2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@paraşütçü-walras Dostum kusura bakmayın ama şeytanın avukatlığını mı yapmaya çalışıyorsunuz burda bu kadar işsiz genç varken. Yani sanki ikna turuna çıkmış siyasetçi gibi gerek yok böyle söylemlere açık açık siz kimin yanındasınız onu söyleyin isterseniz?
-
arkadaşlar yine post kısır döngüye girmiş lütfen yapmayalım.
-
@paraşütçü-walras dalga mı geçiyorsunuz
? Bize mi öyle geldi? Gelmiş burada kurumiçini övüyor. Sabır ya Sabır. -
@paraşütçü-walras ben yol anlamında sormadım mağduriyeti halen göremeyen kesime ne yapsak boş demek istedim.Bunca eziyet çekmedik bunu bilirim.
-
Böylesine başarılı Kurum İçi güzellemesini Kurumun İçi bile yapamazdı herhalde. Tebrik ediyorum.
-
İnsanlar bırak Türkçe’ye hakim olmayı daha okuduğunu anlamıyorlar, de’yi da’yı ayıramıyorlar sonra burada işsiziz diye veryansın ediyorlar. Benim gençlerden hala umudum var diyen “akil abiler” hangi gençlikten bahsetiyor acaba.
-
@paretowilfredo dostum foruma duygularımizi karşıya aksettirecek bi şeyler bulalım karşıya anlatamıyoruz derdimizi ya hu
-
@kpssınavı Yapım ekinden sonra gelen çekim ekleri kesme işareti ile ayrılmaz. Türk köküne gelen -ce eki yani benzeşme ile -çe olan ek bir yapım ekidir. -ye ise yönelme çekim ekidir. Dolayısıyla doğru yazılışı;
Türkçeye
-
Güvenlik veya oda sorumlusu yurttaşlara verilmeyecek mi eğitim? Hani tarh tebliğ tahakkuku felan ne bileyim. Biliyorlar mı yani nasıl oluyor bu? Ben bir şey anlamıyorum. @paraşütçü-walras
Şoför nereden biliyor mesela? -
-
Niye kurum içi alınıyor niçin tercih edilmeye başlandı?
https://dusuncemektebi.com/d/189593/ducane-cundioglu-siyasette-yol-ayrimi-ya-sadakat,-ya-ehliyet
Bu yazıyı okumakta fayda var. -
@adalet Dücane mi o?
Yok o eleştriyeah
Biz onu okumazzuk
Kafamız karışır sonra.
-
@Godot Bkz. (forumun gördüğü efsane kapaklar)
-
Gece gece toplanıp forumu trollemeye mi geldiniz hey Allah'ım ya! Sizin bu yaptığınız ancak #İİBFSBF mezunlarının sınıf bilincinin gelişmesine sebep olur, o yüzden siz bilirsiniz buyrun
iyi geceler dostlar, biz kendi yolumuza bakalım! -
İlanlar geliyor galiba, manipülasyon başladı :))
-
Çok garip bir topluluk bu forumdaki insanlar. Yani insanların neden forumdan uzaklaştığını, bazı kisilere alındığını ve bilgi-duyum-görüş paylaşmanın gereksiz olduğuna neden kanaat getirdiklerini tekrar anladım. Ben de KPSS A'dan 86-91 puan almış ve 2 senedir işe girememiş biriyim dedim. Bu durumun sayılamayacak kadar zararı var diye yazının sonunda belirttiğim halde kurumici alımı savunuyormuşum gibi görenler olmuş. Gerçekten hayret verici.
-
...işte sonra biraz o ağızdan biraz bu ağızdan konuştum. Hangi gruptan tepki alırsam ona "bak ben onu dedim ama şunu da dedim" diyebileyim. Çünkü ben çok zekiyim!
-
Kurum ici konusu cok konusuldu tartisildi. Sahsen bu platformda kurum icinin dogru bir uygulama oldugunu savunacak biri yoktur diye dusunuyorum. Misal gecen sene alinan ysk mudurleri suanda devlete yuk mu oldu? Gayette tikir tikir isi ogrenmis yapiyorlardir. Fakat bu sene ysk secim mudurlugu kurum icinden alindi. Simdi bunu hangi mantikla aciklayacagiz. Kurum ici demek al gulum ver gulum demek degil mi? Devlet kadrolari surekli belli bir zumrenin elinde cebinde olmus olmuyor mu? O halde kpss gibi bir sinava ne gerek var ki? Veyahut universitelere ne gerek var ki? Devlet belli bir donem memur alsin sonra kurum icinde ordan oraya yatay dikey kac tane gecis varsa hoplatsin dursun bir 20 sene. Bu mantigi nasil kabul edebiliriz? Ayrica kurum ici neden iibf kadrolari soz konusu olunca olabilir aslinda ya mantikli minvalinde bakiliyor? Mesela ogretmenlik icin kurum ici gelse mesela hakimlik savcilik icin kurum ici gelse mesela saglik sektorunde kurum ici gelse bukadar bisey olmaz ne olacak sanki kafasinda olunur mu? Bu ulkenin gencleri var bu ulkenin universiteleri var bu ulkede dibine kadar issizlik var. Hal boyleyken cebinde bes krusu olmayana devlet gel sende maas al sende bir aile kur sende bir sosyal birey ol bunun icin sinav aciyorum kadro veriyorum sana demek yerine halihazirda cebinde maasi olani neden koruyup kollayip kadrolar tahsis eder ki? İmkansizi degil hakkimiz olani istiyoruz. Koca devletin bircok alanda ihtiyaci varken bunu sebebini bilmedigimiz birsekilde ertelemesinin ne geregi var? 2000 tane guy almak her sene ki ihtiyacta varken cok mu zor? Millet catir catir vergi kacirirken kayit disi ekonomi almis basini giderken soyle yilda 500 tane vmy almak cok mu zor. Ulke yol gecen hanina donmusken 10 milyona yakin yabanci gocmen cirit atarken yilda 300 tane goc uzmani almak cok mu zor? Milletin gobegi catladi 5 yildir mhuy diye 400 tane almak cok mu zor? Gunlerdir haberlerde sayistayin raporlari geziyor su kamu kurumu bunu yapmis oteki soyle butceyi carcur etmis bilmem ne her yil standart 100 tane sayistay denetcisi alip daha aktif denetim yapip milletin malini yedirmemek cok mu zor? Hakkimiz olan kadrolarin biran evvel gelmesi dilegi ile...
-
@aroma, içinde söyledi: 2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
@paretowilfredo dostum foruma duygularımizi karşıya aksettirecek bi şeyler bulalım karşıya anlatamıyoruz derdimizi ya hu
"Anlamak fiilinden meşaleler yapılmalı,
Yeryüzünde birbirimizi görebilmek için."Nuri Pakdil
-
@LioN, içinde söyledi: 2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
Devlet kadrolari surekli belli bir zumrenin elinde cebinde olmus olmuyor mu?
Tanıdık yüzler dairenin verimliliğini artırıyor herhalde, egitmesi de kolaydır muhtemelen.