2019 Maliye Soru ve Cevapları
-
Soruyu tam olarak hatirlayamiyorum kardesim. Ama odemeyi geri taahhut etmemesi felan diyordu en mantikli şık oydu. Şıklari tam hatirliyirmusun. Bende senin dedigini isaretledim yanlis animsamiyorsam.
-
Tamamı geçer ve beyanname yok gibi bir şık vardı sanki
-
Bütçede ekonomik sınıflandırma yapılır gibi bir şık olan soru vardı sanki. Hatırlayan varmı?
-
@Estevez soruyu tam hatırlayamıyorum..işin Garibi cevabı da tam hatırlamıyorum..süreksiz borcun geri ifası gibi. Hatırlasam soracağım birilerine. Sınavdan çıktığımdan beri sadece bu soruya odaklandım..
-
@ozgur0606 hocam doğru yapmışsınız o soruyu rahat olun
-
Maliye 30üstü yapan sıralaması uçar
-
@ozgur0606 onu ben de süreksiz borç yaptım.
-
@ücüncütekil bu sorularla biraz zor ama yapana helal olsun valla.
-
Muhasebe kolay olur mu acaba
-
veraset intikalle ilgili sorunuzun cevabı sanırım 7338 sayılı veraset ve intikal vergisi kanununun ilk maddesinde yazıyor.
Verginin mevzuu:
Madde 1 – Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinde bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset
tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine
tabidir.
Bu vergi, Türk tabiiyetinde bulunan şahısların ecnebi memleketlerde aynı yollardan iktisabedecekleri mallara da
şamildir.
Türkiye Cumhuriyeti tabiiyetindeki bir şahsın Türkiye hudutları dışında bulunan malını veraset tarikıyle veya sair
suretle ivazsız bir tarzda iktisabeden ve Türkiye'de ikametgahı olmıyan ecnebi şahıs bu vergi ile mükellef tutulmaz. -
Muhasebe bence hersene oldugu gibi standart olur ama mesele su ki zaman sikintisinin en yogun hissedildigi derste muhasebe. Zamani iyi kullanmak lazim.
-
@Muhalba bende öyle yaptım da uzun zaman oldu maliye bakmayalı emin olamadım hocam .
-
Tam emin olmamakla beraber konsolide yaptım o soruyu çünkü konsolide borçların süresiz ve devletin ana parayı ödemediği(sadece faiz ödüyor) bir borç türü olduğunu okumuştum. Diğer şıkları bilmiyorum tabi
-
@Tonyukuk646 valla konsolideye gittim geldim ama diğeri daha mantıklı geldi açıkçası ösymnin verceği karara kaldık yani
-
@LioN konsolidasyon vardı şıklarda bi hatırladığım oydu
-
Veraset intikal vergisi sorusunun cevabı tamamını beyan edip vergiyi öder olacaktı
-
@Tonyukuk646 Bulamıyorum her yerde baktım cevaba..
-
@ozgur0606 o soru devletin hicbirsekilde odemeyi taahhut etmedigi borclanma sekli nedir mi oyle birseyler soruyordu. Siklardada suresiz borcla baslayan birsey vardi onu isretledim diye hayltirliyorum. Suresiz borcta devlet sadece faiz odemesi yapmiyor mu?
-
@kilici şimdi hatırladım ya bu tr tr 4 ay tr yabancı 6 ay yabancı yabancı 8 ay olayı vardı soru onla alakalıydı sanırım. Yanlış yaptım ben.
-
@Tonyukuk646 cevap süresiz olan olması lazım çünkü ben notlarda gördüm oyleydi