11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
@onuktekin Elbette öyle diyecek hocam. Dernek yönetimi bildiğim kadarıyla ciddi şekilde memurluk kökenli. Bu yönden bakınca açıktan niyet beyanı beklemeyecek kadar sürecin ve durumların farkında birisi olarak gözlemlemiştim sizi. Dün atılan ilk tweet malumun ilanıdır. Sonrası tepkiler gereği atılan adımlardır. İlgili kişinin fevriliğinden dolayı açıklamaları ve durumu toparlama görevini ise gördüğümüz kadarıyla diğer sakin kişiler üstlenmiştir.
-
Sn. Başkanın ilgi tweet'i:
SG Denetmenliği kariyer bir meslek olup giriş koşulları bellidir. İster memur olsun ister dışarıdan KPSS’den yeterli puanı alan herkes bu mesleğe girebilir. Kurum içinden sınavla denetmen alınmasını doğru bulmuyoruz. Bizim SGD Derneği olarak görüşümüz ve duruşumuz bu yöndedir.
-
Arkadaşlar bir denetmen yardımcısı olarak 2-3 gündür takip ediyorum tweetleri sosyal medyadan. Nacizane bir kaç düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim. Bilen bilir bizde çok fazlasıyla bekledik ve uğraştık bu mesleğe girebilmek için. Burda ki uğraşmak dan kasıt özellikle sürekli etkinlikler yaptık vs. anlamında söylüyorum.
Hiçbir meslek mensubu ister promosyon olsun isterse de kontrol memurluğundan gelen üstadlar olsun kurumiçi alıma sıcak bakmaz. 2011 yılına kadar böyle bir meslek yoktu ve şuan yaptığımız işlerini bir bölümü kontrol memurlarınca gerçekleştiriliyordu. Daha sonrasında mesleğin unvanı değişti ve kontrol memurları arasından sınavla denetmenlik mesleğine geçiş imkanı sağlandı. Bu güne kadar kurum içi alım denilebilecek tek durum bu olmuştur. O da mesleğin kuruluş aşamasındadır. Doğrudur yanlıştır bu tartışılabilir ama bu farklı bir konu. 2011 yılı itibariyle tamamı açıktan olmak üzere belirli aralıklarla mesleğe alımlar gerçekleştirilmiştir. Ve öyle de olmaya devam edecektir.
Bu mesajı yazma amacım ise şudur kesinlikle yapabildiğiniz kadar etkinlik yapmanızı tavsiye ediyorum. Sosyal Güvenlik Denetmenliği mesleği İİBF'lilerin hakkıdır. Ancak Etkinlik yaparken bence kurum içi tartışmasına hiç girmeyin. Çünkü gördüğüm kadarıyla kurum içinde ki memurların oyununa geliyoruz. Bir etkinlik yapmışlar bir kaç kişi kendilerince ve gündemde kalmak istiyorlar. Ve bizler cevap verdikçe daha fazla gündemde kalıyorlar. Kurumun içinden alım ile ilgili bir kaç kişiye de sordum bugün öyle bir durumun olmadığını söylediler. Kesinlikle böyle bişey olmamalıdır. Biz onları böyle gündeme taşırsak ama bu konu ilerleyen dönemde tartışmaya açılabilir. O yüzden sürekli etkinlik yapın ve haklı olarak alım isteyin. Kurum içi kurum dışı muhabbetlerine girmeden ve memurların gündeme gelmesini sağlamadan.
Sadece kişisel düşüncelerimi paylaşmak istedim. Katılıp veya katılmayabilirsiniz linç etmeyin beni İnşallah en kısa zamanda hakkınız olan 11. Promosyon ilanı gelir. Dualarım sizlerle.
-
@friedman17 Hiç duyum yokmu hocam ilan hakkında
-
@friedman17 friedman reis geçmişteki bilgileler gelecek hakkında bilgi verirmisin ne zaman gelir ilan
-
@kamusaldenetci Sinan Bey alım süreçlerinde bizlere hep destek oldu. En başından beri de kurum içi alıma karşı oldu. Benim kendisiyle bu konuda mesajlaşmamın üstünden de bir yılı aşkın süre geçmiştir. Fevri bir çıkışını görmedim. Tepki gösterdiği şey ile anlaşılan şeyin bu kadar farklı olmasının sebebi kişilerin eksik bilgi sahibi olmalarıdır. Kurum içinde huzursuzluk var mı yok mu bilemem ama tepki gösterdiği şey net olarak bu şekilde bir huzursuzluk olduğunun söylenmesi. Kurum içinden gelenlerin yoğun olması da pek mümkün değil bu arada. Sayıları o kadar çok değil.
-
@friedman17 ty haber yaptı, twetter anında çalkalandı. Ama tabi herkes korkuyor, artık herkesin acı bir maliye tecrübesi (kurum içi özel sınavı) var. Ama hakikaten iyi gündem oldular, paraynan alamazsın:)
-
Helal olsun sunu maliye de yapsaydi suan 1500 duy 1500 guy kirum ici yerine onlarda kpss ye girip bizler gibi girseydiler disardan issiz emek veren kardeslerimi alsalardi cogu kisi magdur olmaz gelecege umutla bakarlardi.issizlik de azalirdi bir nebze
-
@strtmn Aslında haber değil dostum. Habere değecek bir durum değildi lakin bir bilgilendirme tweeti atmış editör arkadaşımız. Bana sorarsanız iyi oldu. Bizim de dile getirdiğimiz şeyler birilerini izaha mecbur bıraktı, saf netleştirmek zorunluluğu doğurdu. Etkinlik ve sonrası süreçte bunu sağlayan dostların emeği elbette yadsınamaz. Kimse bundan sonra hem oraya hem buraya göz kırpan cümleler kuramaz
-
@kamusaldenetci her ne kadar takdir ettim açıklamalarınızı diye yazsam da yorumlarda açıkçası ben de sizinle aynı fikirdeyim. Etrafı soğutma çabaları bu yaptıkları.
-
@mirakar Kesinlikle hocam. Zaten ciddi rahatsızlıklar var mevcut cenahtan. Son dönemde yaşanan bir çok şeyden sonra. Yakında gidecekler diye duydum bir çok arkadaşımdan. O yönden kamuoyu desteği elde etmek için bir anlamda kitleyi kullandılar. Forumda bile taraftarları olduğuna göre başarılı da olmuşlar Her neyse, bu kadar gündem etmeye değer bir cenah değil zaten en iyisi kapamak hocam. Bu türlüsü onlara yarıyor. @Friedman17 arkadaşımızın dediği gibi alıma odaklanmak lazım kimseyi aracı kılmadan. İİBF kendi kendisine sahip zaten. Sahip çıkmaya, abilik etmeye çalışan dış yapımlara ihtiyacımız yok
-
@paretowilfredo stalk yaparken gördüm. Kurum içinden birisi ilgili başvuru yapıldı seçim zamanı gündeme gelecek göreceksin yazmış. Bunu da buraya bırakayım.
-
@strtmn Dostum olanlara azıcık dokundum diye işitmediğim hakaret kalmadı o akşam Beni konuşturmasınlar. Kimin niyetinin ne olduğunu, kimin neler yaptığını biz biliyoruz. Hiçbir sözümüz boşa değil. Bunu hedef saptıranlar, lafını yiyenler, biz bi fısıldadık diye bağırarak derdini anlatmaya çalışanlar iyi biliyor.
Ama şu var, Maliye zamanı da çok hakaret işittik. Kendimizi öne attığımızla kaldık. O gün kafasını kuma gömen bizim güruhtan birileri de bugün SGK üzerinden duyar kasarak muteber oluyor. Fikri hep aynı olanları tenzih ediyorum. Memurken de müfettişken de aynı duruşu sergilediklerine ben şahidim. Ama yanlış yol arkadaşı insanı uçuruma götürür.
En güzeli ben bu işlere hiç karışmayacağım artık. Bizim tavrımız da başından beri net. Kimse konuşmazken, kimsenin konuşmadıklarını konuşuyoruz hep. Hiç gerek yok. -
@paretowilfredo maliye birçoğumuz için sürpriz olmuştu. Artık SGK yi herkes biliyor. Adamlar çalışmalara başlamış, ilan gecikirse bu detayı da düşünür sevgili arkadaşlar. Mübaşirin hakim veya savcı olması ile noktalanacak diye korkuyorum bu işlerin.
-
@paretowilfredo Hep konuştuğumuz şeyler üstat. Cambaza bak oyunu oynuyorlar. Kendilerince birilerini hedef gösterip asıl olanları örtmeye çalışıyorlar. @kamusaldenetci 'nin söylediği kısım da var. Son yeterlik sınavında yaşananlardan sonra çok ciddi bir kesim rahatsız. Buna karşı İİBF mezunlarını kullanarak kamuoyu desteği arıyorlar kendilerine. Ama olanı geciktirmeye yarar en fazla, daha fazlasına değil.
-
@strtmn Dostum biz forumda da twitterda da @can-mavi ile resmen yırtındık Maliye konusunda. O gün susanlara sürpriz olmuştur elbet. Bir de kurum içini savunanları üstat bilenlere. Tepkim sana değil gücenme. Sürpriz oldu sözü bi an trajikomik geldi bana.
-
@mk-ank Öyle kardeşim. Sen benden daha yakın müşahede ediyorsun ve görüyorsun olanları orada. Burada bunları gündem etmeye değer görmüyorum. Yeni alımı konuşmak en doğrusu ve dostlara somut veriler, çalışmalar sunmak en güzeli.
-
@paretowilfredo son olarak şunu söylemek istiyorum. O malum sendika varsa korkacaksın. Herkese sevgiler, saygılar.
-
@kamusaldenetci Taraftar diye beni işaret ediyorsunuz sanırım. Ben gördüğümü söylerim. Benimle ilgili bir şey diyecekseniz işaret etmek yerine doğrudan etiketleyip buraya ya da mesajla yazabilirsiniz. Birebir sohbetimi anlattım diye ne kimsenin taraftarıyım ne de savunucusuyum. Bahsettiğim sohbetin üstünden de çok uzun zaman geçti. Yani tepki geldi diye karşıyız demiyor kişi. Bunu da bana özelden yazdı yine. Gerçi aynı şeyleri yazıp farklı bir şey anlaşılmasını beklemem de saçma ama yine de yazmış olayım.
Dernek yöneticileri işsiz insanlardan mı kamuoyu desteği alacak? Üstelik tivitlerde onları biz etiketledik. Komplo teorileri yerine somut şeyleri konuşmak lazım.
Kurum içi alımı destekleyen, üye kasan dernek arıyorsanız Sosyal Güvenlik Ailesi Derneği öyle. Büro-sen, Yusuf Yazgan yine öyle. Sapla samanı birbirine karıştırmamak gerek. -
İleti kaldırılmıştır.