9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@suigeneris123 evet bu soruda çarpan sorusu gibi bir cümleyle cevap değişiyor soru kökü önemli
-
@kafdağınınarkası AA öle mi ben net hatırlayamıyorum suan ama bu soru makro iktisadi yakısırdı tr eko da sormaları da ilginç. Mtv sormasıda kpss maliyeye yakısırdı sorular saçma sapan hal aldı ya
-
Türkçe sorularını buldum ama buraya yazmayacam çünkü biz tartıştıkça sorunun özüde değişiyor
Hala özelden biri yazmış bütçe sorusunu yanlış diyor
Neyse salı günü göreceğiz , inşallah herkes emeğinin karşılığını alır. -
Isgücu içinde istihdama katılmayan en büyük kesim diyorsa ev işlerinde çalışanlar çünkü 15_65 yas arası ama toplam nüfus içinde diyorsa çoluk çocukta dahil olup eğitim ve öğretim de olanlar oluyor ben soruyu tam hatırlamıyorum
-
@Keynesin-Faizi salı günü nerde yayınlanacak sorular?
-
Arkadaşlar forma yeni üye oldum. Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Bana göre zor bir sınavdı. Seçici soruların sayısı diğer sınavlara kıyasen oldukça fazlaydı. Soruları güzel toplamışsınız. Bazı tartışılan sorulara kesin olarak nokta koyulması gerek kanısındayım.
Burada Türkçe sorusunda cevap net olarak içerik - biçim olmalıydı. Parağrafın içinde "Ne" ve "nasıl" ifadesi yer alıyordu. Ne derken konuyu yani içeriği soruyordu. Nasıl derken biçimi işaret ediyordu. Şüphe olmaksızın cevap net.
AİHB kapsamında çocukların eğitimine ilişkin cevapta net olarak ebeveyn olmalıydı. 1 nolu ek protokolde açıkça ebeveylerin öncelikli eğitim hakkının saklı olduğu yazmakta. Cevap net.
Sayıştay sorusunda 3 öncü vardı. 3 denetim şeklinide uygular doğru cevaptı.
Tek yargıç sorusunda yine 3 öncüde doğrudur. Gerekli görürse bireysel başvurulara ilişkin rapor ve yazışma işini bizzat kendisi yapabilirdi.
1960 - 80 planlarına dair sorulan sorunun doğru cevabını hatırlayan varsa yazabilir mi?
-
@suigeneris123 ösym kendi yayınlayacak ama ais'den giriş yapmanız lazım. Salı günümü bilmiyorum ama hep yayınlıyorlar 2-3 gün sonra.
-
@Keynesin-Faizi tamamını mı?
-
@suigeneris123 yüzde 10 ununu yayınlarlar kitapçığın. Ama kendi ais inden bakabiliyoduk 3-4 gün süreyle kpss lerde özellikle.
-
Herkesin lucas dediği soruyu ricardo yapan yokmu ?
-
Gecen seneki sinav pazar gunu yapildi, sorular sali yayinlandi.Yarin yayinlanabilir ogleden once.
-
5018 sorusunun cevbi neydi hangisini maliye bak ve strateji butce baskanligi birlikte hazrlamaz diyordu sklar ovp ov cb ile bir sk birde kalkinma planlari
-
@suigeneris123 Cevap net olarak lucas kritiğidir.
"Yeni bir ekonomi politikası uygulamaya sokulduğunda, iktisatçılar ve analistler, bu politikanın etkilerini geçerli ekonomik yapının devam edeceği varsayımına dayanarak ölçmeye çalışırlar. Oysa bu yeni ekonomi politikası, ekonomik aktörlerin bekleyişlerini etkilemek suretiyle mevcut yapıda değişikliğe yol açabilir. "
-
Monopol üretici rantı sorusu vardı bunu bilerek çözen varsa anlatabilir mi?
-
@justicee sayistay sorusunda hangisi sayistayin duzenlilik denetimi kapsaminda yaptigi denetimlerdir seklindeydi soru ve cvp mali denetim ile uygunluk denetimi oncullerini kapsayan şik olacakti. Ucu de degil. Performans denetimi duzenlilik denetiminden degildir.
-
@mehmetçik kalkinma planlarini cbaskni hazirlar tbmm ye sunar
-
@ceterisparibusss evet hocam yanlış yazmışım sosyal konut.
-
- Hoover Moratoryumu
- Yerel özerklik tahsis edilmesi
- Gençlik ve Spor Bakanlığı Fahri Başkanlığı -
- Aşağıdakilerden hangi Büyükşehir belediyesinde bulunur? İl İdare Kurulu
- Aykome - Çevre ve Şehircilik Yönetmeliği ile düzenlenir.
- İşkence ve diğer zalimane Ulusal Önleme Mekanizması - Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu
- Medeni ve Siyasal Haklar Sözleşmesi - Sosyal Güvenlik Hakkı
- Dilekçe Hakkı - Kendileri ile alakalı olan seçenek
- İktisat Kongresi - Asker
- İstiklal Marşı teklifini sunan kişi kimdir? - Hamdullah Suphi Tanrıöver
- Merkez teşkilatında yer alanları Cumhurbaşkanı dışında atamaları kim yapar?
- Mal Bildirim Süresi - 2020
- Büyükşehir olmayan il - Sivas
- Genel af ilanı için gereken çoğunluk nedir? Nitelikli çoğunluk
- Milletlerarası Anlaşmalar TBMM'ye kaç gün içinde sunulur? - 2 ay
- Belediye meclisi kararı - Mülki Amirin 10 gün içinde idari yargıya başvuru hakkı vardır.
- 2018 yılında en düşük GSYİH düzeyinde olan il hangisidir?
- Milletvekili iken Belediye Başkanı olan kişi görevinden ne zaman istifa eder?
- 2001 yılından sonra Türkiye'nin TÜFE oranının %10'un altında olduğu yıl - 2004
- 0.6 ve 0.9 çarpanı olan soru - 2.5'tan 10'a yükseliyordu. toplamda 3 katı kadar artar.
- Taşınırların kamulaştırılması - İstimval
- Olağanüstü hal sorusu - Cumhurbaşkanı olağanüstü hal ilan süresi 6 ay
- Kaymakamın Görevi
- Yüksek Seçim Kurulu'nun üyelerini seçen Kurumlardan birisidir? Danıştay
- Belediye Encümeni
- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde tek yargıcın yetkileri nelerdir?
- Türkçede virgülün kullanımı yukarıdaki metinde hangisinde yanlıştır?
- Game of Thrones paragrafından hangisi çıkarılabilir?
- Cümle oluşturma sorusu, hangisi sondan dördüncü cümle olur?
- Heyet-i Nasiha'nın amacı nedir? - İstanbul hükümetinin gücünü temsil etmek
- Aşağıdakilerden hangisi devletçilikle alakalıdır? - I. Sanayi Planı
- Türkiye'nin ihracatta 2018 yılında en yüksek olduğu alan nedir?
- 1960'lardaki ekonomi planlarının özellikleri
- İzmir İktisat Kongresi'ne aşağıdakilerden hangisi katılmamıştır? - Askerler
- Aşağıdakilerden hangisi mülkiyet üzerinden alınan vergilerden birisidir? - MTV
- Aşağıdakilerden hangisi bütçe denklemini ifade eder? Px.x = Py.y
- TBMM başkanı seçimlerinde üçüncü turda seçim nasıl yapılır? - 301 oy
- TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararını kimler alabilir?
- Aşağıdaki illerden hangisi Konya Ovası Projesi KOP dahilinde değildir? - Nevşehir
- Piyasa başarısızlıklarının sebeplerinden değildir? - Spekülasyon
- Lucas Kritiği - Fiyat yapışkandır
- AS Sola kayar
- Kayıtsızlık eğrileri aynı fayda düzeyini gösterir
- Birinci derece fiyat farklılaştırması/Monopol - 50
- 100 birim borcu ödemek için 120 birim borçlanma yapılan durum.
- İhracat - Otomotiv sektörü
- Belediyenin katı atık toplama işi için 49 yıllığına imtiyaz verebilmesi
- Sayıştay'ın denetim şekilleri - Düzenlilik, mali ve uygunluk denetimi
- Eğitim Hakkına Kim karar verir?
- Kaymakamın görevlerindendir? - İlçe İdare Şube Başkanlığını Kaymakam Vali onayıyla görevde alabilir
- İçişleri Bakanı görevlerindendir - Görevden uzaklaştırma
- Kura yöntemi - Yalnız HSK
- Uzay Ajansı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşudur. Yanlış cevap Cumhurbaşkanlığı
- İkinci kuşak haklar - Burjuva İşçi
- Anayasa'da katkısı olmayan Kurum - Devlet Denetleme Kurumu
- İlçe belediyesi için kamu yararı kararını kim verir? - Belediye Encümeni
- Milletvekilinin istifası durumunda gerekli olan çoğunluk -
- 1982 Anayasası'nda tüzel kişiliği yer almayan kurum hangisidir?
- Dokunulmazlığın kaldırılması durumunda Anayasa Mahkemesi'ne 15 gün içinde itiraz.
- Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı hangisini müştereken hazırlamaz?
- Tobin sorusu
- Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanını kim seçer? Anayasa Mahkemesi kendi üyeleri arasından seçim yapar.
- Kamulaştırmada taksitle ödeme ile ilgili hangisi yanlıştır? - 10 yıl içinde bedelin tamamı ödenir.
- Avrupa İnsan Hakları Komisyonu
- Hata sorusu
- Devlet Memurları Kanunu'nda babalık izni kaç gündür? - 10 gün
- Türkçede altı çizili kabuk ve çekirdek kelimeleri - Biçim ve İçerik / Dil ve Üslup
- Yetki genişliği ile ilgili hangisi doğrudur?
- Afad - İçişleri
- Köy Derneği - Köydeki seçmenler
- Bedel tespitini kim yapar? Asliye Hukuk Mahkemesi
- Somut Norm Denetimi - 5 yıl
- Saltanat ve Hükümetin Güçlenmesi
- Anayasa değişikliği - 400 milletvekili
- Büyükşehir meclis üyesi - 9 üye
- Yetki saptırması hangi unsur yönünden sapmadır? - Amaç
- Kanunların şekil ve esas yönünden iptali için Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi - En fazla milletvekiline sahip iki parti
- Bakan yardımcısı istisnai memur
- Türkiye / Fransa arasında borçların yapılandırılması için yapılan anlaşma nedir?
- Türkçede duygudaşlık - Kişi görevini hakkıyla yerine getirmez ise kişiliği zarara uğrar
- Türkçede anlamlı sıralama sorusu, dördüncü cümle hangisidir? - II
- Türkçede cümlenin akışını bozan cümle hangisidir? Yerleşik kültür uzlaşımlı... şeklindeki cümle.
- Dilekçe sorusu
- Sanayi planındaki sanayi çeşitleri - taş toprak sanayisi
- İl genel meclisinin görevlerinden hangisini yeni seçim yapılıncaya kadar encümen memurları yerine getirebilir?
- İktisat enjeksiyon sorusu - G + X
-
@adanali01 hayir kalkinma planini sbb hazirlar cumhurbaskani tbmm ye sunar
-
@davidricardo Şu edit.lediklerime katkı sunalım arkadaşlar 100 e tamamlayalım soruları derli toplu olsun