9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@Dolaylı-tümleç temel tüketim mallarını üretemeyen bi ülkeydik o zamanlar o yüzden öncelikli amaç temel tüketim mallarını üretmekti ve kendi kendimize yetecek düzeye gelmekti ama ösym cevabı ne verecek o önemli bekleyelim görelim
-
@slimreaperr yanlış hatırlamıyorsam Yasin Çobanın kitabında dokuma,maden,kağıt,seramik,cam ve kimya sanayi yazıyordu.Baktım bunlardan hiçbiri yok cam ve seramik taş ve toprak sanayisine giriyor diye onu işaretledim.
-
@Hukuksever vla birisi diyordu erken secim kararini onceki sayfada hatta cbaskani ve tbmm yaptm dye
-
@Hukuksever 3 öncüllü soruydu sanırım erken seçim kararını kim verebilir ?
1 cb
2 tbmm üts .... (tam hatırlamıyorum)
3 tbmm top katılanların 1/4 ünden az olmayan mv.leri -
@davidricardo tbmm baskaniydi heralde
-
Erken seçim mi diyordu soruda seçimin yenilenmesi mi diyordu?
-
@adanali01 cb net veriyor da diger öncüllerden emin degilim ne yaptıgıma
-
@edielik hocam monopol sorusunu bende 50 yaptım ama 100 olma ihtimalide varmış
-
@Hukuksever
Hocam 12 oldu 2 soru kaldı -
@Etiketsiz Tek yargıç sorusu, soru yayımlandığında net açıklama edebileceğim. Eğer soru kökünde kaçırdığım bir şey yoksa soru iptal olabilir.
-
@Etiketsiz anayasa 13 soru değil mi kaldı 1
-
Evet monopol sorusunun tartışmasını açıyorum 50 mi 100 mü ?
-
@whshw sadece üniversitesi öğrencisi 3.8 milyon. 10 milyon ilköğretim ortaöğretim. 4 milyon lise var. Toplam 18 milyon
-
@slimreaperr öncelikle hedefi diyordu evet bende gıda yaptım bu yüzden o dönemde taş toprak sanayide ciddi kuruluşlar kuruldu ama taş toprak önceliklimiydi bilemiyorum
-
@Hukuksever
11 tane ben yazdım
1 tane de eklendi seçim yenilenmesi şıklarda hatırladığım TBMM. Yoktu cumhurbaşkanı vardı cevap oydu sanki
Etti 12
2 soru
Bildiğim şu 12 taneAnayasa
Genel af 3 bölü 5 cevap 360 doğru
Mil. Arası anlaşmalar 2 ay içinde doğru
At çekme usulu sadece hsk doğru
İstifa 378/2 190 cevap doğru
Milletvekili düş. anayasa 15 değil 7 itiraz doğru
TBMM başkanı 3 tur 301 mv doğru
Kanun şekil ve esas en fazla 2 siyasi par doğru
Somut norm den esasa gir 5 yıl hatalı doğru
YSK üyesi danıştay seçer doğru
Hangisi mv olabilir taksitli suç 2 yıl doğru
Ohal süresini cb 6 ay uzatır doğru
Erken seçim cumhurbaşkanı. Doğru -
@Mehmed-Kemal 18 milyon öğrwnci çalışma çağında mı :))
-
@Keynesin-Faizi
Bulabildiğim tek veri 50 olduğu için 50 yaptım
Ve o kadar Monopol sorusunda hiç üretici artığının üreticinin. Ele geçirdiği tüketici arttığına eşit olduğuna dair soru çözmedim yani neye göre eşit bilmiyorum ben 50 yaptım -
@Mehmed-Kemal anaokulu yok 2 milyonda o olursa düz 20 milyona tamamlanır
-
@a-tas tek yargıç bireysel başvuruların kabul edilebilirlik incelemesini yapar ama kabul edilebilirliğe karar veremez kabul edilmezliğe karar verir ve kabul edilmezlik karaları kesindir.diye biliyorum o yüzden öncüllerdeki cümlelerin her kelimesi çok önemli soru çok garipti
-
@Mehmed-Kemal issizlik oranini dusuk gosteren unsuru soruyordu hatirladigim kadariyla ev hanimlari bu hesaba dahil edilmiyodu