2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
@ultras06 ben faaliyet kaldiraci yaptim. katki payi degisken maliyet fiyatiyla satis fiyati arasindaki yuzdelik fark degil mi? soruda sabit maliyetleri ne olcude karsilanmasini gosterir diyordu sanki
-
Bitanede ihtiyatlilik yapistirdim ama osym bize yapistirmaz umarim:)
-
@kpssınavı evet kardesim soruda sabit maliyetli birseyler yaziyordu. Isletmenin sabit maliyetlerini karsilama orani felan diye. Bende faaliyet yaptim diger arkadaslar ne diyor ona.
-
@Adam-Keeynes yok hocam pazarlama satış dağıtımdı onu komple kapatmak olmaz idari faaliyet falan bişey dese gyg borçlu falan dersinde o hesapla ilgiliydi sadece gideri hepten yazmıştı hesaba,ben yanlış yaptım soruyu sanırım,gaag borçlu psdg alacaklı yıl sonuna kadar kısım dönem gideri olarak psdg borçta olması gerekirken hepsini bu hesaba yazmıştı
-
Konusu kalmayan karsilik 1000 tl alacakta olan şıkki isaretleyen var mi ?
-
@LioN ben,oyle olcakti zaten
-
@LioN aynen yarısını satmış çünkü karşılıkta yarısı oluyor kapatırken
-
Verilen cek ve alinan cek alacakta ceki ciro ediyordu isaretledim soruyu tam animsamiyorum.
-
@aroma ben son yilin 2018 amortismani soruluyor diye hatirliyorum 11bin olmasi lazim
-
@rybzinski ben dikey dedim
-
@balans-etkisi hadi bakalım hayırlısı o zaman
-
@LioN vçek 30.000
Bankalar 30.000 -
@Adam-Keeynes faizi 700 buldum ben
-
@kpssınavı mksk 50 hocam
Bankalar 10.750
Bonolar 10 400
Faiz 300
Mksk 50 -
@Adam-Keeynes isletme mal aliyordu sanki kardesim. Sukadar cek ciro etmis sukadar cek vermis diye yaziyordu soruda sanirim.
-
@Adam-Keeynes faiz yuzde 12'den 7 aylik degil miydi?
-
@LioN çek keşide ve ciroları birleştirilir hocam aksi durumda hesaplar işlemezr zaten
-
Birde iade sorusu vardi isletme pesin almisti. Alacakta 153 391 mi vardi siklarda oyle birsey yapan var mi
-
@Adam-Keeynes suan tam animsayamiyorum soruyu ama. Sanirim isletme bir mal aliyordu aldigi bu mal karsiliginda atiyorum 100 tl lik malin 80 tl si icin cek keside ediyor kalan tutar icinde cek ciro ediyor buna gore kayit nasildir diye kalmis aklimda
-
Hangisi duzenleyici hesaptir vardi reeskontlu olani isaretleyen var mi