2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@paretowilfredo hocam selamlar ben 90 ve üzeri bir puan bekliyorum üst kurulların tamamı yds istiyorum ayrıca hazine ve maliye uzmanı, içişleri bakanlığı uzmanı yds istiyorum bilginiz varsa paylaşırmısınız şimdiden teşekkürler üstad
-
@Willsmithh üst kurullar yds istemiyor ama İngilizce soruyorlar yazılı sınavda (BDDK, spk, rekabet, kgk).maliye ise ne İngilizce istiyor nede soruyor.
-
@paretowilfredo sayıştay Konusunda sınav açılma ihtimali nedir acaba.2019 da 90 kişi aldık 2-3 yıl almayız diyebilirler mi?
-
@rassal anladım hocam teşekkür ederim kaymakamlığa hazırlanmak ile yds hazırlanmak arasında kaldım yds den illa 70 almasam bile bu süreçte alan dersleri ve yds birlikte çalışsam sınav çeşitliliği açısından daha faydalı olur heralde? en azından kurum sınavında çeviri vs sorarlarsa hiç bilmemekten iyidir diye düşünüyorum
-
@Willsmithh Birini tercih edecekseniz kesinlikle yds olmalı, hem puan isteyen kadrolar için hem istemeyip sınavda soranlar için. Sözlü mülakatta bile puanı istemediği halde bilinip bilinmediğini soran kurumlar oluyor, bu bir ölçü değilse bile artı puan olarak not alınıyor muhtemelenZaten yds isteyen kurumların listelerinin kapatma puanının istemeyen kurumlara göre bir nebze daha düşük olması yds nin bu konuda oldukça önemli ve belirleyici olduğunun kanıtı, kolaylıklar dilerim.
-
@Willsmithh hocam saydığınız kurumlara 70 yds yetmez geçmiş ilanları kıyaslarsak 80 almanız gerekir en az daha önce bu kurumların verdikleri ilanları inceleyerek kontrol edin çalışmaya başlamadan ona göre bir hedef belirleyin.
-
@Estevez teşekkürler hocam malum süreç uzun ilan beklerken yds yi en üste çekebilmek amacım artık hafta içi kurs bakıp kayıt olvam teşekkürler alakanız için hepinize
-
@Estevez YDS için 80 puan üzeri isteyenler hangileri? Dış işlerinin konsolosluk ve benzeri meslekleri dışında, hangi bakanlık veya kurum yds'den 80 üzeri istemekte?
-
Merhaba dostlar yeniden. Sorularınızı şöyle bir toparlayarak toplu biçimde yanıt vereyim;
-Sayıştay Denetçi Yardımcılığı için 2020 planı mevcut. Ancak takvim net değil. Ocak - Nisan periyodunda, 2019 mülakat sürecinin tamamlanmasına bağlı olarak yapılması planlanıyor. Sayıştay aslında 2019 yılında iki alım yapmadı. Geçtiğimiz gün neticelenen olaylı 2018 alımı. Malumunuz sınav iptal edildi sonrasında bu karar üst mahkeme tarafından kaldırıldı. İlk etapta sınav tekrarlandı vs. derken süreç fazlasıyla uzadı ve bugünlere sarktı. Bu nedenle 2020 yılında bir alım planı olduğunu net bir şekilde biliyorum ve bu çerçevede sınav olmasını bekliyorum.
-Hazine ve Maliye Bakanlığı alımlarınn tümü açıkçası yapılanma sürecine ve Kabine değişikliği durumuna bağlı. Bu süreçler ne çabuk netleşirse alımlar da o kadar tez gelir. Net bir takvim olmamakla birlikte benim şahsi düşüncem, Eylül - Aralık döneminde Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı ve Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı sınav süreçleri başlayabilir. Bu düşüncemin sebebi VMY'nin zaten planlı olması ve son alımın iptali ile planın bozulmuş olması, diğer iki alımın da uzun zamandır bekliyor olması.
DUY ve GUY için ilkbahar ihtimalini daha yüksek görüyorum. Bunun sebepleri de şu şekilde; Malumunuz bu iki unvan için Kurumiçi yükselme sınavları öngörüldü. Bu planlamalar varken bize dair süreç sarkabilir diye düşünüyorum. Diğer yandan GİB bu yıl biraz sekteye uğradı. Zaten süreçler tam yoluna girmemişken araya bir de Kurum içi konusu girince sarkma ihtimali bence bir nebze yükseldi.
Ayrıca kısa vadede DGUY alımı beklemiyorum açıkçası. Zaten zoraki tamamlandı adeta süreç. Bu yönden belki bir - iki sene sonra diyorum ama 2019 - 2020 periyodunda bence zor. Yine de duyum alırsak bu fikrimiz değişebilir.-İçişleri Bakanlığı'nda Kaymakamlık için işittiğim tarih Ekim sonu. Tabi orada da bir çok mesele girdi araya ve Eylül olan planlama Ekim sonuna kadar sarktı. Başka sarkma ihtimalleri olabilir mi? Protokol yapılana kadar gayet tabi. Yine de sürecin takipçisi olacağız ama şu an elde olan tarih 26 Ekim 2019 tarihi.
-Hakimlik sınavı konusu da hala netlik kazanmış değil dostlar. Özellikle bir İdari Hakimlik Sınavı yapılacak mı bu hala net değil. Ama şahsi düşüncem 100 kişilik de olsa bir idari alımı olacağı yönünde. Ama haberler nispeten daha olumsuz. O nedenle bu ihtimal benim nezdimde halen %49. Olması halinde planlanan tarih 28 Aralık 2019. Ancak bu tarih de yine Protokol yapılana dek kesin değil. Bakanlıkta yapılan planlama bu şekilde. Bakalım bu sürecin de takipçisi olacağız, gelişmeleri aktaracağız dostlar.
-Yazıda da belirttiğim gibi AÇSHB'ye dair hiçbir bilgiye tabloda yer vermedim. Bu Kurumda hiçbir şey net değil. Ama kısaca planlamalardan bahsedeyim, Merkez uzmanlık kadrosu için bir planlama var ama net değil. SGK nezdinde her üç unvan için de alım düşünceleri var. Denetmenlik için de yeniden alım yapılması elbette istenecektir, ihtiyaç korkunç düzeyde çünkü. Ancak bu Kurumlarda planlamalar yapılır,sabaha geri cayılır. O nedenle son dakikaya kadar buraya değinmeyi faydalı bulmuyorum.
-İki üst Kurul alımına yer verdim. Her ikisinin de planlamasından çok zaman evvel bahsettim dostlar. Eğer yetişseydi KPSS öncesi yapılması isteniyordu bunların. Zannediyorum KPSS sonrasına kaldık artık. Bu iki alımın da sonbahar döneminde yapılacağını düşünüyorum. BDDK yıl sonu dönemini sever zaten. Yine benzer bir takvim işletecektir diye düşünüyorum. Buna ilave olarak zayıf da olsa Kamu İhale Kurumu ve KGK için de haberlerim var. Ancak bunlar çok dolaylı kaynaklardan geldi bana. Ama bu ihtimaller de var burada belirtmiş olayım.
Yeniden tekrar ediyorum dostlar, 2018 KPSS dönemi öncesinde verdiğim haberleri ve isabet oranını beni tanıyan arkadaşlar dostlar bilirler. Ancak 2018 KPSS süreci ile birlikte duyumlar dönemi bitmiştir. Bu çok net. Artık her duyum malesef zayıf duyumdur. Bu nedenle bu planlamaların bir kısmı hayata geçmeyebilir.Hiçbirisi dayanaksız değil emin olabilirsiniz. Hepsi bana muhakkak ya bir dostumdan ya bir ahbabımdan ya da bir büyüğümden intikal etmiş haberlerdir. Kimisi direkt kaynaktır, kimisi dolaylıdır. Ama hepsi bir sesin eseridir. Ancak malesef kesinliği yoktur.
Siz yine de çalışmalarınızı bir an evvel yönlendirin ve hızlandırın. Sonuçlar açıklandığında herkes kendisine uygun görünen alıma yönelik çalışmalara başlasın. Buna dair de yazıda 1-1000, 1000-5000 gibi aralıklar için kısa öneriler ilave ettim. Keza Klasik sınavlar için de bir yöntem belirlemek isterseniz buna dair de yazıyı koydum. Bundan sonrası sizde dostlar, biz soruşturmaya devam edeceğiz yine.
Hepinizin bahtı açık olsun dostlar. -
Yok ya böyle olmaz, oldu olacak 2020 KPSS girenleri de bekleyelim onlar da girsin sınava öyle gelsin ilan.
Kitapları da topyekün yakalım gitsin bence. Hayatımız yandı Kitaplar laf mı?? Ömür geçiyor ömüüür. Ders çalışmaktan atama beklemekten Gençliğime doyamadan orta yaşa geçeceğim. Yetti artık! -
Nasıl berbat bir döneme geldik anlamadım ki! Doğru düzgün alım yapan bir guy vardı oda yok oldu @paretowilfredo Hocam Guyun ilkbaharda gelmesi demek resmen ölüm fermanı zaten 1 yıldır bekliyoruz biz yeter artık ya gerçekten yeter!
-
@Müşrif Dostum yalnızca bir ihtimal olarak belirttim daha önce yapabilirse Kurum ne alâ. Plan hazır, daha önce de söyledim illere kadar tespit edildi, bir kaç ufak düzenleme ile alıma çıkabilir kurum. Ama bu yıl garip bir yavaşlık var GİB'te. Daha DGUY'ların süreçleri ilerlemiyor ki Kasım dönemine işaret etmiş Kurumdaki üstatlar DGUY'ların başlaması için. Eğer araya bir Kurum içi sınavı sokuşturulursa ki kulis güçlerini gördük Kurum içi talep edenlerin içinde bulunduğumuz süreçte, bu dışarıdan alımı ileri atabilir. Umarım böyle olmaz ama kötümser senaryo şu an için bu şekilde dostum. Şayet öncelik dışarıdan Yeterliğe Tabi Gelir Uzman Yardımcısı alımına verilirse önce bu yapılıp sonra Kurum içi meselesine de bakılabilir. Umarım sendika, Kurum içi isteyen şahıslar vs. baskı yaparak süreci baltalamazlar.
-
@atlas07 hocam bu merkez bankası ve düzenleyici denetleyici kurumlar 80 üstü olarak kaldı benim aklımda bddk spk falan ayrıca ing türkçe türkçe ingilizce tercüme de oluyordu sınavlarında tam emin olamamakla beraber ilanları kontrol edin deme sebebim de oydu.
-
@paretowilfredo hocam serhat karaman guy alımı için ağustos eylül dönemini işaret etti ona ne diyorsun? Böyle bir ihtimal yok mu?
-
@juventusmilan Ben duyumlarım ile düşüncelerimi söyledim dostum. O haber o kişiyi bağlar. İhtimal olduğunu dile getirdim ancak bunu belirleyecek değişkenler ile birlikte değerlendirme yaptım.
-
@paretowilfredo maliyeden kurum içi sınava girecek olan 10 tanıdığımdan 9 unun kpss puanı olan yok bence sınav seneye olur.
-
@paretowilfredo üstad içişleri uzmanlığı ile ilgili takvim yok mu?
-
@Blueberry Malesef belirlilik yok dostum. Kış dönemi daha olabilir gibi görünüyor bana ama yalnızca tahmin dostum bu.
-
Neyiz biz beddualı falan mı ? 1yıla aşkındır guyu bekliyoruz ne için
-
@Estevez Anladım hocam. Genellikle 80 YDS'li ilanlara dek gelmediğimden merak ettiğim için sordum. Tabi haklısınız, her kurum standart tipte ilana çıkmıyor, önceki seneleri kontrol etmek lazım.