2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
@heycorc404 Dostum dava sürecini muhtemelen ben dile getirmeseydim kimse bilmeyecekti. Alım sürecine etki etmesi bakımından bir bilgi olarak dile getirdim. Akabinde de yanlış bilgilerin varlığı üzerine paylaşım yaptım. Doğru bilgiyi aktarmak mı yoksa sizlerin motivasyon ve moralini korumak adına bunu belli bir safhaya gelinene kadar saklamak mı kızmanızın sebebi?
-
@SR4 hocam size hem mülakat bekleyen 1600 aday adına hemde şahsım adına bazı sorular sormak istiyorum. Bu saatten sonra olan olmuş ancak en azından net bir şekilde bizi bilgilendirirseniz bizim aklımızda ki soru işaretleri de en azından olsun biraz azalmış olur. Lütfen cevaplayın sorularımı karşılıklı olarak saygıdan uzaklaşmadan.
- Davayı hangi tarihte açtınız? Kurum tarafından başvurunuz red edildikten sonra mı yoksa hiç başvurmadan mı?
- Dava yı hangi talepleriniz doğrultusunda açtınız?
- Açtığınız dava da yürütmeyi durdurma talebinde bulundunuz mu?
- Davada herhangi bir duruşma oldu mu? Olduysa neler görüşüldü aktarabilirmisiniz?
- Davayı hangi ilde açtınız ve bu süreçten sonra en azından bizlerinde takip edebilmesi ve süreç hakkında bilgimiz olması açısından dosya numarasını bizlerle paylaşabilirmisiniz?
- Sosyal Güvenlik Denetmenliği Yönetmeliğini incelediniz mi? Eğer incelediyseniz Yönetmeliğin 6.2 maddesinde çok açık bir şekilde ilanda hangi bölümlerden alınacağı, hangi puan türünden alım yapacağını kurumun kendi insiyatifinde olduğu anlaşılmaktadır. Burada kurum istatik mezunlarını kabul etmediği denkliğini yok saydığı değil ayrı bir puan türüne tabi tuttuğu çok açıktır. Ve bu konu net bir şekilde kurum insiyatifindedir bahsettiğim yönetmelik maddesine göre. Daha önceki işkur istihdam yardımcılığı vs. gibi alımları incelerseniz bu tür uygulamalar defalarca olmuştur.
Özellikle ilk 5 soruma cevap vermenizi herkes adına talep ediyorum. Çünkü 6. Soruda kişisel yorumlarım da var cevap vermeyebilirsiniz.
Herkesin hakkında en hayırlısı olur umarım -
Bu dava sürecin en başında açılmış ya, davadan haberdar olmadan önce buradaki duyumların geneli listelerin hazır olduğu bakan imzası beklediği yönünde değil miydi, kurum sürekli bizlik bir şey yok tarzında açıklamalar yapmamış mı duyumlara göre. Eğer öyleyse dava vs de açıklanmasını engellememeli. Son olarak duyumu vs olan varmı
-
@SR4 kardeşim ben de bir İİBFli olarak sonuç bekliyorum fakat tepki gösteren bir çok arkadaşa katılmıyorum.
Öncelikle dava açıp hakkını aradığın için seni tebrik ediyorum. Dava açmak senin en tabi hakkın. İdarenin işlemleri yargı denetimine açıktır. İİBF kadrosundan mülakata girmek hakkındır değildir bunun kararını verecek makam Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleridir. Hakkında hayırlısı olsun. Selamlar. -
@paretowilfredo dava sürecini ilk etapta heyecanla paylaşmayıp daha sonradan paylaşmanız bence en makul olanıydı. Bu anlamda hem motivasyon hem de İstek ve inanç diri tutuldu. Bu sebeple teşekkür ederim.
Asıl demek istediğim aslında bir şeyi açıklığa kavuşturmak, ve sizleri de olası haksızlıklardan korumak. Soruma İlişkİn şahsi görüşümü dışarda bırakarak soruyorum :
Arkadaşın paylaşımında şöyle bi ifade var “ Kesinlikle art niyetle hareket etmedim ve en basinsan beri paretoyla paylasip kimsenin magdur olmamasini diledim. ” buradan belki zorlamayla bile olsa dava açması için sizden yönlendirme aldığı anlamı çıkabiliyor. Bende sizin töhmet altında kalmamanız için sormak istedim. Buradaki herkesin emeklerinizin farkında olduğunu düşünerek tekrar teşekkür ediyorum. -
Arkadaşlar bu durumlar herkesin moralini çok bozdu. Duyum felan soruyoruz ama bakan danışmanının kalemi eylül ayı için çok kesin konuşuyor. Bu şuana kadar görülmeyen bir açıklama. Kendi düşüncem lütfen eylül sonuna kadar birbirimize sataşmadan sonucu bekleyelim.
-
@SR4 Helal olsun kardeşim. Bilgiler içinde teşekkür ederim. İnşAllah tez zamanda mahkeme sonuçlanır, sonuçlar da açıklanır. 60 aydır bende işsizim ve artık borçlarım dağ olmuş ailemin yüzüne bile bakamıyorum.. Herkes için hayırlısı olsun inşAllah
-
@heycorc404 Dostum elbette şüphe duymak hakkınız. Ancak yine de benden emin olmanızı dilerdim. Çünkü ben bugüne dek hiçbir konuda size yalan söylemedim
İçinizde şüphe olmaması adına arkadaşla aramızda geçen iki diyalogtan kesitleri paylaşacağım sizle. Şüphe kötü bir kurttur çünkü. İnsanın içini yer. Bu yüzden paylaşmayı uygun buluyorum.
Attığım resmin ilk kesiti arkadaşımızın bana ilk kez ulaştığı mesajdır. Ben de yanıtımı aynen görseldeki şekilde verdim. Bu tarihten bir ay sonra da dava ile alakalı bilgilendirmeyi yaptı bana ve davadan bu şekilde haberim oldu. Mesajları peş peşe biçimde paylaşıyorum ki herhangi bir tahrif olduğuna dair şüphe duymayın. Tarihler de görselde göreceğiniz şekildedir. Forum mesajlaşma düzenini bilen arkadaşlar zaten gerçekliğine kanaat getirecektir.
Arkadaşın bana mesaj attığı hesabının bilgisini gizledim özellikle, konuşmanın o hesabı ile alakalı olarak bir ifşa durumu olmaması adına. Kendisine de bilgilendirme yaptım, umarım anlayış gösterir.Ve umarım aklınızda soru işareti kalmamıştır
Herkese iyi günler diliyorum dostlar. İnşallah en kısa sürede süreç nihayete erer ve herkesin gönlünü ferahlatacak bir netice ortaya çıkar.
Hepiniz Hoşçakalınız. -
@paretowilfredo üstat soruyu şahsi görüşümü dışarda bırakarak, şüphenin bir kurt olduğu bilinciyle ve herşeyin tam olarak açığa Çıkarak forumdaki bütünlüğün bozulmaması adına sormuştum, size olan güvenim ve sürecin kıyısından kenarından geçenlere dahi desteğinize şahidim. tekrardan herşey için teşekkürler. Hakkımızda hayırlısı olsun bundan sonrası için de
-
- Davayi basvurunun ilk gunu actim. Sistemden reddedilince. Dosya acilis tarihi 20 haziran ama.
- Talebim p23 puaniyla basvurumun kabul edilmesiydi.
- Yd istedim ama verilmedi ve verilmeden sonuclanacak saniyorum.
4.durusma olmadi idari dava zaten dosya uzerinden karar verilecek bi onceki ileti de soyledigim belgeler istendi.
5.dosya numarasini paylasamam linc yemek istemem. - Bu soruya gelince kurum bolum bazinda ayirsa isletme 50 iktisat 50 diye haklisin bunu yapan kurumlar var hic birinde hakta idda etmedim. Bunu yapsaydi bu zamanda sizler kabul edermiydiniz belki suan 70 tane iktisatci atanacak. Ben sadece genel torbadan alim yapilacaksa o torbada olmam gerektigini dusunuyorum cunku elimde oyle oldugunu dusunduren bi yök belgesi var. Ve ben bunu 2015 yilinda aldim onun icin alandan hazirlanmaya basladim. Sorularina cevap verebilmisdir umarim
-
@paretowilfredo üstad konuşmalardan çok açık bir şekilde anlaşılıyorki arkadaş sadece iibf alımı yapıldığında istatistik mezunu olarak başvuru yapabilecektir. Bizim ilanda İibf yanında istatistikçi alımı da olduğu için böyle bir dava açması kendisi için olumsuz/red kararı oluşturacaktır. Bunu bile bile yürütmeyi durdurma kararı istemiş, şimdi bu arkadaş iyi niyetli midir ?
-
@SR4 her ne kadar haklı bulmasamda teşekkür ederim cevapların için.
-
İleti düzenlenmiştir.
-
@SR4 peki sen inandın mı bu hareketinden sonra o kuruma atanabileceğine?
-
@furkenn niye duzenleniyor benim iletim?
-
@furkenn Artık bu konunun giyaben konuşmalarla sürmesine izin vermeyeceğiz hocam. Tabi yine fikir beyan etmek istiyorsanız ki forum bunun için var, daha şık bir dil kullanmanızı rica ediyoruz. İyi forumlar dileriz.
-
Arkadaşlar olan olmuş artık davanın en tez zamanda sonuçlanmasını ve Bakanlık özel kaleminin söylediği gibi Eylül ayı bitimine kadar beklemekten başka çaremiz yok. Hayırlısı ile süreç tamamlansın. 1600 kişi1 kişi için feda ediilir mi inşAllah olmaz ya da duygusal bir şekilde bunu söylüyorum ama en kısa zamanda sonuçlansın tek istediğim budur. Artık bazı şeylerin üstesinden gelemiyorum. Bazı şeylerle başa çıkamıyorum çünkü.. iyi günler dilerim hepinize ama ben artık çok yoruldum
-
Bugün arayan oldu mu hiç
-
@Marsiyal bu cok yanlis. Hakkini aradi diye o kurum bu kisi almayacaksa zaten adalet sistemimizde hata var demektir. Kendisinin iptal davasi acmasini iyi niyetli bulmamakla beraber hak aramasinin anayasal hakki oldugunun altini cizmek isterim. Bu davadan bir sonuc cikmayacaktir. Yapmamiz gereken kurumu bastirip eylul ayi icinde aciklamasini saglamaktir. Herkese iyi gunler
-
@SR4 4. madde yazdığın çok anlamsız. Senin bölümüne özel ayrı kayırmacılık var ilanda zaten ordan girseydin. P13 üm yok diyorsun 4 yıl neden okudun o bölümü bir tane bile yapamadın mı tüm iibf de 1 2 net varken o bölümden. Ayrıca sen özel ayrıcalık istiyorsun. p13 puanıyla girseydin yine hak kaybına uğruyorum diyecek miydin. çifte standart istiyorsun. Zaten size ayrı kontenjan verilerek çifte standart var daha da fazlasını istiyorsunuz. Sizin adalet arayışınız sadece kendinize. İki seçim hakkı istiyorsunuz. p13 üm yok p23 ten girerim istersem mantığı bu. Umarım amacına ulaşamazsın.