2019 Maliye Soru ve Cevapları
-
@Lex-fori itiraz değil de dava açma süresi nedir diye soruda soruluyor deniyor ???
-
@ekeblad ödeme emrine konu vergi için dava açma diye birsey yok ödeme emrine itiraz edilir. Yapılan itirazda zaten idare mahkemesinde incelenir.verginin hukuka aykırı olması vs. Gibi bir durumda da ödeme emrini iptal eder.
-
Hocam siz vergi dairesi calısanı olarak daha iyi bilirsiniz. Yınede dava açma suresını soruyordu ve malıyede en kolay soruydu hatta. Acıklansın gorelım
-
Vergi ve/veya ceza ihbarnamesine karşı dava açılır ödeme emrine itiraz edilir. Her ikisi için de görevli ve yetkili mahkeme vergi dairesi müdürlüğünün bağlı bulunduğu il sınırlarındaki vergi mahkemesidir. İlde vergi mahkemesi yoksa vergi mahkemesi olan en yakın ilde açılır veya itiraz edilir.
-
Benim hatırladığım da ödeme emrine dava süresini soruyordu itiraz yazmıyordu dava ile ilgili bi şeyler vardı
-
@supernatural bende oyle animsyorum kardesim dava acma suresini soruyordu.
-
@supernatural soruyu ilk okuduğumda 15 yaptım sonra itiraz değil dava açma süresi dediği için 30 yaptım kafam allak bullak oldu o an..
-
@Lex-fori ama dava açmayı soruyordu ben çok durdum üstünde o sorunun 15 itiraz dava kesin 30 dedim ama işaretlemedm
-
@aroma bende 30 yaptimda onu ama 01.01.2018 den itibaren odeme emrine itiraz davasi 15 gune cikartilmistir. Eger mahkeme herhangi bir sebep ile ilk etapta redderse 15 gunluk ek bir sure daha verip 30 gune toplamda cikartabiliyormus. Nette oyle yaziyor.
-
Vergi mahkemesinde genel dava açma süresi 30 gündür bunda hemfikiriz. İyukta özel kanunlarda başkaca süre yoksa vergi mahkemesinde dava açma süresi 30 gündür yazar. Ancak ödeme emri ayrı bir kanun olan 6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanunda düzenlendiği için 6183 teki süreyi baz almanız gerekiyordu.
-
@LioN 2018 değişikliğini biliyordum ancak o an itiraz % dava açma aynı kapıya çıkar mı ikilemi oldu ama 30 yaptım velhasıl
-
Soruda vergı borcu kesınleşmış teblıg edilmiş kaç gun ıcınde dava acılacak denıyordu.
-
@hussle ödeme emri kesinleşmiş ve vadesi geçmiş vergi borçları için düzenlenir
-
En ıyısı acıklanmasını bekleyelım hocam
Gecıkme faızı gecıkme zammı soruSundada kesınleştıkten sonrası olabılır bekleyip gorelım -
Vergi dairesinde çalışan yakın bir arkadaşınız varsa ziyaretine gidin hem çayını içersiniz hem de ödeme emri örneğine bakarsınız. Önünü arkasını iyice inceleyin tebliğ edilirse kaç gün içinde ve nereye itiraz edilir, mal bildirimi süresi kaç gündür bir bakın.
-
@hussle hocam sınava girmedim ama vergi dairesinde çalışan biri olarak ödeme emriyle az çok bilgi sahibiyim
-
Yani bende 30 yaptim ama mantiken bakarsak devlet alacagini oyle bekletmez. Vergi maliyeti olmasin diye. Gel 15 gunde isimizi gorelim oduyorsan ode yoksa faizimi isletmeye bakayim der:)
-
Yatırımlarda dolaylı maliyet ve doğrudan maliyet toplamı neydi arkadaşlar. Ben değişken maliyet yaptım
-
@hussle hocam sen de herşeye itiraz ediyorsun :)) yapma bu kadar o soru da gecikme faizidir soruda geçen ibare de " vadeden son tarhiyatin tahakkuk tarihine kadar."
-
Cevap 15 arkadaşlar çok derine inmeye gerek yok. Yeni değişiklikti soruldu bu kadar ve herkeste bekliyordu yani bu soruyu