2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
@ragnarnurkse özür dilerim kardeşim kusura bakma
-
Arkadaşlar 5510 sayılı kanuna göre sigortalı sayılanlar ve sayılmayanlar sorularına nasıl bir cevap öngörüyorsunuz?
Kanun metnini, maddesini kopyala yapıştır yapacak olan zahmet etmesin. -
@rqzeet kardesim kusura bakma ama sen buraya oyle bir edayla girdin ki 88,5 puanla çayımı yudumlayıp futbol haberleri izliyorum dedin .. burda insanlar 85 puanla sancı çekerken keyfen yazdın bu sözleri simdi kalkıp da ben bunu düzgünce sordum dediğinde boyle cevap alırsın iste..Niyetim de tartışmak degil burda bilen bilir bizi ama herkes de saygısını bilsin burda nice 95 puanlilar var mutevaziligini koruyan siz de oyle olun emin olun bir şey kaybetmezsiniz ..
-
@olursaolur dostum internette dönen bir geyik var sunu yaptım suan söyleyim yok bunu yaptım söyleyim gibi bişey bende şakasına bir arkadasın söyledigi bişeye karşılık yazmıştım kaldıki öyle bir giriş yaptınki ne demek ben hep burdaydım neyse burda bazı kişiler hep bir nefret kusma birini bozmaya calışma birini laf sokma içersinde neyse herkesin hakkında hayırlısı olsun allah emanet olun
-
arkadaslar 4a 4b ve 4c hukumlerinin uygulandigi kisiler var hani. arkadas sorunca aklima geldi. onlari tek tek saydirmazlar herhalde degil mi? ornegin at yarisi jokeyleri ve antrenorlere 4b hukumleri uygulaniyor. soru bu sekilde gelir en fazla sanirim yoksa neyi nasil ezberlicez bu 5510'da her sey birbirine karisiyor valla.
-
@rqzeet kardesim ben senin burda ne kadar zamandır olduğunu görüyorum merak etme..ordaki kastım şu: 85 puanla kapatacak duyumları paylaşıldığında orda 85 li arkadaşlarımız 2 gün o gerginliği yaşarken sen gelip bunu yazdın girişin yanlıştı mevzu buyken diyorum.. burda kimseye nefretimiz yok forumun amacını yanlışa çekme eline bir şey geçmez bizim amacımız paylaşmak yardımcı olmak birbirimize bu boyle de devam edecek ..
-
@gaye hocam mesela örnek verdiğiniz gibi at yarisi jokeyleri hangisine girer gibi tersinden soru sorulursa neyin nerde olduğunu bilin en azindan ..yoksa tek tek saydırmazlar diye düşünüyorum.Sgk mevzuatından genellikle yüzeysel seyler sorulmuş
-
balgatta konaklamak için misafirhane otel bilen var mı uygun fiyatlı
-
@denetcii bahsettiğiniz son 120 gün kesintisiz çalışma şartı kaldırıldı. Son 3 yılda en az 600 gün işsizlik sigortası primi bildirilmiş olması yeterli. Tabi birde işten çıkış kodunun ödeneği almaya uygun şekilde verilmesi kaydıyla.
-
https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/issizlik-sigortasi/issizlik-odenegi/ buraya bakmanizda fayda var.
-
@karagergedan Hocam emin miyiz 120 gün sartinin kaldirildigindan benim bikac yerde karsima cikti cünkü
-
@rqzeet Sende Allaha emanet ol hocam
-
@karagergedan ben som 120 günde kesinti sayılan haller vardı o kaldırıldı diye biliyorum dikkat ediniz hocam
-
@denetcii Aslında evet bu cümleniz daha doğru. istisnalar üzerinden kaldırıldı demek daha doğru kesintisizlik durumunu hizmet akdine tabi olmak olarak değiştirdiler. 120 gün muhabbeti kanunen var İşkur’un sitesindeki maddelerde geçerliliği var.
-
@ragnarnurkse ben bunu dune kadar son 120 gun kesintisiz calisip prim odemeli seklinde biliyordum hocam. calistigim 2 kaynak da bu sekilde anlatiyordu. sonra kanunu okurken fark edip googleladim gazete haberleri cikti bununla ilgili. kanunda sadece son 120 gun hizmet akdine tabi olanlardan seklinde geciyor.
-
Bakmakla yükümlü olunan kız çocuğu 25 yaşını doldurması halinde gss primi ödemek durumunda kalıyor mu erkekler gibi ? Ödemiyorsa evlenip boşanma , sigortalı işe girip ayrılma gibi durumlarda prim ödeme zorunluluğu mu doğuyor yoksa kaldığı yerden devam mı ediyor ?
-
@olursaolur 5510 görece karışık bir kanun zaten. Sigortalı sayılan sayılmayan; 4a,4b,4c ayrımını genel hatlarıyla yapmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
-
Alacaklı ve borçlu sıfatının birleşmesi nasıl oluyor arkadaşlar?
-
@denetcii Hocam borc ilişkisi kurulduktan sonra alacaklı ve borclu sıfatları aynı kişide birleşirse borç sona erer. Kanundan doğan birleşme miras hukukunda var aralarında borç ilişkisi olan iki kişinin birbirine mirasçı olduğunu düşünün birinin ölümüyle alacak ve borc sıfatı diğerinde birleşir böylece borç sona erer
-
İleti kaldırılmıştır.
Yönetici notu: Bu konuda daha evvel ikazda bulunduk, bu tartışma mülakata girecek adayların konuları tartışma başlığıdır. Polemiğinizi istediğiniz başka bir yerde yapabilirsiniz. Sorunların konuşulduğu başlıklarda bu sorunları dile getirebilirsiniz.