2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
Biz de günlerdir ne kadar iyimseriz puan türü arttı diye mağdur oldu az bir farkla liste dışı kaldi diyip duruyoruz adamın derdine bakın:)) kardeş sen istatistik mezunusun 3 5 netin olsa zaten 80 i görüyosun nedir bizim bu tarafla derdin
-
Ben gündemi değiştirip başka bir şey sormak istiyorum vakıf bankı kazanan arkadaşlar sgk yı da kazanırsa nasıl bi tercih izliyecekler acaba
-
Cuma günü yine 15.15'te bir açıklama gelir mi ki şu an var ya hem sinirliyim hem stresliyim hem pozitif olmaya çalışıyorum hem pesimist bir haldeyim. Bu nasıl bir ruh hali anlamadım ki
-
mulakatlar aciklanmadan dava acmayin arkadaslar.direkt elenme sebebi..
-
@parliament hocam iptal olursa diye dedim:) espri yapiyorum. Mulakat sonucu beklerken ders falan calisamiyorum. Bazen buraya sarıyorum issizlikten:)
-
Herkese merhaba.Davayi acan arkadas olarak saygi cercevesinde sorularinizi cevaplamak ve yanlis bilgileri duzeltmek icin yaziyorum. Öncelikle guy degilim bende bi cogumuz gibi 14 aydir işsiz bi sekilde ilan bekliyorum. Dava kismina gelince bu sürece baslarken yökten aldigim belgeyle yola ciktim. Ne yaziyo bu belgede "istatistik mezunlari kamu kurum sinavlarinda iibfnin basvurdugu yerlere basvurabilir yararlanilan haklardan yararlanabilir." Ve vu belgeyle bi kac sinava girip mulakattan elenmisligim de var. Personel baskanliginada bunu soylemistim. Bu alima gelincede p23 puanim 86 ve kusur olup p13 puanim bulunmamaktadir. Bende p23 puan turunde basvurmak isteyip basvurum reddedildigi icin hakkimi aramaya karar verdim. Kesinlikle art niyetle hareket etmedim ve en basinsan beri paretoyla paylasip kimsenin magdur olmamasini diledim. Yillarca sinava hazirlaniyosunuz iyi puan alip 12 ay ilan bekliyosunuz ve gelen ilanan basvuramiyosunuz daha once benzer sinavlara basvurdugunuz halde. Bende malesef bu yolu sectim kazanirim kaybederim bilemem ama boyle bi durumda siz olsaydiniz hakkinizi aramazmiydiniz ? Ve bunu yaparken ki tek amacim tek basima mulakata cagirilmak kesinlikle sinavin iptali falan degil bundan emin olabilirsiniz. Umarim biraz benim gozumden bakip anlayisla karsilayabilirsiniz. Hepimiz icin hakkimizda hayirlisi olsun.
-
@SR4 dava ne durumda hocam?
-
@SR4 Hocam bende ilk bilgi veren kişiydim, kurumdan aldığım bilgileri aktardım. Bir hatam ve yanlışım olmuşsa özür dilerim, hakkını helal et. sonrasında düzeltmek için yazdım ama bana verilen bilgi sanırım yanlıştı. Dava şu anda hangi aşamada acaba?
-
Hocam dava ne aşamada şu an tarih filan belli mi yada ara karar
-
@SR4 Böyle bir denkliğin olması şaşırtıcı. Zaten kuş kadar kadroya herkes denklik alıp başvurabiliyorsa yandık. Birde bu denklikle mülakatlara da girmişsiniz. Denkliğinizin olmadığından bahsediliyordu. Peki süreç ne oldu, sonuçlandı mı? Beklemede misiniz?
-
@SR4 Ya iptal olursa 1400 adayın hakkını nasıl ödeyeceksin. Ayrıca yönetmelikte kurum serbest bırakmış kaldı ki size zaten özel alan açarak kayırıyor neyin hakkı neyin hukuku benimde p13 üm 87 bende istatistikten başvurayım. Bu dava senin lehine sonuçlanırsa kurum sana seçme hakkı tanımış olacak ama maalesef iibf ye seçim hakkı vermemiş olacak sence bu adalet mi? Kınıyorum seni. Senin yüzünden binlerce aday ailesi ile birlikte 60 gündür sonuç bekliyor.
-
@SR4 size sorum falan yok. Maddi ve manevi çok yıprandık zaten,hem biz hem ailelerimiz. Fakat inşallah alım iptal olmaz ve inşallah 1600 kişi mağdur olmaz. Herkesin hakkında hayirlısı olsun,sizin de öyle.
-
@SR4 davayı açman en doğal hakkın ama farzedelim ki seni mülakata çağırdılar sen bu mülakattan geçeceğini sanıyor musun dostum dava açarak eline hiç birşey geçmez bunu da düşünüp hareket etmen gerekirdi
-
@redcrossbjk estagfrullah kardesim. Sizde helal edin. Dava asamasina gelince. Once sgkdan savunma alindi. Sonra yökten belge istendi yök soyledigim metni gonderdi. Ve bugun son olarak sgkdan ilan metni istendi. Onun disinda yd karari yok yani kurum isterse aciklayabilir. Bu son cevabim devam etmicem tartismalara tekrardan hepimiz icin hayirlisini diliyorum
-
@SR4 hocam yönetmeliğe baktınız mı başkanlığın insiyatifine bırakmış mevzuyu başkanlık da bundan yana kullanmış bu bir, yök dediğiniz kurumun kararlarının bağlayıcılığı nedir? Sgk hayır ben denkliği tanımıyorum dese yaptırımı ne olacak? Yök sgknın üstünde yer alan bir kurum değil. Ben cidden yökün denkliğini tanımazsa mahkemeden evet tanımak zorundasın diye bişey cıkabilir mi merak ediyorum? Kaldı ki yönetmeliğe tekrar actım baktım başkanlık insiyatifinde mevzu. İsterse bahsedilen bölümlerden iktisatı almaz maliyeyi almaz burada da istatistikciyi denklikle almıyor.
-
Hak aramadan ziyade hukukun arkasından Dolanma var. Kurum demiş ki istatistikçi istiyorum ben. Ve ona göre p13 ü belirlemiş. İstatistik mezunları buradan başvursun demek oluyor bu. Yani demiyor ki istatistikçi de almak istiyorum ve tüm puan türlerini aynı kefeye koyuyorum . ‘Dostumuz’ un yaptığı da açıkcası biraz ayrıcalık talebine giriyor. Kurum alım şartı belirlemişken, açık denebiliyorsa eğer açığı yakalayıp oradan fırsat denemek ne derece doğru ? 1600 kişi sabırsızlıkla beklerken ve belki de senelerini heba ederken bu türden bi başvuru hak aramadan ziyade bana göre açık kovalamak olduğu için Doğru bulmuyorum. Üzüp kırdığım olduğuysa özür dilerim.
-
@heycorc404 Cin olmadan adam çarpmak oluyor. P13 puanı olsaydı yine aynı hakkı talep eder miydi acaba. p13 yoksa p23 var iibf den girerim ne güzel. İİBF diyemez ama benim iibf puanım yok p13 var ordan girerim diye. Burdan hak değil kendisine özel ayrıcalık isteme var.
-
@aybala malesef bu durum sayistayda da olmustu. Umarim aleyhimize bi sonuc cikmaz.
-
Açıklamaları için arkadaşa teşekkür ediyorum dostlar evvela. En azından bir iletişim zemini olması, gıyabi bazı şeylerin ortadan kalkması imkanı açısından iyi oldu.
Diğer bir konu da bence aslolarak sorunlarımız. Bir kızgınlık var ve evet fazlasıyla haklı bir kızgınlık bu. Ama ne yönde olmalı? Kime kızmalı?
-IIBF'nin denkliğini batan gemi malı gibi her dileyene bir kalemde veren YÖK'e mi?
-Bu alımın uzamasını henüz bi kenara koyarsak, 14 ayda alım sonuçlandıran, 7 ayda atama sonuçlandıran Kurumlara mı?
-Yine alım kaidelerini, davaya açık oluşturan mevzuat birimlerine mi?
-Her gruba kazanla kadro dağıtan, iibf ye gelince çay kaşığının ucuyla uzatan sisteme mi?
Şu an şu tartışma bu kadar büyük sorun haline geldiyse bence davacı arkadaşımız ya da başkası da olabilirdi bu duruma muhatap, o kişinin sorumluluğu yukarıdakilerin yanında gerçekten en fazla %5'tir.
Bu kadronun 5. Promosyon alımının 2014 yılında dolmadığı, rağbet bile görmediği günlerden, malesef bir kişilik alımın bile yaşam kavgası haline geldiği günlere geldik. Bence asıl düşünülmesi gereken şey bu dostlar.
-
@paretowilfredo üstat sizlere de bu dava sürecinden dolayı haklı bir kızgınlığımız olabilir mi peki? İç yüzünü bilmememizden ötürü samimiyetle soruyorum . Verdiğiniz emeklerden dolayı da tekrardan teşekkür ediyorum buradan