9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@hadibakalim Salı günü açıklanır hocam
-
Yetki genişliği ilkesi sorusu nasıldı arkadaşlar? Mesela hangisi yetki genişliği ilkesinin özelliklerinden değildir gibimiydi soru kökü? Bir de cevap ne olacaktı?
-
@barocan gelir ve giderler merkeze aittir olacak doğru cevap
-
Sağolun hocam
-
@özmerlin_06 arada eksi işaretli şık vardı Hocam hatırlıyorum.
-
@mia_nur eksi işaretli seçenekte vardı ama payda kısmında px vardı.
-
Sorular az çok belli oldu herkes yaptığını hatırlıyor ben gruplardan aldım karşılaştırdım tabiki yanlışlar olur ama öyle çok olacağına inanmıyorum çok şükür benim iyi geçti sorulara gelince kardeşim istersn yüz defa gir bu sene türkçe hariç sınav kolaydı.
Tr ekonomisi de bana zor geldi çalışamadım çünkü ama önemli olan çoğunluk. -
@mia_nur nete yazın bütçe doğrusu denklemi diye . px.x+py.y çıkar iktisatçı olarak o sorudan eminim
-
@slimreaperr dünde yazdım bu sorunun tartışılacak bir yanı yok iktisatın en basit sorusuydu
-
@suigeneris123 evet . x malından ve y malından kendi fiyatlarının çarpımı kadar alırsın ve bütçen biter denklem öyle oluşur.
-
Akışı bozma sorusunu naptiniz arkadaşlar ben 2 yaptım 5 de.olabilir
-
@slimreaperr y= M/Py-Px/Py.X neyin denklemi oluyordu?
-
@Dolaylı-tümleç m/px vermiş şıkta şasirtmaca
-
@slimreaperr kitabıma baktığım zaman direkt bütçe doğrusu denklemini şöyle yazmış;
M= Px.X+ Py. Y -
@resen7 m gelir oluyor o denklemde . soruda da g harfini gelir olarak vermişti doğru yani
-
@slimreaperr ben de sizle aynı yaptım zaten hocam.
-
@suigeneris123 son 30 saniyede değiştirdim dediğin gibi yanlış da görmüş olabilirim ama bu yazdığım neyin denklemiydi onu merak ettim.
-
@Dolaylı-tümleç bu soruda ben önce sizin dediginiz şıkkı işaretledim daha sonra baktım denklemde bir yanlışlık var hemen düzelttim yoksa iki denklemi de iyi biliyorum
-
Bence ösym ilk 34 soruda daha seçici olabilirdi, o kadar güzel kurum belge vrken aihm iç yapısından tek yargıç sorusu hiç de kolay değil zordu, TR ekonomisinde o kadar güzel kriz dönemleri analizi VS sormak varken saçma sapan sorular vardı, şahsen kendimi insan hakları ve tr eko ya boşa çalışmış hissettim. Ayrıca Türkçe cidden zordu. Tarihin 2 sorusunda ince detaydı.Yani şahsi kanaatimce alan kısmından çok iyi yapan kişiler bir tık daha önde çünkü diğer taraf herkesi zorladı.. keşke o kadar bilgi yüklediğimiz sınavın kaderi Türkçe netine bağlı olmasıydı ama bencede çok yüksek kapatmaz bu sene.
-
Kaymakamlık sınavının kaderini ana dersleri değil de yan dersler belirliyor. Türkiye Ekonomisi, İnsan Hakları bunlar geniş yelpazeye sahip. Herkes kendince bir kitap belirleyip ondan çalışıyor ama soruyu soranlar bunu hesap etmeden, hiç olmadık yerden sorabiliyorlar. Senin çalışman da boşa gidiyor.