Dostlar öncelikle geçmiş olsun ve hakkınızda hayırlısı olsun. Bol ilanlı bir yıl olmasını dileyerek bugünkü mevzumuza geçelim. İktisat testinde sizlere,ktisadi Doktrinler Tarihi, Mikro İktisat, Para-Banka-Kredi, Uluslararası İktisat, Kalkınma-Büyüme ve Türkiye Ekonomisi konularından sorular yöneltilmiştir. Bu sorulardan hatırladıklarınızı başlık altında toplayarak hep birlikte 40 soruyu da bulmaya çalışalım. Sınavın iktisat soruları hakkındaki değerlendirmeleri de burada yapalım.
2019 İktisat Soru ve Cevapları
-
Dostlar öncelikle geçmiş olsun ve hakkınızda hayırlısı olsun. Bol ilanlı bir yıl olmasını dileyerek bugünkü mevzumuza geçelim. İktisat testinde sizlere,ktisadi Doktrinler Tarihi, Mikro İktisat, Para-Banka-Kredi, Uluslararası İktisat, Kalkınma-Büyüme ve Türkiye Ekonomisi konularından sorular yöneltilmiştir. Bu sorulardan hatırladıklarınızı başlık altında toplayarak hep birlikte 40 soruyu da bulmaya çalışalım. Sınavın iktisat soruları hakkındaki değerlendirmeleri de burada yapalım.
-
İktisat geçen seneye göre zorluk olarak aynıydı değil mi?
-
@islimbot geçen seneden bariz zordu. Maliyeye diyecek bişey yok zaten
-
Bütçe açığı ve hiperenflasyon sorusu neydi tam olarak ?
-
@aroma dış şok hariç diğerleri dedim ben
-
@kpssınavı dis sok icin petrol krizini dusundum enflasyonu artirir falan diye
-
Ak modeli, tarife 10 brm, monopol dengesi 20 Br, terkip hatası, tobin q, yerli mb nin sıkı para pol uygulaması, 23-29 liberal, 24 ocak 1980 kamu etkinliği artmıştır, leotief paradoksuna tarım değeri düşük gösterilmiştir
Yanlış tabii ki olabilir
-
@ekofirat ak modeli 1923-29 yanlış bence hocam tekrar bakmak lazım
-
yatırım yaparken dolaylı ve dolaysız maliyetlerin tamamına ne denir diye bir soru vardı kuruluş gideri yaptım
-
@ademsmith ben de onu düşündüm arz dolayısıyla fiyat yükselir dedim. Soruda bütçe açığıyla yükselmeli diyordu sanırım.
-
@Adam-Keeynes 23-29 kesin doğru hocam. Lozan sebebiyle tarife, kota uygulayamadık. 29'da Lozan kısıtı kalktı
-
@ekofirat 1923 1929 arası daraltıcı para, istikrarlı kur uygulandı liberal ne alaka hocam 1923 te onu anlamadım
-
@Adam-Keeynes liberal serbest dış ticaret ile ilgili. Siz daraltıcı para ve maliye pol uygulandığından bahsediyorsunuz
-
@rybzinski ben de kuruluş desim sonra boş bıraktım çok merak ediyorum cevabını.
-
@ekofirat diğer arkadaşlara danışalım bence ben emin gibiyim liberal olamaz hocam o. Serbestleşme falan yok 1923 29 arasında
-
@Adam-Keeynes liberal politika uygulandi
-
@johnstuartmill hocam mill sorusunun cevabı neydi?
-
@kpssınavı O soru maliye sorusuydu hocam ben de yapamadım.
-
İktisat ta kota sorusunun cevabı neydi
-
Bugünkü deger kota kur marjı hesaplama vardı bir de maliyet fonksiyonu ile talep Denklemi vermişti bu sayısal soruların cevabı neydi