2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
@Hayati Bu noktada da beni ydk olmayışı düşündürüyor dostum. O nedenle kati olarak lehe çıkacak diye düşünmeyi de bu durum engelliyor. Ydk kaidelerini biliyorsunuz. Hukuka aykırılığı net olarak görmemiş olabilir.
-
@paretowilfredo yani kısacası 1 kişinin açtığı davadan dolayı biraz daha beklemek durumundayız sonuçları doğru mu anlıyorum?
-
@muzgor Bu da Kurumun inisiyatifi dostum. Eylül sonunu görmeden buna dair yorum yapmak doğru değil bence. Kaldı ki bu durumu ciddi bir çekişme haline getirmeyi de doğru bulmuyorum.
Sıkıntınızı anlıyorum dostum ancak bu durumu daha içinden çıkılmaz hale getiriyor malesef -
Ben davada hiç ama hiç iyi niyet aramıyorum. Yıllardır p13ten alım yapan kurum. Benim istatistik mezunu kardeşim bunun bilincinde olup çalışması lazımdı.Ayrıca Yök kararlarının bir bağlayıcılığı yok.Kurum tanımasa tanımaz. Kurum insiyatifi şeklinde bir karar cıkmasını temenni ediyorum. Cünkü burada iyi niyetle acılmış bir dava yok. Yıllardır bu şekilde alıyor, bu kurumu istiyorsa p13ten alım yaptığını da biliyor.
-
@Hayati ben iptal olacağını düşünüyorum. Olmayacak diye düşünmek fazla masumca olur. Ama bende sayıştayı emsal göstererek dava açacağım karar bu şekilde olursa. Tek başıma uğraşırım gerekirse her alımda böyle tipler çıkıyor. Bilmyor mu yıllardır bu şekilde alım yapıyor. Tamamen art niyet sırf kendi için 1400 kişiyi yakacak.
-
@paretowilfredo evet hocam. Yd istemini red kararına ulaşabilsek keşke mahkemenin gerekçesini görmüş olurduk gidişata ilişkin daha net fikrimiz olurdu. Ama mesela hakimlik ve kaymakamlık süreçlerinde açılan davalarda da ben Yd isteminin kabul olduğu bir örnek hatırlamıyorum. Şu sa var ki kurum Yd olmadığı için sonuçları açıklama ve işlemlerine devam etme serbstisine sahip. Yine de bir umut Eylül duyumunun gerçek çıkma ihtimali var diye düşünüyorum
-
@paretowilfredo sizin şahsi fikriniz nedir ? Kurum bekler mi bu dava sonucunu yoksa beklemeden açıklar mı?sizce ne olur
-
@muzgor Dostum açıklamasında bence bir mani yok. Dediğim gibi icap ederse yeniden değerlendirme mantığı ile ek mülakat yapabilir. Belki de zaten dava olumsuz sonuçlanır bütün bunları konuşmaya hiç gerek kalmaz.
-
@paretowilfredo üstad 3 aydır yürütmeyi durdurma kararı çıkmamış. Kurum nasılsa 3 aydır ydk çıkmadı diyip inşallah açıklamayı geciktirmez.
-
@Hayati Her iki gerekçe de bence açıklanmasının önünü açıyor dostum. Ydk olmayışı her durumda bence bir artı.
-
Bu davayı bir İİBF mezunu insan açsa gerçekten itiraz etmem.. adamın kendi puan alanı der eyvallah derim. Tek bir kişi lehine sonuç çıkar mı ya hu ya ilan hatalı denir komple iptal edilir ya da sen ıstatistik mezunusun yök denklikte verse hala ıstatistik mezunusun p13ten kal der yoluna bakar. Bunu duyduktan sonra benim eylüle olan inancım kalmadı. Sabah sabah moral de kalmadı. Nasıl devletiz onu da anlamıyorum. Her şeyimiz sorunlu
-
@aybala Ben bu kadar kötümser değilim dostum. Bende oluşan intiba bu denli olumsuz değil. O nedenle siz de bu denli kötümser olmayın dostum. Bakalım, bekleyip göreceğiz. Niyet konusunda da art niyetli yakıştırmasını açıkçası doğru bulmuyorum. Biliyorsunuz ki çoğunluğun iyiliği benim için önemlidir. Ancak yine de bu denli fevri ve yıkıcı olmamak gerek şu aşamada bence dostum. Naçizane bir dost tavsiyesi
-
@aybala hocam sayıştay farklı bir kurum emsal göstermeden kastettiğim sgk için ve onun da yalnızca bu alımı ve bu alımla ilgili mevzuatı tekelinde olur. Bu konuda da bizim yapabileceğimiz şey olarak aklıma bir tek dava sonuçlanmadan ilgi bağımız olduğu gerekçesiyle müdahil olmak geliyor. Davayı kurum kaybederse istinafa bile gitmeyebilir.
-
@redcrossbjk kesinlikle hocam, zaten yönün denklik germiş olması hiçbir anlam ifade etmiyor. Denklik istatistik mezunu nu farklı bir mezun haline getirmiyor. Bu alımda iststistikten ayrıca kadro açılmamış olsa denklik kullanılabilir ama kurum zaten ayrıca belirtmiş
-
Arkadaşlar karalar bağlamaya gerek yok. Duyumlar artmış hala Eylül ayı içinde açıklanacağı bakan danışmanı tarafından belirtilmiş. Şuanda bize düşen üzülüp kızmak değil telefonla aramalara twit atmalara devam etmektir naçizane tavsiyem...
-
Hukukun tanıdığı hakkı kullanmak kadar doğal bi durum olamaz ancak yönetmelikte ucu açık bırakılan net olmayan ifadeler buna mahal vermiş yani yine kurum mağduru olan biri var onu elestirsķ ya da istatikci bu diye ötekilestirsek de.. Ben istatikci olmasam da hak denilince dururum ..
Mahk ydk verse hatırladığım kadarıyla bu sonuçtan menfaati ihlal olan herkes faydalanır bu da işi bambaşka yola çıkarır hatta başa sarabliriz gibi bi durum çıkabilir
Ydk vermezse ve sahsa yalnızca mülakat yapsa ki bu da bence yerinde olmaz kurum acisindan bu durmda olan başka arkadaşlar için durum nasıl olur?
Kurum insiyatif alıp karar öncesi açıklayabilir ama bu sgk olunca beklemiyorum da.Aylara sonucandirmayan kurum bunu da bahane eder . -
@serhats Kesinlikle dostum. Hali hazirda devam eden bir süreç ve buna dair olumlu haberler mevcut. Buna odaklanmak en güzeli.
Bugüne dek sizinle bu haberleri paylaşmama sebebim de tam olarak bu zaten. Siz kendiniz için gerekenleri yapmaya devam edin. Inancınız ve motivasyonunuz kırılmasın.
Bugün açıklama yapma sebebimse nispeten yanlış bilgilerin dolaşıyor olması. En doğrusunu durumun ne olduğunu kesin olarak bilin ve ona göre hareket edin. Ben dediğim gibi olumsuz değilim duruma karşı.
Nihayetinde olan oldu ve bir dava, yargı süreci işliyor. Mahkeme davayı kabul etmiş buna saygı duymak lazım. Verilecek kararı bilmek mümkün değil. Yökün bir yanıtı var Kurumun da bir yanıtı olacaktır. Ki en çıkar yol inisiyatif hususudur. İlana dair hükümleri belirleme serbestisidir. Bu yönden kabul etmedim diyebilir, bu kabul de görebilir. Bunları bilmek şu an mümkün değilken şu an enseyi karartmayın dostlar.
Keyfiniz tadınız kaçsın diye değil bilgi alın diye paylaştım tüm bunları. Içinizde daha fazla huzursuzluk olsun diye değil, bir olumsuz ihtimal ve muğlak bir duyum ile bakışınız flulaşmasın diye. Bundan sonra aynı şekilde twitlere, aramalara devam etmek gerek. Inşallah eylül bitmeden, sürec daha fazla uzamadan nihayeti görürüz.
Allah yardımcınız olsun dostlar.
-
@atanamayan Sanmıyorum dostum. Hatta tam aksine, ydk olmamasını olumlu görmek lazım bence. Iki gerekçeden hangisinin yokluğu ile karar çıkmamış olursa olsun, bence açıklanmasının önünü açmakta.
-
Ne desem / desek boş ama sgk ya arkadaş ışte bildigimiz gibi demek de istiyorum canımı yakıyor..
-
Sayın @paretowilfredo insanlar açıklanmanın son günlerini beklerken bir umut bununla yatıp bununla kalkarken pat diye böyle bir zamanda bunu söylemen şaşırdım doğrusu hangi amaçla ne amaçla söylediğini de kestiremiyorum. bu dava taaaaaaa ilan geldiği zamanlarda açıldıysa ne diye bizi aylarca yok bakanın önünde imza bekliyor yok bakanlık kanadı olumlu ilerliyor yok şu yok bu de diyerekten bizi oyalamış gibi oldun dava varsa mahkeme kabul ettiyse liste bakan hanımın önüne dahi gitmezdi . Arkadaşlar ben artık bu forum yaşanılan onca olaylardan sonra herşeyde kasıt aramaya başladım kimse kusura bakmasın başta pareto olmak üzere belki kötü niyetlide değilsin ama bunca insanın duyguusunu bi nevi zedeledin .