9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@scofieldmustafa hocam sana baştan mi anlatayım p nin üst sınırı 60 denge fiyatı 40 denge miktarı 10 mc nin y eksenini kestiği nokta 20 dir ordan ciz ucgenlerin alanını topla.
-
@forceful açıkcası sınavda kafam bi anda durdu ki iktisata gecince mr=mc yapmam gerektigini bile unuttum mal mal 10 dakika napicam diye düşündüm. Ama soruda belirtmediği icin tuketiciden geceni soruyor diye düşündüm. Çünkü 1. Derece fiyat farklislatirmasindan bahsediyor amac o
-
@scofieldmustafa cevabın 50 olması zor.
-
@forceful anladım hocam olabilir belki islem hatasi yapmışımdır ama tüketiciden üreticiye geceni soruyorsa 100 olduğu belli
-
@forceful ayni seyi savunuyoruz hocam :))
-
Anayasada yanlış yok. İdarede 3 yanlış. İktisatta 8 veya 9 yanlış. 12 bu tarafta var.
Diğer taraftan sosyo da 5, i.h'da 2, tarihte 3, Türkçe de 4 çıksa 14 eder.
Etti 26 yanlış. Bizim iş hayal oldu gibi.Tarihin 4 sorusunu hatırlayan var mı arkadaşlar?
-
@justicee anayasa idare nasıl az yanlış cikariyonuz hukuk falan mezunlar ,ben hep iktisadi fullerum ama idare mahvediyor anayasa idare girdigim her sinav 10 aşağı yanlış olmuyor boşlarda çabası bi de kamu mezunuyum demekki 30 dan sonra olmuyor bu işler
-
@ugur1144 yani bütün şıklar mi doğru cevap
-
@gss15 Hocam hukukçuyum ben zaten. O yüzden hukuktan değil iktisat derdinden kurataramıyoruz bu sınavları. Olmuyor bu iktisat biraz çalıştım kitabına ama nafile. çıka çıka 3-4 doğru çıkıyor. Batırmış beni yine. Sosyo desen yarısı doğru yarısı yanlış. Nasıl yapacaz bu iktisatı bilemedim
-
@forceful denge noktasında P 40 mı 50 mi? yani Q 10 u talepte yerine yazınca 60-Q=50 değil miydi? yanlış mı anımsıyorum
-
@a-tas arkadaşlar 12 sorunun cevabını yazabilir misiniz? İktisat cevaplarını bi toplasanız sevinirim.
-
@a-tas p=60-q=ar=d ise Monopolde mr=60-2q dur mc=mr yap tüm verileri bulabilirsiniz hocam.
-
Şu yurtdışı ilişkiler ve mali denklestirme sorusunu net olarak açıklayabilecek birisi var mı arkadaşlar
-
1 fiyat yapışkan
2 tobin 0.5
3 lucas
4 28 azalır
5 monopol 100
6 bütçe denklemi
7 arz eğrisi sola
8 ilaveler igx
9 kayıtsızlık fayda
10 faiz düşürmek
11 piyasa başarısızlığı spekülasyon
12 4 kat artar -
@azy hocam paylastiginiz link acilmiyor, makale hangi kuruma ait?
-
@forceful Teşekkür ederim Q=10 çıkar p=50 çıkar bu durumda. Soru birinci dereceyi uygularsa ne kadar fazla rant elde eder şeklinde ise 50-60 arası tabanı olan yüksekliği de Q=10 dan 10x10/2=50 olur. Ama birinci derece uyguladığında toplam ne rant elde etmiş olur ise üçgenin altında monopolden elde ettiğini de eklemek lazım... Soru kökü ne istiyor tam anımsıyabiliyor musunuz hocam?
-
@BlackList anayasa 127/5 son cümle:''Bu idarelere, görevleri ile orantılı gelir kaynakları sağlanır.''.Bu mali denkleştirmedir.
-
@suigeneris123 full :))
-
@suigeneris123 Hocam çok teşekkürler. Doğru 5 e çıktı:))
Spek. Lucas. Fiyat yapışkan. Arz sola. KAyıtsızlık eğrisi faydalar aynıdır.
Faizi ve bütçeyi hatırlamıyorum bunlardan 1'i doğru çıkarsa mucize olacak doğru 6 olacak :)))
-
@a-tas doğrudur.