de empati yaparak cok yardımcı olurlar eskiler biraz sert oluyo sadece onun da sebebi sürekli bi yer degısimi olabiliyo ve her yeni gelen arkadasa bi sey göstermekten bıkmış bi şekilde benimle muhatap olmasınlar şeklinde tavır sergilyolar o da sistemden kaynaklaniyo biraz becayiş evlilik durumuyla maliyede gidip gelen cok old icin yer degisimi fazla..
-
@silence anladım, çok teşekkür ederim hocam. Bir de bu eğitime en geç ne zaman gideriz. Yani 1000 kisinin 400 tanesi falan İstanbul'da galiba. Kalanları iki seferde alabilirler sanırım. Bı de şu merak ettiğim. Eğitime gitmeden önce eş durumu tayin verirler mi? Diyelim verdiler. Benim geçtiğim ilin grubu eğitime gitmis olursa ne olacak? Tayin istemek için eğitime gidip gelmiş olmayı mi beklemeliyim?
-
@birgaripiibflii rica ederim..tayin durumunu bence en temiz atanacaginiz sehrin insan kaynaklarini arayip sorun onlar size en yardimci olacak kisilerdir cunku özel durumunuz filan varsa her seyi söylersiniz..bizim 2000 kisi 5 grup oldu sizinde maks 3 grup olur eylulde baslayip tahminen en gec bahara herkesin eğitimi coktan bitmiş olur eğitim konusunu cok dert etmeyin özel durumunuz varsa evlilik tayin gibi grupları belirlerken size sorar özlüğünüz zaten o zaman soylersiniz istediğiniz grubun tarihlerine koyarlar en kötü en sonda yedeklerin eğitimi olur onlarla girersiniz ama bastan söyleyin bunlari isimler ankara ya gittikten sonra grubunuzu değistirmezler
-
Arkadaşlar askerlik konusunda bugün şubeye gidip bilgi aldım. Benim de tecilim 09.06.2019 da bitiyor. Şubeye gidip sordum benden askerlikle ilişiğim olmadığına dair belge istendi tecilim bitmek üzere benim hangi tarihte askerlik şubesine gelmem gerekiyor hangi tarihi geçirirsem sıkıntı olur diye.
Görevli memur 1 eylül ile 30 eylül arasında şubeye gelip form doldurmam gerektiğini söyledi. Yoklama kaçağı mevzusunu sordum. Biz üniden mezun olduğumuzda diplomayla tecil ettirirken yoklamayı yaptırmış oluyormuşuz. Yani e-devlette yazan tarih geçtiğinde yoklama kaçağı durumuna düşmüyoruz. Üni bittiğinde diplomayla tecil ettirdiğiniz zaman size bir belge veriliyor. Onu kaybetmeyen arkadaşlar oradaki tarihe baksın. Yoksa benim gibi askerlik şubesinden belge alabilirsiniz. Şu an aldığım belgede "30.09.2019 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur." yazıyor.
-
Merhaba arkadaşlar evlilik nedeniyle tayin için ne yapılması gerekiyor bilen var mı aramızda?
-
@silence çok teşekkür ederim hocam. Çok çok iyi açıkladıniz
-
@mavera bunu öğreniriz yaaa. Benim eş adayim özelde çalışiuo. Senesi de daha dolmadi. Biz calismaya başladıktan sonra dolacak mesela. Ben eğitime gider geliriz sonra nikah yapar tayin isterim diye düşünüyorum mesela.