9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@Etiketsiz 1 fiyat farklilastrmasinda tuketicigi artigi 0 ki
-
Soru sadece genel nüfustaki grup dağılımları idi. Kurumsal olan ya da olmayan nüfus ayrımı yoktu
-
@slimreaperr
İnşaat yaptım yani ÖSYM bana güzellik yapar mı bilmiyorum -
@Keynesin-Faizi Yok hocam 100ü hiç bir türlü bulamadım. Aslında 1. Dereceden fiyat farklılaşması mc=p seviyesinde gerçekleşir Q=40/3 oluyor ve bu işlemler sonucunda soru cevabı küsuratlı çıkıyor. Bende mr=mc den üstte kalan bölümü 50 buldum. Başka sonucu dA yok görüşündeyim. Salı daha net görücez tabi
-
@adanali01
Çünkü var olan artığı üretici alıyor ama o verilen verilerle 50 çıkar başka ne olabilir ki p=MC olması üretici ile ele geçirilmeden önceki tüketici artığının eşit olduğu anlamına gelmez böyle birşey ols ailla bir yerde okurdum diye düşünüyor cevabın 50 olduğu u düşünüyorum -
@edielik
Katılıyorum bakalım yakında öğrenicez -
@Etiketsiz aynen oyle
-
https:// media. iskur. gov .tr/13592/9-genel_kurul_raporu.pdf
5 nolu grafikte sorunun cevabı var. Bende öğrenciler yapmıştım.
-
@Dolaylı-tümleç 1.sanayi planının öncelikle ağırlık verdiği sektör diyor kitaplarda tam bir şey yok hangi alana öncelik verdi onu bulmak lazım yoksa şıklardakilerin çoğu planda var zaten
-
@Mehmed-Kemal ama aktif nüfu 15 65 ys arasını olusturur ve aktif nüfusu iş gücü(işsiz+çalısan) ve iş gücüne dahil olmayanlar(emekli, ev hanımı, öğrenci VS) olusturur. Anaokulu öğrencisi zaten hesaplanmaz da ben de emekli yaptım o soruyu
-
@Etiketsiz belediyelerin görevlerinden değildir diye bir soru vardı. Şıklarda belediyenin kamu kurumlarına ihtiyaç halinde sunabileceği hizmetler vardı. Ben "belediyenin verdiği taşınmaz sosyal tesis olarak kullanılabilir" şıkkını yaptım. Sosyal tesis olamıyordu diye hatırlıyorum
-
@Dolaylı-tümleç hocam yasin çoban 1934 de 1. sanayi planı 3 beyaz ( dokuma pamuk vs) 2. sanayi planı 3 siyah (kömür petrol) üzerine yazmış bende çelişkide kaldım makine techizat yaptım tomtaş uçak motor fabrikası vs açıldı diye
-
Tüketim mallarının üretimine ağırlık veriliyor yazıyordu kitapta. Ben de ona istinaden gıda malları sanayisi yaptım.
-
@1baksan işgücüne katılmayan değil toplam nüfüs içinde istihdama katılmayan diyordu sanki o yüzden ben öğrenciler yaptım ama isgücü içinde diyorsa ev işlerinde çalışanlar çünkü 15 in altını 65 in üstünü almadığımız için sorunun her kelimesi önemli ilginç bir sınava girdik soruları tartıştıkça belli oluyor
-
@Hayati o şıkta sosyal tesis değil sosyal konut yazıyordu hocam.
-
Insan haklarında dilekçe sorusunu hatırlayan var mı?
-
@balporsuğu Yasin Çoban kitabı 6. baskı sayfa 57 de yazıyor.
-
@kafdağınınarkası isgucune dahil olmayan kurumsal sivil yani bir kuruma bağlı olanlar soruldugu için cevap eğitim ve öğretimde olanlar
-
@kafdağınınarkası evet inceleme mi, karar mı neyi kast ettiğini soru kökünden görmek lazım. gördüğümüzde net konuşabileceğiz
-
İdare idari yapı mahalli idareler toplam 41 soruyu yazabilecek biri var mı