2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Merhaba dostlar.
2018 KPSS sürecini neredeyse bitirmek üzereyiz. 2019 KPSS sonrası beklenen alımları konuşma vakti yaklaşıyor. Diğer başlığın geçerliliği halen bitmedi, henüz kilitlemeyeceğim ancak bu başlığı da açıp, istişarelere başlamak zamanıdır.
Merhaba dostlar,
Yazımız hazır, bugüne dek duyduğumuz, doğrudan veya dolaylı olarak hakkında haber aldığımız tüm alım ihtimallerini sizler için bir araya getirdim. Yazının içerisinde de özellikle belirttiği bazı hususları burada da belirtmek isterim;
-Tabloda yer alan Klasik Yazılı ibaresi Kurumun ilgili unvana alımı Klasik usûlde bir yazılı sınav ile gerçekleştirdiği anlamına gelmektedir.
-Kat belirtilmemiş olan alımlarda Kurumlar ya KPSS koşulsuz olarak kendi sınavını yapmaktadır ya da henüz alım yapmadığından belirsizdir.
-Hakimlik kadroları belirtilirken yalnızca "mezun grubu" kastedilmiştir.-Yukarıda yer alan tablodaki alım yapacak olan Kurumlar ile alım sayıları duyum ile tahminleri içermektedir. Özellikle son dönemde alımların Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanması hususu söz konusu olduğundan, kurumlar bir plan yapsa dahi bu alımlar geri çevrilebilmekte ya da sayısı azaltılarak kabul edilebilmektedir. Bu nedenle duyumunu almış olduğumuz bu alımların bazıları daha az sayıda gelebilir ya da hiç gelmeyebilir.
Tabloda yer alan bilgiler gerek bizim kendi kaynaklarımızdan duyduğumuz, gerekse çeşitli aracılar ile bize ulaştırılan duyumlara dayanılarak derlenmiştir. Bu alım duyumlarının hepsinin belli dayanakları olmakla birlikte tekrar etmekte fayda gördüğümüz üzre, kesinliği bulunmamaktadır.
-Tabloda özellikle belirsizlikleri ile ön plana çıkan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Bakanlığın ilgili, ilişkili ve bağlı kuruluşlarına dair bilgilere yer verilmemiştir. Bunun en temel sebebi Bakanlığın halen tamamlanmamış ve aylar geçmesine rağmen ne zaman tamamlanacağı belli olmayan üç alımının bulunmasıdır. Bunlar İş Müfettiş Yardımcılığı, SGK Müfettiş Yardımcılığı ve İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı alımlarıdır. Henüz bu süreçler dahi tamamlanamamışken Bakanlığa dair duyum paylaşmayı uygun görmedik.
Yukarıda da defaatle üzerinde durduğum husus kesinlik dostlar. Geçtiğimiz yıl gördük ki artık en kesin gördüğümüz bilgide dahi bir pürüz çıkabiliyor ve alım ya sarkıyor ya da yapılmıyor. Bu nedenle bu yıl çok daha temkinliyim açıkçası. Yine de bir arada bu haberleri görmeniz adına yazıyı ve tabloyu hazırladım. Umarım bir nebze çalışmalarınızda katkısı olur.
Bunun yanında birtakım çalışma önerilerine de yazıda yer verdim. Bunların da sizlere faydalı olmasını umuyorum.
Allah hepinizin yâr ve yardımcısı olsun dostlar, bu yıl geçtiğimiz yıldan daha güzel olsun.
Buyrun;
-
-
@paretowilfredo o zaman ilk soru bddk ne zaman ilan verir ? Alim sayısı kaç olur ?
-
@paretowilfredo üstad önceliklehayirli olsun bugün maliye Bakanlığı'nın ilan hazirliginda olduğuna dair sosyal medyada bir söylenti dolasiyo sizin kulaginaza boyle bsey geldimi
-
@kuznets_12 Dostum genel bir değerlendirme yazısı yazacağım tüm tahmin ve düşüncelerimizi içeren. Ancak BDDK ile alakalı durum daha evvel ya KPSS öncesi son ilan ya da sonrası ilk ilan demiştim. Eylül döneminde olacağını düşünüyorum bir geri adım olmazsa. Sayı da tahminimce en az son alım kadar olur diye düşünüyorum.
-
@nairu Dostum vergi dairelerinde konuşuluyormuş falan denmiş sanırım. Eğer vergi dairelerinde memurların dilinde dolanan bir bilgi varsa bu kurum içi sınavı içindir, bizi ilgilendiren alım ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Benim işittiğim bazı şeyler var ancak biraz daha olgunlaşmalı, emin olmadan bir şey söylemek istemiyorum. Lakin geçen sene duyum, tahmin, mantık yürütme işleri bitmiştir.
-
@paretowilfredo anladım hakkımızda hayırlısı bakalım saolun cevabiniz için
-
@paretowilfredo katılıyorum hocam bencede hemen gelmez,hocam birde vmy konusunda bir gelişme var mı?
-
@bucalı Maliye için süreçlerin tıkanmasının sebepleri aslında tüm unvanları ilgilendiriyor dostum. Bir çok hazırlık var, bunlar tam geride kaldı artık adım atılacak dedik, kabine değişikliği söz konusu oldu. Şu an önümüzdeki engel bu konu sanırım. Bu husus netleşirse, biraz daha sağlıklı bilgiler aktarabiliriz.
-
@paretowilfredo anladım hocam sağolun.Anladığım kadarıyla yazın boş geçireceğiz sonbahar da hareketlenecek..
-
2020 kpss ye kadar dguy ya da vmy geliyor mu gelmiyor onu söyleyin yeter
-
Üstad bir ara kyk müfettişliği tekrar alıma cikma durumu vardı gençlik ve spor bakanlığı 2018de yanlış hatırlamıyorsam hiç alim yapmadı 2017de 3 farklı ilan gelmişti
-
@pareto_wilfredo Üstat sizce Kasim/Aralik civarı sinav gorebilir miyiz ? Vmy, ilgoc, guy vs. Ne olursa artik.
-
@RootofAllEvil hocam bence dguy bir daha gelmez, 220 kişi merkez kadroya yetti kanımca haa bir daha dguy ilanı gelirse o zaman sorarım alanlara neden 300 kişiyi doldurmadınız yazıktır...
-
@bucalı kanunda 1000 kişilik kadro ihdas edilmişti
-
YTB’nin 30 kişilik alım yapacağı geçenlerde forumda söylenmişti. Aslı var mı bu iddianın? @paretowilfredo
-
@paretowilfredo ilana dair mi birşeyler işittiniz? Olumlu şeyler mi?
-
@RootofAllEvil biliyorum hocam sadece uyguluyacaklarını sanmıyorum,300 kişilik ilana bile çıktıklarına pişman oldular bence, 220 kişi alıp yedek bile çağırmadılar.Varsa yoksa guy,vmy hocam dguy’u unut diye düşünüyorum.
-
@paretowilfredo kabine değişikliğinden sonra daha hızlanmaz mı süreç sizce? Çünkü belliydi zaten kabine degısıklıgı olacağı, uzunca süredir konusuluyordu diye düşünüyorum hocam
-
@paretowilfredo olgunlaşma süreci; her şey hazır bir iki imza kaldı demek mi, nedir?