9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@miadayy memur m'ye yuksek disiplin kurulu kararı ile devlet memurluğundan çıkarma disiplin cezası verilir.
Bu idari işlem ile ilgili
I. Şart işlemdir.
II. inşai işlemdir.
III. Subjektif işlemdir.
İfadeleriyle ilgili hangisi doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) II ve IIICevap Anahtarı: D
-
@scofieldmustafa kimsenin hakkını yemeyelim açıklarken diyor desenize. Sonrasında da hak yediysek mahkeme kararıyla hakkını veriyor.
-
@miadayy evet
-
@Dolaylı-tümleç, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Amirimin açıklaması açık,69,5 nette kaldı ve 400 dolmadı.Benim bu açıklamadan anladığım soru iptalinin olmadığı ve geçen seneye benzer bir tablonun ortaya çıktığıdır.Geçen sene 372 kişi mülakata kalmıştı.70 neti olan 345. olmuştu,69,75 neti olan 373. olmuştu.Geçen sene ile birebir uyuştuğunu varsayarak yorumlarsak bu sene 345 kişinin mülakata kaldığını söyleyebiliriz.
hocam ben de yeni öğrendim geçen yıl 69,25 neti olan 399. olmuş, 69 neti olan arkadaşım da 414. olmuştu, yani sınavda 15 kişi 69,25 net yapmış, sınavın nedense 69,75 ile kapattığı aklımda kalmış ama 69,25 ile kapatmış... (kendimi düzeltmek gerekirse geçen yıl forum ortalamasından yaklaşık 0,5 net düşük kapatmış, eksik bilgi için bu vesileyle herkesten özür dilerim..)
-
Arkadaşlar soru iptali olmadigi kanisina nerden ulaştiniz
-
@miadayy geçen sene ki iptal edilen sorulardan biri idari islemle ilgiliydi verilen disiplin cezası hangi idari işlemle ilgilidir diyordu şart islem, sübjektif ve inşai vardi Öncüllerde hepsi doğru olmasına rağmen sıklarda cevap yoktu gayet açık ve net bir soruydu ama dava yoluyla çözüldü demekki hatasını anca bu şekilde kabul ediyor.
-
@siyasalllı ben yazana kadar siz paylasmissiniz sağ olun.
-
@iibf koptan bir farkı yok demek ki amirimin verileri doğru. Soru iptali olmaz. Hocalarımızın dediği iptaller mahkeme kararıyla olur. Herkes netini iptalsiz hesaplasın ki hayal kırıklığına uğramasın. Hocalar sürekli 1,01 1,02 ile çarpın muhabbeti yaptılar o şu an için geçerli değil.
-
1)amirimin 69.50 net 400. kişi blgisi ( kontenjan dolmadığı bilgisi)
-
İdari yargıda, kop sorusu gibi bariz bir sorunun mahkeme kararıyla sonradan iptal edilmesi
-
Kurumlardan aldığımız bilgiler (birçok arkadaşımız gerek telefonla gerek birilerine ulaşarak teyit etti iptal olmadığı bilgisini)
-
İptal şu an için sözkonusu değil. Mahkeme kararıyla iptaller olacaktır.
-
Netinizi iptalsiz hesaplayın. Hayal kırıklığına uğramayın.
-
Mülakata mahkeme kararıyla iptaller sonrası belki de 500'ün üstünde aday kalacaktır.
-
-
Daha önce yazanları yalanmak için yazmıyorum ama ÖSYM çağrı merkezini bende aradım sunan sonucu ve iptalleri sordum az önce bana onlara öyle bir bilgi verilmediğini filan söyledi sınav sonucu ile beraber açıklandığını belirtti.
-
@miadayy 500 değil 1200 kişi mülakata kalacak yanlış hesaplamışsın
-
@Tardukağan benim tahminim bu yönde
-
@scofieldmustafa, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@miadayy hocam çünkü iptal edilince doğru yapanın neti azalıp hakkında hiçbir fikri olmayanda soruyu yanlış yapanda neti 1.01 ile çarpıldığı için her yanlış sorudan nasibini alıyor. Dengeler alt üst oluyor. Bu yüzden soru yanlışta olsa dengeleri bozmamak adına iptal olayına fazla girmiyorlar.
Pardon da yanlış soruyu nasıl doğru yapabilir bir insan
-
Arkadaşlar öncelikle formda yeni biri değilim bunu söylüyorum çünkü trol hesap diye düşünmeyin diye sadece yeni bir hesap açtım.Bir süredir sınavla ilgili iptal olacak edilecek şu netle kapandı gibi iddialar var.
ÖSYM sınav sonuçlarını bakanlığa gönderiyor tarzındaki yorumlar kesinlikle yanlıştır sonucu önce biz öğreniyoruz kısa bir süre sonrada ÖSYM sonucu bakanlığa bildiriyor yani sonucu İLK OLARAK BİZ ÖĞRENİYORUZ
2.HUSUS ise şudur;Sınavın kaç netle kapattığı şuan için bilinemez bilindiğini var sayarsak iptal edilip edilmediğini de bilmemiz gerekir.Düşünsenize kaçla kapatıldığı biliyor fakat iptal var mı yok mu bilinmiyor bu ciddi bir çelişkidir. -
@ByMiA amirimin aldığı bilgide yanlış olmaz. 69.5 net ve kontenjan dolmadığı bilgisi doğru. Bence iptal de yok iptaller mahkemeye kaldı.
-
@kema-boratav, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@scofieldmustafa, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@miadayy hocam çünkü iptal edilince doğru yapanın neti azalıp hakkında hiçbir fikri olmayanda soruyu yanlış yapanda neti 1.01 ile çarpıldığı için her yanlış sorudan nasibini alıyor. Dengeler alt üst oluyor. Bu yüzden soru yanlışta olsa dengeleri bozmamak adına iptal olayına fazla girmiyorlar.
Pardon da yanlış soruyu nasıl doğru yapabilir bir insan
o kadar zekiler var ki soru yazanın niyetini bile okuyorlar
-
2-Soru iptali ile ilgili kısımla bakanlık ilgilenmiyor bu ÖSYM nin bileceği iştir bakanlığın umrunda bile değil.Bakanlık için önemli olan şartlara uygun şekilde kimlerin kazandığı ile ilgilidir ve bakanlık direk olarak mülakat tarihlerini ayarlar.ÖSYM soru iptalleri için talepleri redderse mahkeme yolu açılır ve mahkemede soruyu iptal ederse bu süreç en az 4-5 ayı bulur o tarihe kadarda 100 tane kaymakam alınmış olur bakanlık mahkeme tarafından iptaller sonucunda formalite olarak yeni bir mülakat ayarlar ve herkesi eler çünkü alınacak sayı bellidir.Bana kızanlar olacak fakat ben sizlere sevineceğiniz yalan bilgiler vermek yerine gerçeği yazmayı inananın sizlere bir borç biliyorum.Lütfen bana kızmayın değerli kardeşlerim
-
@ByMiA hocam Kutluay kararlı ve amirim bilinen kişiler biri prestijini sarsıp Twitter’dan paylaşım yapmaz diğeri ise geçen yıl kontenjanın dolmadığını önceden yazan kişi. Yani bu olaylar geçen yıl yaşandı. Bi şekilde bildiler sonuçlar açıklanmadan. ÖSYM den çıkmayacağına göre bakanlık en mantıklı seçenek duruyor
-
@ByMiA benim demek istediğim idari yargı sınavında da örneği var. Bariz hatalı soru mahkeme yoluyla iptal oldu. Burada da bariz hatalı KOP sorusu var. Amirimin edindiği bilginin altı boş olmaz. 69.5 net ve kontenjan dolmadığı haberi şunu gösteriyor İPTAL YOK. Mahkeme kararıyla dört beş aylık iptal süreçleri olacak. Ama eninde sonunda iptal olacak.
-
ÖSYM çağrı merkezi tarafından verilen cevap: İptal olması durumunda resmî açıklama yapılır ve teyit etmek için çağrı merkezinden arayıp bizden Bilgi alabilirsiniz.Lakin resmî açıklama olmadan bizim kesin olarak iptal var veya yok deme şansımız yoktur.Karine olarak İptalle alakalı resmî açıklama yapılmadığı için henüz iptal edilen bir soru yok deriz.
İptal yok deme amaçları resmî açıklama yapılmadığı için arkadaşlar anladığınız üzere.Osym genelde sonuçlarla birlikte iptal sorularının da resmî açıklamasını yapmaktadır.İptal bekleyen arkadaşlara üzülmeyin gibi nasihatlerde bulunanlara söylüyorum umarım bu nasihatlerden sizlerde payınızı alırsınız.Sonuçlar açıklandığında sürpriz ile karşılaşmayın