2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
forumun anasayfasında önceden olan son dakika güncellemeli başlıklar idi bu forumu çekici kılan, bu kurumun mülakatı olacak bu hafta ve bu başlığın temposu bu değişiklik sebebiyle düşük geçecektir.
-
Yarın mülakatlar başlıyor ne durumdasınız arkadaslar yetişti mi çalışmalarınız?
-
@olursaolur süre benim için kısıtlı oldu bu sefer ama sorun değil yaptık hazirligimizi bi şekilde. Yarını da atlatirsam hayirla inşallah .
-
@aroma hadi inşallah hayırlısıyla..zaman nasil gecti ben de anlamadım bir de kac tekrar yaptıysam sanki oturmadı hissi.Bakalım bir sekilde atlatacağız insallah
-
Arkadaslar güncel oranlardan soru gelir mi işsizlik enflasyon vs
-
@mellodi gelebilir hocam daha once sorulmuş diye biliyorum özellikle sgk ile ilgili olanlara vakıf olmakta yarar var.Brüt/net asgari ücret tutarı? Kayıt dışı istihdam oranı kaçtır? Is göremezlik ödeneği güncel tutarı? Güncel işsizlik ödeneği tutarı? gibi ..
-
Mithatpaşa 'daki Sgk binası belkoyla Kızılaya çıkarken sıhhiye köprüsünün oralarda, bir arada Sgk binası gördüm orası mı?Bilen dostlar bir yardımcı olsun
-
@olursaolur tamamdır hocam tesekkurler
-
@modigliani-0 eğer bu özellik kalıcı olarak kaldırılmışsa çok yazık olmuş.
-
Arkadaslar Mahfi hocanın son yayımladığı güncel ekonomik göstergeler tablosuna hic bakma fırsatı buldunuz mu ? Gini katsayısı en son 2017 de hesaplanmis neden 2018 verisi yok bir fikriniz var mı?
-
@olursaolur 2017 katsayı hesaplaması Eylül 2018 gibi yayımlanmıştı dostum. 2018 verisi de bu yılın sonbahar döneminde hesaplanarak yayımlanır. Bu yüzden halen 2017 verisi geçerli.
-
@paretowilfredo çok sagol üstad..
-
@miyopkeynes, içinde söyledi: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
Malullük ve vazife malullüğü arasındaki farkı söyleyebilir misiniz hocalarım ?
gerçekten herkes görmezden mi geldi şu yazdığım soruyu ?
-
@paretowilfredo dostum fiili hizmet süresi ve itibari hizmet süresine dair az iki kelam etsen mükemmel olur mevzuat diliylen biliyoruz da yetmedi bana
-
@aroma Dostum fiili hizmet zammında her yıl için hesaplanan gün sayıları toplam gün sayısına ilave edilir. Yani 180 gün fiili hizmet zammı öngörülen Maden işçileri için her bir yıllık hizmet aslında 540 günmüş gibi nazara alınır. Asıl amaç erken yıpranacağı öngörülen bu kişilerin daha erken emekliliği haketmesini sağlamaktır. Bu sayede emeklilik için gerekli gün sayısına daha çabuk ulaşılır. Maden örneğini özellikle verdim çünkü yalnızca maden işinde çalışanlar için üst sınır uygulanmaz. Yani doldurdukları vakit emekli olabilirler. Diğer maddelerdeki kişiler içinse 5 yıl, 8 yıl gibi üst sınırlar vardır. Yani bu gruplardaki kişilere en fazla bu sürelerce erken emekli olmak imkanı tanınır.
İtibari hizmet süresinde ise erken emekli olmak gibi bir imkan söz konusu değildir. İtibari hizmet için üst sınır 3 yıldır. İtibari hizmet süresi haketmiş bir sigortalı için normal emeklilik süresini doldurduğu zaman sanki fazladan 3 yıl çalışmış gibi muamele edilir. Yaşını ve gün koşullarını doldurduğunda sanki en fazla 3 yıl daha hizmeti varmış gibi emeklilik işlemleri yapılarak sadece emeklilikte daha iyi imkana sahip olması öngörülmüştür.
Adlarından kodlayabilirsiniz zihninize dostum, fiili olanda gerçekten sayma var itibari olanda var-sayma söz konusu.
-
@miyopkeynes Dostum 4/c liler için Kanun 13. maddeden itibaren detayını bulabileceğiniz kısa vadeli sigorta kollarını öngörmemiştir. Dolayısıyla iş kazası ve meslek hastalığı neticesinde malûl sayılamayacak 4/c liler için Kanun ayrı bir malûliyet öngörmüş ve 47. maddeden itibaren Vazife Maluliyetini düzenlemiştir. Kendi içlerinde farklı koşullarını okuyabilirsiniz ilgili bölümlerden detaylıca. Ama ayrımın temel mantığı 4/a'lılar için öngörülen kısa vadeli sigorta kollarının 4/c'liler için öngörülmemiş olmasıdır. Bunun dayanağı aslında eski 506 ve 5434 sayılı kanunlardır. Oradaki mantığı 5510'a aynen taşımış olmalarından dolayı böyle bir ayrım söz konusu.
-
@paretowilfredo çok sağol dostum
-
Geçen promosyon grubunun aksine bu sene ki pro grubu oldukça sessiz ;bunda ilan için uzun süren bekleyiş de etkili olmuş olabilir.Mülakata girecek arkadaşlara başarılar,hakkımızda hayırlısı sağlıklı ne ise o olsun.
-
@Vincent-Gournay bir de forumun yeni formatı zayıflattı bence başlığın katılımını çünkü başlığı anasayfada görmeyen çoğu kişi henüz olayı kavramış değil bence
-
3.Komisyon(Balgat) yakın güzergahta bir gecelik konaklanabilecek pansiyon ya da misafirhane tarzı bir yer var mı ?
İnternetten bakındığım kadarıyla otellerde ortalama 130-150 lira arası bir fiyat var bir gece için yüksek geldi açıkcası ya da önerebileceğiniz başka bir alternatif var mı?
@paretowilfredo önerebileceğiniz bir yol var mı hocam acaba tecrübesizim bu konuda