11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
@gölge07 Bir tek bu dayanakla açılmadı hocam. Bu dayanakla açan bir arkadaşımız var sınırda kalan. Diğer arkadaşlar bir çok farkli zeminden hareket etti bildiğim kadarıyla ve davalar sürüyor halen. Memurluğa düşürülen arkadaşların davaları kastım.
-
@gölge07 yeterlilikte başarısız olan çoğunluğun İSTATİSTİKCİLER olduğuna dair nerde kesin bilgi var bilmiyorum ama bu başarısızlik konusunda forumda daha önceden yazılmış ve nedenlerini açıklayıcı bir yazı mevcuttur.
-
@gölge07 @mk-ank dostumun da söylediği gibi dostum davalar farklı açılardan açıldı ve ben de tamamlanmadı diye biliyorum. O söylediğiniz husustan kalan bir arkadaş vardı memurluğa düşen onun da devam ediyor sanırım ama sadece kalan, ilk hakkı olanların geri çevrilmiş galiba dostum o kısım doğru. Bir tek bu noktadan ititaz etmişler sanıyorum onlar da.
-
@mk-ank hocam zaten ilan 2 yildir gelmiyor ve en az 500 ve ustu gelmesi lazim. Ancak toplantida baskanin daha az alacaz soleminden yola cikarak kendi dusuncemi soyledim ben bole olmayadabilir. Insallah daha fazla gelir bu alimdan herkes faydalanir. Mahkeme konusundada ben bildiklerimi aktardim. Daha onceden boyle bir durumda kurum farkli karar vermis buna istinaden acildi. Hocam kurum zaten memuriyete dusurmekten yana degil. Cunku bi yatirimi soz konusu. Ama bu konuda ben israrla soyluyorum sadece tahmindir. Kararin degisecegini dusunmuyorum. Ilk kararini mahkeme verdi ve olumsuz sonuclandi. Itiraz sonucunda degisecegini sanmiyorum.
-
@paretowilfredo evet hocam benim kastettigim o zaten ikinci kez tekrardan girecek artik. Bir sonuc alinamadi diye soyledi bana.
-
@hedefsgk hocam arkadasim girdi ve listede kalanlarn cogu istatistik oldugu icin kurum sonuclardan sonra toplanip bu konuda taleplerini dile getirmis. Size listeyi cikarip su istatistikci diye gosteremem malesef. Sadece duyumlarimi soyluyorum ben. Aksi bir duyumun varsa paylasabilirsin hocam
-
@gölge07 Açıkçası kalan davalar için de çok umutlu değilim dostum ben. 17 kişi sanıyorum memurluğa düşen. Yazık oldu onca emeğe. Buna sebep olanların vicdanına kalmış ne diyelim. Tabi bu gibi dava süreçleri mesleğin seyrini, alım stratejilerini de etkiliyor dostum. 200 sayısına dair talep bu zemine de oturtulmuş olabilir. Başka sebepler olduğunu da düşünüyorum ama üst yönetim bu noktadan ikna edilmeye çalışılıyordut muhtemelen. O nedenle yine diyorum, en az 400 talebi devam etmeli.
-
Arkadaslar zaten burda onemli olan ilani tatmin edici bir sayida getirmek. Bunun icin biseyler yapmazsak magdur olanlar olacak bizim bu noktaya odaklanmamiz lazim. Alim surecine hic kimsenin vakif olmadigi nedenlerde vardir elbette. Ama sureci hizlandirmak bizim elimizde ben buraya odaklanip hep birlikte hareket etmemiz lazim. Ben duyumlarimi paylastim. Herkese iyi forumlar.
-
@paretowilfredo evet hocam dediginiz gibi bir onceki alimda puan turleri degisecek denildi ve herkes isine gelmedigi icin onyargili yaklasti. Bu bahsedilen sayida kimsenin isine gelmez. Dogrudur yanlistir bilemem ama dogruluk payini dusunursek kurumun bu yonde bir plani varsa hemen harekete gecmezsek cok gec olabilir. Cunku ilan geldikten sonra ben sayinin arttirilabilecegini dusunmuyorum.
-
Bu mesleğin hakeza Gelir Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman Yardımcılığı gibi kadrolarin ileri goturulmesinde promosyon alimlari hayati onemde bence. Kariyer meslek kulturunun olusmasi a grubu puanlari ile gelen ufku acik arkadaslarin sayisinin artmasi ile mumkun. Diger yandan alim sayisi bekleyen arkadaslarin issizlik derdine de derman olacak duzeydr olmali. 400-500 kisilik bir alim win-win sonucunu dogurur. Etkinliklerde bu soylem de benimsenebilir bu sebeple.
-
@gölge07 İlandan da öte dostum imzalar atıldığı an iş biter ne yazık ki. Hatta karar veildiği an iş biter. O nedenle ben Sayın Daire Başkanından başlanarak yukarı yönlü bir silsile ile taleplerin iletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sn Aksakal ile görüşen dostlarımız olmuştu. Yine böyle bir organizasyon düşünülebilir. Talepler makul sebepler ve dayanaklarla iletilirse karşılık bulacağını umuyorum.
-
@gölge07 Pareto Üstat daha net ifade etmiş hocam. Reddedilen talep o söz konusu talep. Diğerleri sürüyor halen.
-
@kamusaldenetci Ben bunu en son dile getirdiğimde karşısında olanlar lince girişti dostum. O nedenle yorum yapmayacağim ama katılıyorum bu fikre daimi olarak.
-
@kamusaldenetci
katılıyorum hocam. sayının azaltılmasını talep edenler çeşitli gerekçelerle bunu üst yönetime iletiyorsa bizlerin yalnızca daha fazla sayı istiyoruz dememiz yetersiz kalacaktır.
karşı tarafın argümanlarını çürütecek ve sayının fazla olmasının artı yönlerini ortaya çıkaracak gerekçelerle yapılmalı etkinlikler.
burada bu gibi argümanları üreterek etkinliklere başlarsak daha etkili olacaktır bence. -
Hocam insallah bu forum amacina ulasir ve birlikte hareket edilerek taleplerimizi dile getiririz. Solediginiz gibi yoksa cok gec kalabiliriz. Bu sessizlik bence hic iyi gorunmuyor.
-
Benim izlenimlerim şu yönde. Kurumda artık denetmen kökenlilerin bir etkinliğinin olmaya başladığı, özellikle merkezde de bu etkinin bulunduğu, taşrada ise daha önce il müdürlerinin tamamı teftiş kökenli iken şimdi birçok ilde ki büyükşehir vs dahil denetmen kökenlilerin müdür olarak atandığı durumu var. Dolayısı ile denetmenlerin bir aktifliği sözkonusu. Bunu yeni atanan 2-3 yıllık yrdmcılar için söylemiyorum. Şimdi gelelim sayı neden düşük istenmekte veya nitelik konusuna neden vurgu yapılmakta? Dikkat ederseniz ilk 200 sayısı duyumu dernek menşeili gelmişti. Durumu biraz daha geniş ele alırsak. SGK teftiş ile birleşme orta vadede kaçınılmaz. Bunu birkaç sene evvel denediler lakin pilavı köprülü gibi direkt ortasından yiyelim deyince ters tepti ve o çalışma o dönem rafa kalktı. Bir bakıma aslında direktten dönüldü. Yoksa ciddi yollar alınmıştı. Şimdi ise daha temkinli ve tedrici bir strateji var. Grup başkanlığı şeklinde orgutlenelim il müdürüne bağlı olmayım. Denetim tazminatı vs bizlerde alalım gibi aşama aşama istekler dile getiriliyor. Dernek başkanı SGK başkanı ile mütamadiyen görüşmelere toplantılar yapılmakta. Herhalde orda çay çorba içip dönmüyorlar. Velhasıl orta vadede bu süre 2 mi olur 5 yıl mı olur bilemem ama teftiş ve denetim eni sonu birleşecek. Ki denetmenlerde bu konuda haklı birçok işi onlar yapıyor artık müfettişlerin yaptığı birçok iş denetmenlere paslandı. Dolayısı ile özlük haklarının iyileştirilmesi cidden elzem. Şimdi gelelim bu promosyon da ki azalma mevzusuna. Az olan değerlidir mottosu devreye giriyor burdada. Artık bir sekilde kademeli olarak bu alım sayılarının düşürülüp birleşme zamanı geldiğinde malum unvanlar değiştirilecek tıpkı vergi denetmeni vergi kontrolörü mevzusunda olduğu gibi. Ez cümle alımların düşürülüp nitelik vurgusunun yapılması belkide halihazırda işin başında olan denetmenlerin/derneğin vs'ninde beklentisi ve talebi olabilir. Dediğim gibi tedrici bir hazirlik var bence birleşme için. Adım adım ilerleyen bir sürece. Tabi bunlar benim izlenim ve düşüncelerimdir. Son olarak sayı malum 400 özdeşleşmiş bir sayı fakat 200 sayısı gündeme geldi ben şöyle düşünüyorum. Devlette işleyiş duyumlardan farklı oluyor. Ne 400 ne 200 bu iki sayının ortasında dile getirilmeyen bir sayıda alım olabilir. Misal 250 275 300 vs gibi. İstatistik konusunda son alımda da kurumda buna karşı olan ciddi bir kesimin olduğu söylenmiş konuşulmuştu o dönem buralarda da. Yeterlilik sınavlarında istatistik kökenlilerin çoğunlukta kaldığı bir gerçek ise ki bu teyit edilmesi gerekir. Böyle bir durumda kurum istatistik alımlarını kesip tamamıni İİBF ye tahsis edebilir. Lakin bu şu anlama gelmesin bütün istatistik mezunları kalıyor ediyor. 50 tane iibfliyi cebinden çıkartacak istatistikcide vardır saygı duyarım. Lakin işin açığı SGK kadrosunda istatistik neden diye herzaman esasen herkesin aklındaki sorudur. Yani ne alaka minvalinde. Fakat kurum öyle taktir etmiş diyecek bir söz yok. İstatistikçiler arasında da dediğim gibi bu işi hakkı ile yapacak kardeşlerimiz hiç şüphesiz bulunmaktadır. Hepimizin hakkinda hayırlısı olsun. Artık ihtiyaç vs var başkan alım yapacağız edeceğiz diyor. Daha fazla bekletmenin anlamı yok. Diğer proların süreci kendi içinde işler birşekilde bu yeni ilana mani değil bence. Tekrardan hayırlısı olsun ne diyelim.
-
@duha Kastettiği son promosyonlardı başkanın. Pek tabi istedikten sonra 1000 kişilik alım bile nitelikli şekilde yetiştirilebilir. Bu konuda başkanın düşüncesine katılmıyorum ayrıca. Niyetim bu konunun doğruluğunu yanlışlığını tartışmak değil. Niyetim orada geçen konuşmayı doğru şekilde aktarmak. Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun,başarılar diliyorum.
-
@lion Gözlemlerin çok yerinde dostum lakin buna dair somut fırsatlar vaki iken ne yazik ki sonuç alınamadı. Ileride bunun kaçınılmaz olduğu aşikar. Beni tek düşündüren mevcut alımların sayılarının azaltılması eğilimi ki bunun olması en çok sizlere zarar vereceği çok net. Bence şu da bir adim olabilir. Teftişin en çok irdelediği husus mesleğe giriş sekli. Oraya beş kat ve yazili sinavla alinirken, denetime 4 kat sozlu sinavla aliniyor. Yazili sinav ve daha çok kat adayın çağirilmasi da bir nitelik artışı sunabilir. Bu da sayi azaltilmasini gereklilikten çıkarır. Bakalim hayirlisi olsun dostum.
-
@duha, içinde söyledi: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
@kamusaldenetci
katılıyorum hocam. sayının azaltılmasını talep edenler çeşitli gerekçelerle bunu üst yönetime iletiyorsa bizlerin yalnızca daha fazla sayı istiyoruz dememiz yetersiz kalacaktır.
karşı tarafın argümanlarını çürütecek ve sayının fazla olmasının artı yönlerini ortaya çıkaracak gerekçelerle yapılmalı etkinlikler.
burada bu gibi argümanları üreterek etkinliklere başlarsak daha etkili olacaktır bence.Aynı düşüncedeyim hocam. Zayıf aracılar yerine adaylar yine doğrudan hamle yapmalı, yine bir randevu alınıp bu fikirlerle talep doğrudan iletilebilr.
-
@paretowilfredo Hocam bakmayın siz onlara. Sizin fikirleriniz çok net ve tamamen adayların lehine.