2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
@Keynesin-Faizi öyle bi şıkta vardı ben hisse senedi ihraç primi olan şıkkı işaretledim yanlışta olabilir emin değilim
-
@balans-etkisi dostum seninkide doğru olabilir ama satış varsa menkul kıymet karıdır eğer şirket kendi hissesinin ihraç ediyorsa dediğiniz gibi demekki ben yanlış okudum satış işlemi sandım
-
ihraç diye okudum bende ama emin değilim
-
@Muhalba psdg alacaklandırmak gerek hocam. Borçlu vermişti psdg, alacağa atacaktı 15.000 alacak gaag 3.000 borç gaag 18.000. Bence tabi kendi yorumum
-
@Keynesin-Faizi sermaye arttırımına giden şirket nominal değerinin üzerinde satarsa hisse senetlerini aradaki fark hisse senedi ihraç primleri hesabına yazılır ama soruyu tam hatırlamıyorum hızlı hızlı okuyup geçtiğimiz için malum süre dolayısıyla
-
@balans-etkisi doğru hocam cevap hisse senedi ihraç primi
-
-
gitti bir soru kaldı 36
-
@Adam-Keeynes hocam o soruda yanlış olan neydiki önce baktım bi hata yokki dedim kendi kendime:) sanırım aylık bölümü dönem ayırıcı hesaplara yazmalıydı önce
-
Düzeltme yapacağın hesabı terse atacaksın hocam pekte bir esprisi yok ters işlem gibi düşü nmek gerek
-
O soruda sirket hisse seneti ihrac ediyordu piyasaya ben oyle animsiyorum. Elindeki hisse senetini satmiyordu. Halka arz ediyordu sirketi.
-
@Adam-Keeynes, içinde söyledi: 2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
@Muhalba psdg alacaklandırmak gerek hocam. Borçlu vermişti psdg, alacağa atacaktı 15.000 alacak gaag 3.000 borç gaag 18.000. Bence tabi kendi yorumum
Soruda 1 martta 18bin pazarlama satış dağıtıma yazmış. En baştan gider yazmis yani. Bize yıl sonu kaydını soruyor. Yıl sonuna kadar aslen giderimiz 15bin idi. Kalıyor 3bin. Psdg 3bin alacaklı, gelecek aylara ait giderler 3 bin Borçlu yaptım.
-
@LioN o kadar hızlı okudumki hiç hatırlamıyorum birde şu muhasebe ilkelerinden bir soru vardı onun cevabı neydi ?
-
@Keynesin-Faizi tahakkuk esasina gore islemleri yapiyor diyordu cevap donemsellik dedim.
-
@LioN evet şimdi hatırladım sonlarda bi tane soru vardı aktif pasifi eşit tutar mı öyle birşeydi onu ne yaptınız?
-
@Muhalba psdg 'nin soruyla bir ilişiği olmadığı için kökten kapamak gerekiyordu sizin yaptığınız işlemde 12.000 TL kalıyor hala kapanmamış oluyor yani hesap tam olarak. varsa başka fikri olan yazsın bu soru ile alakalı.
-
@Muhalba, içinde söyledi: 2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
@Adam-Keeynes, içinde söyledi: 2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
Soruda 1 martta 18bin pazarlama satış dağıtıma yazmış. En baştan gider yazmis yani. Bize yıl sonu kaydını soruyor. Yıl sonuna kadar aslen giderimiz 15bin idi. Kalıyor 3bin. Psdg 3bin alacaklı, gelecek aylara ait giderler 3 bin Borçlu yaptım.
Ayrıca gaa gider değil gaa gelirden bahsediyordu soru yanlış okumadı isem
-
@Adam-Keeynes hocam zaten psdg 12000 dönem içinde gider olarak yazılmalıydı. 15000 fazla yazılmıştı. Hata düzeltme kaydında alacaklandıracaktık.
-
@mia99 sorunun psdg ile ilgili bir kısmı yoktu hocam o hesabı komple kapatacaktık bence
-
@Keynesin-Faizi hatirlayamadim kardesim. Siklarda gecmis yil zararinin donem karindan dusulmesi olan soruyu mu soruyorsun.