YSK SINAVI 2019
-
Baska sınav yok zaten gireriz
-
@akncıı tabi ki de denerim ama şuan kaymakamlık odaklıyım ilanı gelirse ekstra bakarız 1ay civarında hallolur diye düşünüyorum
-
Geçen sene ilanla sınav arasında kaç gün vardı hatırlayan var mı
-
@gencbiraday 18 Temmuz ilan tarihi 2 Eylül sınav tarihi.
-
Allahım ne olur bu duyum gerçek olsun geçen sene mülakatı kıl payı kaçırdım yine yeniden Ankara yolları bizim olsun
-
@tobinq teşekkürler kardeşim ozaman 1ay baksak yeterli olur gibi yine
-
arkadaşlar geçen sene mülakattan elenen biri olarak şunu tavsiye ederim sınav hakkında;
-Kanunları bol tekrarla kolayca halledebilirsiniz.
-Alan kısmında çıkan sorular normal kpss düzeyi çalışma ile yapılabilir.
-Sınav için kilit nokta Genel Kültür-Genel Yetenek. Burayı iyi bir şekilde yapan ciddi bir avantaj elde ediyor. Özellikle 20 tarih sorusu vardı 10 tanesi inkilap 10 tanesi kültür medeniyet burası fark yaratıyordu. Tabi bir de her sınavın kilit dersi matematik.
-Standart sapma olayı yok sınavda. O yüzden aynı puanı alan çok kişi vardı.
-Bunu demeden de geçemeyeceğim. Geçen seneki süreçte şeffaflık sıfırdı. Ben mülakatta zarftan çektiğim 3 soruyu da bildim ama kazanamadım. Sınav yönetmeliğinde mülakat puanlama sistemine göre rahatlıkla 70 puan üzeri mülakat puanı alıp listeye girmem gerekiyordu. Daha sonra dilekçe ile mülakat puanımı öğrendiğimden 60 küsürle sınırda bırakıldığımı öğrendim. Diyeceğim şu ki malum olaylar çok oldu geçen seneki süreçte. Sınava girecek arkadaşların bunu da göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederim. -
@paretowilfredo Evet
-
yerimizi alalım şimdiden herkese kolaylılar diliyorum.
-
haydi inşallah diyelim.
-
İnşallah ilan gelir ve kaymakamlıkla aynı gün olur git gel parası olmasın geçen sene kaymakamlık sınavının ücretini yatırmamıştım sadece ysk ya girmiştim. bu sene beraber olur inşallah
-
Arkadaşlar ilanın geleceğinin dayanağı nedir acaba biliyor musunuz?
-
Genelyetenek ve kültür iyi ise Yazılı sınavın kazanılması cok kolay . Bir haftalik bir çalışmayla sadece ilgili kanunları okuyarak 88 puan almıştım . Mülakatta ise komisyon bes kişiden olusmustu ve Cok gergin bir ortamdı , zarftan uc soru çekmiştik soruları bilmek pek birşeyi değiştirmedi. İlan gelirse muhakkak deneyin arkadaslar kazanması guydan daha kolay. Hepinize başarılar
-
Keşke her soru 1 puan olmasa. Alan bilgisi fazla olanı gk gy yüzünden harcıyor bu sınav.
-
Maaş 3000 civarı yazıyor internette dogru mu bu?
-
@osmanozcan 2018 ilanı başlığına giderseniz daha açıklayıcı bilgiler var
-
Bu sınavı kazanıp işe başlayanlar bilgi verirlerse çok memnun oluruz. Hem maddi hem de kariyer anlamında ne gibi artıları var?
-
Sizce ilan gelirmi var mı bir duyum
-
Maaşı şu an müfettişlerle aynı değilse bu sınava çalışmanın pek bir manası yok. 3000 doğruysa şaka gibi.
-
@beveridge-eğrisi 5000 TL maaşı. Birlik ve odaların seçimleri ile bu maaş daha da artıyor. 3000 TL olur mu hocam müdür maaşı. Çok yakın arkadaşımdan alıyorum ben bilgileri inanmayın öyle haberlere