2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
@Pmprofx Dostum dün yazılan ve sorulan sorulara istinaden yaptım bu açıklamayı. Birden fazla kişi sormuş hatta gruplar aracılığı ile epey bir kişi de tam olarak net olmayan bir bilgi ile telaşa kapılmış. Kaldı ki dava sürecinde bir şeyler oldu ve gelişmelere göre haliyle bir seyir aldı durum. Verdiğim haberleri düzenli takip ederseniz geçmişten, davanın alım sürecine etki etmiş olabileceğini bir kaç gün önce ögrenip size aktardığımı görebilirsiniz.
Dün çarpık bilgiler söylenmemiş ve bana sorulmamış olsaydı yine bir açıklama yapmazdım. Bunun oluşturacağı olumsuz havayı bildiğim için ve seyrine dair de olumsuzluğu tam olarak görmediğim için bir şey paylaşmadım. Bu oldukça net bence.Ayrıca bu konuda son olarak şunu söyleyeyim. Bir hak aranmasını haklı bulmak, bir olası neticeyi haklı bulmak demek değildir. Burada her birinizin hakkı için ne denli mücadele içinde olduğumu bilenler bilir. Lakin bu kadar önyargı ve fevriyet iyi bir şey değil. Başkalarının yanlışlarından dolayı dostlarınızı incitmemelisiniz. Birisini sevmek için illa birilerinden nefret etmemiz gerekmiyor. Bu nedenle söylemim bana Sayıştay sürecinde uğradığım hakaretleri anımsatmaya başladı. Sizleri benim ne söylediğimi anlamaya ve buna göre tepki vermeye davet ediyorum.
Herhalde kimse İİBF için bizim kadar uğraşmamıştır.
Bu konuda halen niyetimi sorgulayacaksanız, aşk olsun hepinize. -
ülkede mahkeme süreçlerinin yavaşlığı ortada kurum da zaten kaplumbağa. GVS bahane edip 14 ayda açıklanan mülakat bir de mahkeme vs için duruyorsa sittin sene açıklanmaz.. Bu da ilan metni..
d) ÖSYM tarafından 2017 ve 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS P13, KPSS P23, KPSS P40, KPSS P42 ve KPSS P47 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak.Giriş sınavına katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuru yapanlardan; KPSS puanı en yüksek alan adaydan başlamak üzere, alınacak kadronun 4 (dört) katı kadar aday, sözlü sınava çağırılacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan almış adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.
burada bu insanı haklı çıkaracak ve mahkeme ettirecek bir durum yok.. bence tabi -
En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kuramlarının matematik, istatistik ve aktücrva bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. bunun da karşılığı sadece P13..
En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kuramlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak bu alanda benim alanım İİBF'li alanı burada istatistik falan geçmiyor.
Arkadaşların dediği gibi bir hüsnüniyet göremiyorum ben kötü niyetten başka. Bunu okuyan zaten nereden başvuru yapacağını bilir. -
@redcrossbjk Hocam sen pozitif bir insansın. Seni buralarda çok görüyorum eski enerjine dön lütfen. Her zamanki gibi yapmamız gerekeni yapalım. Telefonla arayalım twit atalım..
-
Sınav hizmetlerini aradım. Böyle bir dava var ama bunun kazanma şansı zaten yok. Adamın elinde denklik bile yok elinde olan denklik bile değil YÖK ile görüştük. Bu adamın kazanma milyonda 0. Bunun dava açmasını biz de istedik bundan sonra istatistik mezunu kimse İİBF alanından giremeyecek. kendi ayaklarına sıktırlar dedi. Alımın gecikmesi ile alakalı olarak da başkandan Cumhurbaşkanına kadar herkes biliyor zaten dedi
-
@redcrossbjk Sınav hizmetlerini aradım. Böyle bir dava var ama bunun kazanma şansı zaten yok. Adamın elinde denklik bile yok elinde olan denklik bile değil YÖK ile görüştük. Bu adamın kazanma milyonda 0. Bunun dava açmasını biz de istedik bundan sonra istatistik mezunu kimse İİBF alanından giremeyecek. kendi ayaklarına sıktırlar dedi. Alımın gecikmesi ile alakalı olarak da başkandan Cumhurbaşkanına kadar herkes biliyor zaten dedi. Bu arada dava açan arkadaşta yanlış anlamadıysam Gelir Uzmanı olan istatistik mezunu bir insan. Ben maliyeye girdim bundan dolayı da sizi dava ediyorum demiş, hatta aradığım kişi diyor ki ben görüştüm. Sen Maliyeye girmiş olman bizim sınavlarımıza da girebleceğin anlamına gelmediğini anlatmaya çalıştık ama dinlemedi sonra da dava açtı diyor
-
@redcrossbjk ne zaman açıklanacağına dair bir şey denildi mi sınava dair ? dava sürecini mi bekleyecekler yoksa eylül sonunu mu ?
-
@Pmprofx o konuda bilgisi yok kardeşim, bize liste gelirse açıklarız diyor sadece.
-
@redcrossbjk teşekkürler
-
@redcrossbjk Güzel bilgiler dostum. Bu durumda inşallah davanın bir an evvel neticelenmesini beklemek kalıyor bize. Neticede başlamış bir süreç, sonunu görmek lazım. En azından bir ara karar olursa Kurum onunla beraber acıklama yapabilir diye düşünüyorum. Yine diyorum ydk olmaması bir gösterge. Buna göre de olumlu beklentide olmak gerekir bence.
-
@redcrossbjk adam tuzum kuru davamı da açarım arkadaş demiş resmen.
-
@denetcii Yok hocam adamın elinde olan denklik YÖK denkliği bile değilmiş sınav hizmetlerinde olan adam diyor, YÖK ile görüştük adamın elinde olan denklik bile değil diyor. Sonra bana soruyor, bu denklik değilse Maliyeye nasıl girdi? Usulsüz. ben anlamadım kimse işini doğru dürüst yapmıyor mu arkadaş ya
-
@Pmprofx Kardeşim kusura bakma yaptığın yorum tamamen kışkırtmak üzerine kurulu bir yorum. Cevap yazmadan duramadım. Sürecin en başından beri forum içinde takibindeyim pareto en olması gereken yerde açıklamayı yaptı. Ne erken ne de geç. Oyalamak diye tabir ettiğin kısmı pareto değil kurum yapıyor yönetmeliğe uyulacak, üzerine eylül içinde açıklanacak sesleri yüksek sesle çıkarken pareto her zaman temkinli olun diyordu. Dava sürecini de geçen haftalarda paylaştı burada.
Meyve veren ağacı taşlamayalım. -
İnanılmaz bir şey, özlük hakları aynı olan bir kurumda çalışan arkadaş bu sınava giremedim diye dava açıyor. 1400 kişiyi ve ailesini bekletebiliyor. Ne güzel İstanbul. Burayı okuyosan kardeşim bravo ne güzel ettin de açtın o davayı. Her şey doğru ülkede zaten bi bu ilandaki denklik meselesi kalmıştı, onu da hallediyoruz inşallah.
-
Bakanlık danışman sekreteri mi özel kalem mi tam bilmiyorum ama arayan oldu mu onu acaba? Artık kadının sesini duymaktan usandım mutlaka o da aynısını diyordur yine bu aradı diye
-
@redcrossbjk olsun dostum. Bence bu şekilde bir muhabbet oluşur belki daha fazla bilgi alabiliriz zenin aracılığınla
-
@Zach hem denklik belgesi yok hem de kurumca net olmayan bir hakkı kullanmaya çalışıyor.Herkes hak aramak için bir şeyleri dava edebilir eyvallah ama bu kişi sırf gıcıklık olsun diye süreci baltalıyor. Arkadaş Gelir uzmanı kadrosuna zaten girmiş ve bir işi var maaşı var. Biz iş için aylarca yıllarca uğraşıyoruz bekliyoruz. Kurumdakiler az çok sonucu biliyor ve davacı arkadaş kaybedecek gibi görünüyor. Şu birkaç gün içinde inşallah sonucumuz açıklanır hak yerini bulur.
-
Aradım ve yine Eylül diyor, biz söylüyoruz aradığınızı diyor. Herkes arasın bence . Bence utanıyorum ararken ama arayalım arkadaslar. İnsallah
-
@paretowilfredo aradım üstad, kadın bize eylül ayı sonuna kadar açıklanacağı söylendi diyor. Bir kesinlik var mı dedim, bakan danışmanı bize öyle söyledi öyle olmasa bize öyle söylenmezdi dedi. Mahkemeyi sordum beyfendi tek bekleyen siz değilsiniz iş kur istihdam vs onlar da var dedi, bunun içinde beklenmiyordur sanmam dedi.
-
@buchanan Allah onu bildiği gibi yapsın bu davayı açan şahıs en büyük hakaretleri hakediyor ama biz gene de terbiyemizi bozmayalım yani mülakata girse bile alınmayacağını kendi de biliyor ama amacının ne olduğu gün gibi ortada