9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@Etiketsiz Normal arz-talep modelinde üretici artığı ureticilerin satmaya razi oldugu en düşük fiyatla denge fiyatı arasindaki alandan bulunur. Ancak monopolde satmaya razi olduğu en düşük fiyat diye bir sey yok. Fiyat belirleyicidir çünkü. Bakalım soruyu hazirlayan neye göre hazırladı ben de cevabi merak ediyorum.
-
Hazine ve maliye bakanlığının görevleri:
Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen temel hedef, ilke ve amaçlar çerçevesinde kalkınma planı, Cumhurbaşkanlığı Programı, orta vadeli program, orta vadeli mali plan, Cumhurbaşkanlığı yıllık programı ile sektörel plan ve programları, ilgili kamu idareleri ile Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan Politika Kurullarının görüşlerini de almak suretiyle Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile müştereken hazırlamak ve makro dengelerini oluşturmak.
Cvp : H. ve M. Bk. - SBB.
-
@whshw cevap ne yani
-
@adanali01 cevap katılım öncesi ekonomik program olacak siye hatırlıyorum
-
belediyelerin görevlerinden değildir diye bir soru vardı. Sosya konut filan geçiyordu.Siklarda merkezi yonetimin mallari diye bir ibare vardi.Hatirlayan var mi ?
-
Bir de memura yasaklı faaliyetler vardı galiba
-
@paraşütçü-walras hocam talep eğrisinin altı tamamen üretici fazlası soruda bir sıkıntı görüyorum ben
-
Anayasa
- TBMM bildirim 2 ay
- Somut norm sorusu - 5 yıl yanlış.
- Sadece HSK - Kura
- Uyuşmazlık mahkemesi (Any. M. Seçer)
- Siyasi parti Grubu - Dava açma sorusu
- Meclis başkanı 3. tur (301)
- Anayasa mahkemesine itiraz - 15 gün diyen şık
- Mv istifa basit çoğunluk
- Seçim yenileme sorusu
- YSK üye seçimi
- Anayasa değişikliği - 400 diyen şık
- 190 Mv
- Ohal sorusu 6 ay.
-
@justicee, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Anayasa
- TBMM bildirim 2 ay
- Somut norm sorusu - 5 yıl yanlış.
- Sadece HSK - Kura
- Uyuşmazlık mahkemesi (Any. M. Seçer)
- Siyasi parti Grubu - Dava açma sorusu
- Meclis başkanı 3. tur (301)
- Anayasa mahkemesine itiraz - 15 gün diyen şık
- Mv istifa basit çoğunluk
- Seçim yenileme sorusu
- YSK üye seçimi
- Anayasa değişikliği - 400 diyen şık
- 190 Mv
- Ohal sorusu 6 ay.
8-12. sorular ayni degil mi?
-
@adalet arkadaslar soruda birinci derece fiyat farklilastirmasi yapan monopolcunun aldigi payi soruyordu.aldigi pay tuketici rantina esit olacak sekilde hesaplaniyordu soruda.bu da 50dir.yani tuketiciden aldigi ranti sormak istemis.sizin belirttiginiz gbi uretici ranti ve tuketiciden aldigi ranti sorsaydi cevap:250olurdu.ki siklarda da en cok 100 vardi.
-
İ. Hakları.
- TİHEK
- Dilekçe sorusu
- Medeni siyasal hak / SGK
- Eğitimde öncelik / Ebeveyn
- Brujuva - işçi
- Tek yargıç sorusu
-
@Cura İstifa sorusunda yanlış yazmışım. onun yerine MB divanıyla ilgili yanlış olan - siyasi partisiyle üyeliği bitenin başkanlık divanıylada üyeliği biter olacaktı.
TBMM bildirim 2 ay
Somut norm sorusu - 5 yıl yanlış.
Sadece HSK - Kura
Uyuşmazlık mahkemesi (Any. M. Seçer)
Siyasi parti Grubu - Dava açma sorusu
Meclis başkanı 3. tur (301)
Anayasa mahkemesine itiraz - 15 gün diyen şık
Başkanlık divanıyla ilgili hangisi yanlış
Seçim yenileme sorusu
YSK üye seçimi
Anayasa değişikliği - 400 diyen şık
190 Mv
13) Ohal sorusu 6 ay -
S. Eko.
- İ.Kong. - Asker
- 2018 ihracat - Otomotiv
- 2018 GSMH düşük olan yer
- 2018 TÜFE
-
- Sanayi planı
- Taş- toprak- seramik
- 1960 - 80 olanlarına dair soru
-
@discotheque tüketici rantının ne kadarını ele geçirir dese olabilirdi soru açık üretici rantı kaçtır tam fiyat farklılaştırmasında her nokta aynı zamanda üretim noktasıdır esnekliğin 1 den büyük veya küçük olduğu yerde üretimi yaparak tamamını ele geçirir ve üretim yapmadığı nokta olan yerlerde e<1 ranta dahil
-
@discotheque ben de 50 yaptım. Ama kafa karıştıran yorumlar var.
-
@adalet eee nasil hesapladiniz peki hesaplama nasil sizin dediginiz sekilde
-
Belediye ile ilgili olan soruda yanlış olan, Kamuya verilen taşınmazlar sosyal tesis ve kamu konutu olarak kullanılabilir diyordu. Bu yanlış. Kullanılamaz belediye kanununda yazıyor
-
Arkadaşlar hukukçu olunca iktisat kısmı en zayıf hatırladığım yer ama hatırladıklarımı toplayayım. Siz tamamlayın.
- piyasa başarısızlığı
- Kayıtsızlık eğrisi
- As sola kayar
- Lucas
- 100 - 120 borç stoku vs.
- Çarpan sorusu
- 1.d fiyat farklılaşması
-
@justicee 100 120 borc stoku turkiye ekonomisimydi
-
@discotheque tüketici rantının 50 birimini ele geçirir bu dogru ama bu yoktu soruda. Bana göre cevabı yok hocama sorucam ona göre itiraz ederim belki de yanlış anlamışımdır pazartesi belli olur