YTB 2019 Uzman Yardımcısı İlanı
-
Sınava başvuran herkes hem eleme hem de yazılı sınava katılacak. Eleme sınavı sabah, yazılı sınav öğleden sonra yapilacak. Duyuruya göre eleme sınavindan 60 ve üzeri alanların yazılı sınavi okunacak.( 600 kişinden fazla kişi geçerse baraj 600. kişinin puani olur). Yani yaziliya herkes girecek ama baraji geçenlerinki okunup değerlendirlenecek.
Yazili sinavin baraji 70 puan. En az yetmiş alanlar mülakata katilacak..
Tahminime göre mülakata o kadar kişi kalamayacak zira önceki sınavlari kolay sinavlar değildi.
Yazılı sinavda hem Türkçe hem de Ingilizce kompozisyon olacak.. Bu kadar zor bir sinavi 28 gün önceden duyurmak çok mantikli değil. Bana baskın sınav gibi geldi. İnşallah her şey şeffaf ve adil şekilde olur. -
@detrimental
çok güzel özetlemişsiniz sınav usulünü. bence sınav için çok yetersiz bir süre değil. önceki sınavda da hemen hemen aynı süreyi vermişlerdi hatta o zaman konu başlıkları da daraltılmamıştı. kpss'nin hemen sonrası olması sebebiyle bilgiler zaten tazedir birçok adayda. bildiğim kadarıyla sınavlarında kurumun çalışma alanına ilişkin sağlam sorular geliyor. ona da bakmakta fayda var diye düşünüyorum. -
@kikimato haklısınız, özellille hukuk ve genel kültür kısmı bilgileri taze..ayrica kaymakamlik sinavina hazirlananlari da düşününce. Ancak benim kastettiğim uluslararasi ilişkiler ve sosyoloji kısmı. Çoğu uluslararası ilişkiler mezunu bile zorlanacaktır. Esas eleyici kısım ise yazılı sınav kısmı olacak bence. YDS sınavindan iyi puan almak ingilizce makale yazmakta pek belirleyici olmuyor maalesef. Hepimize kolay gelsin. İnşallah umduğumuzu buluruz
-
Son ytb uzmanlık sınavının testini geçmiştim ki o zaman alınacak kişi sayisi 7 idi. Fakat çeviri Cidden sağlamdı. Yazılı 4 bölümden oluşmasına rağmen tek puan verildi ve cok şeffaf olduğunu düşünmüyorum. Su da olabilir ; Yds den yüksek almak çeviri ve kompozisyon da iyi olmak anlamına gelmiyor
-
@jack1905 hocam 4 bölümü biraz açıklar mısınız? Bir de konuları hatırlıyor musunuz acaba
-
Ulus soruları son kpss'nin en secici kısmıydı . Umarım burda o kadar zorlamazlar.
-
@jack1905 hocam anladiğim kadariyla bir önceki alimda yazili kisimda Türkçe kompozisyon ve çeviri vardi. Dogru mu anldim? Ingilizce essay yazma da var miydi?
-
Yazılı kısımda 4 bölüm ; türkçe kompozisyon / ingilizce kompozisyon / Türkçeden ve ingilizceden çeviriler. Burada tamamen okuyanın insiyatifine kalınıyor. Yani ben 60 civarı aldım. Ama 70 de verilebilirdi. Test kısmının en zor bölümü uluslararası idi. İktisat vardı ana bu sınavda yok nedense
-
@jack1905 son sinavda ingilizce kompozisyon yoktu diye hatirliyorum. Turkce kompozisyon ingilizceden turkceye ve turkceden ingilizceye ceviri vardi. Sure kisitli oldugu icin pek cok kisi yetistirememisti.
-
Ben de bir önceki alımda yazılıda elenmiştim. Eleme sınavından 70 alıp yazılı sınava kalmıştım. Kompozisyon kısımları ve ingilizceden türkçeye çeviri bölümlerim iyiydi ancak zamanım yetmediği için türkçeden ingilizceye çeviri kısmında sadece 2 cümle çevirebilmiştim. Sonuçta da yazılıdan 62 aldım ve sözlü mülakat olmadı. Bu sefer yine deneyeceğim bakalım ne olacak.
-
83 yds var başvursam mı bilemedim.
-
İlan güncellendi dostlar, başvuru süresi ve başvuracak bölümlerde değişiklikler yayımlandı.
-
YDS 90 üstü fakat yazılı/sözlü sınav konusunda emin değilim (ayrıca şehir dışındayım). Sizce başvurmaya değer mi? Geçen sene çıkmış soruları forumda inceledim de zor geldi zira daha önce herhangi bir kurum sınavına, kpss’ye vesaire çalışmadım, bilgi birikimim pek iyi sayılmaz.
-
@leyli hocam 62 nasıl aldınız sizce ? Neyi doğru neyi yanlış yaptınız ? Bölüm neydi bu arada
-
@jack1905 bölüm uluslararası ilişkiler benim. dediğim gibi hocam kompozisyonlarım ve ingilizceden türkçeye çeviri bölümüm iyi geçmişti. oralardan birkaç puan kırmışlardır diye düşünüyorum. Ama zamanım yetmediği için türkçeden ingilizceye çeviriyi yapamadım sadece iki cümle yazabilmiştim. oradan puan gelmediği için 70'i göremedim diye düşünüyorum.
-
@leyli ekstra bir çalışma yaptınız mı acaba ?
-
@jack1905 Eleme sınavı için kpss notlarıyla ve kendi ders notlarımla çalışmıştım. Ama yazılı için çok çalıştım desem yalan olur çünkü salı günü eleme sınavının sonuçları açıklandı cumartesi yazılı sınava çağırdılar. O birkaç günde de YTB’nin çalışma alanıyla alakalı makaleler okuyup çeviri çalışması yapmıştım.
-
arkadaşlar eleme sınavındaki soru dağılımına dair bilgisi olan var mı? mesela 80 soruda kaç tane sosyoloji soruyorlar?
-
bir de yazılı sınava dair bir kaynak ya da yöntem önerisi olan var mı?
bu arada herkese iyi çalışmalar. herkes çalışmasının karşılığını alır inşallah. -
ben türkçe kaynak olarak şu kitaba bakıyorum ama baya uzun. test de mevcut kitapta.
https:/ /www.pelikankitabevi.com.tr/ekin-kpss-a-grubu-dis-isleri-bakanligi-sinavi-todai-icin-uluslararasi-iliskiler-kampanyali